Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanlığı'nda kalacak mı?

Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanlığı'nda kalacak mı?

Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanlığı'nda kalaca... Kılıçdaroğlu, seçimin ardından "Mücadeleye devam" diyerek istifa etmeyeceği mesajını verirken, Temmuz ayında planlanan CHP Olağan Kurultayı'nın bir kez daha ertelenip ertelenmeyeceği merak ediliyor

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Recep Tayyip Erdoğan’ın üçüncü kez Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından gözler CHP Genel Merkezi’ne de çevrildi. CHP’de olağanüstü kurultay çağrılarının yapılıp yapılmayacağı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun istifa edip etmeyeceği önümüzdeki günlerde netleşecek. Babala TV'de katıldığı "Mevzular Açık Mikrofon" programında Oğuzhan Uğur'un  “İkinci turda kaybederseniz Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı'ndan istifa edecek misiniz" sorusuna “İkinci turda mutlaka kazanacağız" karşılığını vermekle yetinen, Erdoğan'ın tekrar Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından da "Mücadeleye devam" açıklaması yapan Kılıçdaroğlu istifa etmeyeceği mesajı verdi. Kılıçdaroğlu'nun kurmayları da,  yaklaşan genel yerel seçimi ve seçimde alınan oy oranını işaret ederek, değişime gerek olmadığı görüşünü paylaşıyor.

Son olağan kurultayını 2020 yılının Temmuz ayında yapan CHP’de bir sonraki kurultay tarihi Temmuz 2022 olarak öngörülmüş, ancak “olası erken seçim ve pandemi şartları” gerekçesiyle kurultay bir yıl ertelenmişti. 38’inci CHP Olağan Kurultayı’nın iki ay sonra Temmuz ayında toplanması planlansa da Genel Merkez’in seçim sonrası kurultay tarihini yine bir yıl erteleme girişiminde bulunabileceği iddiası da dile getiriliyor. 

Hedef, yerel seçimlere kadar başkanlıkta kalmak

CHP kulislerinde konuşulanlara göre Kemal Kılıçdaroğlu, 2024 yılının Mart ayında yapılacak yerel seçimlere kadar Genel Başkanlık koltuğunda oturmayı planlıyor. Genel Merkez’de kurmaylar, 2024 genel yerel seçimleri öncesinde yapılacak olası bir genel başkan değişikliğinin yerel seçimleri riske sokabileceğini ve parti içerisinde bir türbülans yaşanmaması için Kılıçdaroğlu’nun koltukta kalması gerektiğini savunuyor.

“İttifakta sarsıntıya neden olur” endişesi

Öte yandan yine olası bir genel başkan değişikliğinin Millet İttifakı’nda da bir sarsıntıya neden olabileceği ifade ediliyor. Ancak, olası bir kurultay erteleme girişiminin seçim sürecinde aktif rol alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Bakanı Mansur Yavaş tarafından da destek görmesi gerektiğine dikkat çekiliyor. Kulislerde Kılıçdaroğlu sonrası olası CHP Genel Başkanı adayları arasında adı telaffuz edilen İmamoğlu'na siyasi yasak öngören cezanın hangi yönde kesinleşeceğinin de önümüzdeki süreçte etkili olabileceği konuşuluyor.

Olağan kurultay takvimi başlatılabilir

Yine CHP kulislerinde konuşulan ikinci bir seçenek kapsamında, Genel Merkez’in muhaliflerin yönlendirmesiyle gelebilecek bir taban baskısına karşı, 2023 kurultay takvimini başlatması olabileceği belirtiliyor. Bu şekilde hem taban baskısına karşı bir önlem alınabileceği hem de olağanüstü kurultay girişimlerinin  önüne geçilerek yerel seçimlere kadar zaman kazanabileceği de öngörülüyor.

Diğer yandan Cumhurbaşkanlığı'nı üçüncü kez kazanan Erdoğan'ın, seçim sonuçlarının hemen ardından Üsküdar Kısıklı'da seçmenlerine hitap ederken "CHP'nin Kılıçdaroğlu'nu cezalandıracağı" yolundaki parti içine yönelik mesajının da, CHP'de Kılıçdaroğlu'nu sahiplenme motivasyonunu artırabileceği iddiası da kulislerde dile getiriliyor.

"Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanlığı'nda kalacak mı?" haberi, 28 Mayıs 2023 tarihinde yazılmıştır. 28 Mayıs 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanlığı'nda kalacak mı? haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanlığı'nda kalacak mı? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Politika Haberleri