Kılıçdaroğlu: Beyefendiyi demokratik yollarla emekli edeceğim

Kılıçdaroğlu: Beyefendiyi demokratik yollarla emekli edeceğim

Kılıçdaroğlu: Beyefendiyi demokratik yollarl... "Hakim saraydan gelen talimata göre karar verirse; Cumhuriyet’in değil; sarayın hakimidir"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Tek bir yolumuz var. Demokratik yollarla beyefendiyi emekli edeceğim. Allah’ın izni ve sizin takdirinizle, emekli edeceğim. Unutmayın; benim dayanağım ve en büyük gücüm sizlersiniz. Beraber kol kola vererek, omuz omuza vererek Türkiye’yi düzelteceğiz. Türkiye üzerindeki karabulutları kaldıracağız. Türkiye’yi aydınlığa kavuşturacağız. Beraber yapacağız; inanın, güvenin” dedi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ağrı’da vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşlar 'Adalet' sloganları atarken, Kılıçdaroğlu “Adaleti sağlayacağım, hiç endişe etmeyin. Benim saraylarda oturma merakım yoktur. Bunu herkesin çok iyi bilmesini isterim" dedi.

Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

"İşsizlik, yoksulluk, geçinememe dramı var"

“Pek çok sorununuz var. Son 12 yıldır geliri düşen il Ağrı. İşsizliğin en yüksek olduğu il Ağrı. 24 yaşın altında genç nüfusun en çok olduğu il yine Ağrı. Ama işsizlik, yoksulluk, geçinememe dramı var. Bütün bunları biliyorum. Size bir tek sözüm var; oy verirseniz, iktidara taşırsanız göreceksiniz, Ağrı’yı da göreceksiniz, Kars’ı da göreceksiniz, Iğdır’ı da göreceksiniz.

Bu ülke, bu insanlara benim sözüm var; biz barışacağız, biz kucaklaşacağız. Biz helalleşeceğiz, biz kul hakkı yemeyeceğiz. Biz herkesi kucaklayacağız, hiçbir ayrım yapmadan herkes ile beraber olacağız.

"Eğer siyaset yapıyorsanız önce adalet diyeceksiniz"

Geçinemeyen, tuvalete gitmek için yardım alan ve bu nedenle de hapishanede zor koşullarda yaşayanları da biliyorum. Hiç endişe etmeyin. Bu kardeşiniz haktan ve hukuktan yanadır, adaletten yanadır. Adaleti sağlayacağız. Devletin dini adaletse, adaleti sağlamak için hepimiz çalışmak zorundayız. Eğer siyaset yapıyorsanız önce adalet diyeceksiniz, hak diyeceksiniz, hukuk diyeceksiniz. Kimsenin bu hakkını yemeyeceksiniz.

Gencecik pırlanta gibi evlatlarımız hapse atılırken, uyuşturucu baronları dışarıda kol kanat gerilerek geziyorlar. Hiç endişe etmeyin, o uyuşturucu baronlarının da beşli çetelerin de hesabını soracağım. Benim kimseden korkum yok ve benim verilmeyecek hesabım da yok. Ben bu millet için, halkımız için çalışacağım. Sizin için mücadele edeceğim. Benim tek görevim budur, başka görevim yok.

"Benim saraylarda oturma merakım yok"

Adaleti sağlayacağım, hiç endişe etmeyin. Benim saraylarda oturma merakım yoktur. Bunu herkesin çok iyi bilmesini isterim. Ben sizler gibi mütevazı yaşamak isterim. Sizlerin bir parçasıyım. Halkın bir parçasıyım. Benim saraylarda oturmak gibi bir merakım yok, saraylarda oturmayacağım. Bunun da sözünü veriyorum. Ağrı’da veriyorum sözünü.

"Adalet bu ülkeye ya gelecek ya gelecek; ortası yok"

Adalet demek, bağımsız yargı demektir. Ben onları çok iyi biliyorum. Siz hiç meraklanmayın. Sezgin Baran Korkmaz’ın tutuklama istemini yıldırım gibi kaldırıp, birisini Anayasa Mahkemesi’ne getirdiler, üye yaptılar. Diğerini Adalet Bakanlığı’nda Bakan Yardımcısı yaptılar. Bu kardeşiniz unutur mu bunu? Unutmaz. Adaletsizliği unutur mu? Unutmam. Hiç meraklanmayın. Hepsinin hesabını soracağım.

Hakim vicdanına göre, adaletle karar verir. Hakim, hukukun üstünlüğüne göre karar verir. Hakim, saraydan gelen talimata göre karar verirse; o Cumhuriyet’in hakimi değil, o sarayın hakimidir. Sarayın hakimlerini de savcılarını da temizleyeceğim. Adalet bu ülkeye ya gelecek ya gelecek. Ortası yok. KYK’lıları da biliyorum, hiç endişe etmeyin.

Doğusu, batısı, güneyi, kuzeyi... Tamamı kucaklaşacak. Göreceksiniz. Haksız yere eşi, çocuğu öldürülen anneyi de biliyorum. Haksız yere, insanların katledildiğini de biliyorum. Haksız yere insanların tutuklanıp hapse atıldığını da biliyorum. Haksız yere efendim saraya niye yan baktın diye gece yarısı, sabaha karşı evlerinin kapısı kırılıp içeri girilen tabloları da çok iyi biliyorum. Bizim iktidarımızda sabahın köründe eğer kapınız çalınıyorsa bilin ki gelen polis değil, bilin ki gelen sütçü olacaktır.

"Demokratik yollarla beyefendiyi emekli edeceğim"

Ağrı’da şeker fabrikası var, biliyorum. Erciş’te şeker fabrikası var, biliyorum. Her bir fabrika bir kaledir, bunu biliyorum. Şeker fabrikalarını özelleştirdiler, 34 yıl sonra Türkiye şeker ithal etti. Bunu da biliyorum. Tek bir yolumuz var. Demokratik yollarla beyefendiyi emekli edeceğim. Allah’ın izni ve sizin takdirinizle, emekli edeceğim. Unutmayın; benim dayanağım ve en büyük gücüm sizlersiniz. Beraber kol kola vererek, omuz omuza vererek Türkiye’yi düzelteceğiz. Türkiye üzerindeki karabulutları kaldıracağız. Türkiye’yi aydınlığa kavuşturacağız. Beraber yapacağız, birlikte yapacağız, inanın, güvenin.

Ağrı’dan beklediğimiz oyu alamadık. Kabahat Ağrılılarda değil, bizde. Gelmedik, sofranıza oturmadık, çayınızı kahvenizi içmedik. Ankara’da oturduk, nutukları attık, dedik ki ‘Ağrı’dan niye bize oy çıkmıyor.’ Geleceğiz, oturacağız, konuşacağız, derdinizi dinleyeceğiz. Hatamız vardı bunların tamamını bitireceğiz. Benim tek bir amacım var, her evde, her mahallede, her şehirde huzur olsun.

Buraya bir değil, onlarca fabrika yapılması lazım. İşsizlik bütün kötülüklerin anasıdır… Hiç endişe etmeyin, emin olun, sandık gelecek, büyük bir sabırla sandığı bekleyeceğiz. Söz veriyorum beraber o beyefendiyi emekli edeceğiz.” (ANKA) 

"Kılıçdaroğlu: Beyefendiyi demokratik yollarla emekli edeceğim" haberi, 28 Temmuz 2022 tarihinde yazılmıştır. 28 Temmuz 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu: Beyefendiyi demokratik yollarla emekli edeceğim haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu: Beyefendiyi demokratik yollarla emekli edeceğim 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta Para Cezası Geliyor!
  2. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  3. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  4. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  5. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  6. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  7. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  8. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  9. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  10. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  11. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  12. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  13. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  14. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  15. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  16. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
  17. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  18. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  19. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  20. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
Politika Haberleri