Kılıçdaroğlu: Talimat alan bürokratları devlette tutmayacağım

Kılıçdaroğlu: Talimat alan bürokratları devlette tutmayacağım

Kılıçdaroğlu: Talimat alan bürokratları devl... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, bürokratlara bir kez daha seslenerek AYM'nin ve mahkemelerin kararını talimatla uygulamayan bürokratları devlette barındırmayacaklarını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, bürokratlara bir kez daha seslenerek AYM'nin ve mahkemelerin kararını talimatla uygulamayan bürokratları devlette barındırmayacaklarını söyledi.

Gençlere özgürlük vaat eden Kılıçdaroğlu, Atatürk'ün sözlerini de hatırlattı:

Güzel bir ülkede yaşıyoruz, sıkıntılar var biliyorum. Hiç kimsenin umutsuzluğa kapılmaya hakkı yok. Beraber bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz. Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız. Cumhuriyetimizin 98. yılını kutladık. 98 yıl geçti. 2 yıl sonra 100. yılını kutlayacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyeti kurarken ‘Kimsesizlerin kimsesi’ demiştir. Bizim temel amacımız, felsefemiz de bu. Dolayısıyla Mustafa Kemal, irfanı, vicdanı hür olan gençler istemiştir. Bütün gençlere CHP iktidarında özgürlük vaat ediyorum. Onların hayalleri bizim hedefimiz olacak.

Diyanetin cuma hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın geçen cuma günkü hutbesinde Mustafa Kemal Atatürk’ü anmamasını eleştiren CHP lideri, “Beni üzen, Diyanet’in ve Genelkurmay Başkanlığı’nı aynı tarihte parlamentodan geçiren Mustafa Kemal Atatürk’ün, Diyanet tarafından anılmamasıdır” dedi.

Bürokratlara bir uyarı daha

Kılıçdaroğlu ayrıca bürokratları bir kez daha uyararak “Anayasa Mahkemesi ve mahkeme kararlarını uygulamayan bürokratlar talimatı kimden aldılarsa, aynı şeyi bir daha yapmasınlar. Yaparlarsa onları devletin bürokrasisinde tutmayacağım, açık söylüyorum” mesajını verdi.

Kılıçdaroğlu mesajlarına şöyle devam etti:

Öyle bir şahsım ve şürekası var ki gerçekten utanıyorum. Önümüze konulan tablo hiç kimsenin kabul etmeyeceği bir tablo. Dışarıda tam bir kuzu şahsım ama gözleri gülüyor Biden'ı görünce. En büyük derdi "Acaba Biden'la bir saat oturabilir miyim?" Geldikleri hale bak. Bu devletin itibarı, saygınlığı yok mu? Yeter ki kendisini huzuruna kabul etsin, bir saat görüşebilsin. Kağıt toplayıcısını dövdürüyorlar. Elindeki çekçeki alıyorlar. En fakire, garibana güç gösterisini yapıyor. Baskıcı yüzünü millete layık görüyor. Dışarıda kuzu, içeride ise kaplan kesiliyor. Haksız yere içeride tutulan Kavala ve Demirtaş var. Bir daha ifade edeyim; haksız yere içeride tutulan Demirtaş ve Kavala var. Belki onlar hayatlarının hiçbir döneminde CHP'ye sempati de duymadılar, oy da vermediler. Ama bizim görevimiz adalettir. Bunların tek suçu var; pasaportları Amerikan pasaportu değil. Amerikan pasaportu olsaydı bir telefonla çıkarlardı, uçaklar beklerdi ve giderlerdi. Böyle bir rezaletle Türkiye hiç karşı karşıya kaldı mı? Hiç kimse yanlış anlamasın. Onlar içeride diye bir özel bir beklentimiz yok

 

Saray ve şürekası bunları hissetmez ama vatandaş perişan vaziyette. Tüm bu zamlardan sonra gıda fiyatlarındaki artış yüzde 40'ları aşacak. Gıda fiyatlarındaki artış yüzde 40'ları aşınca asgari ücretli nasıl geçinecek? "Kara kış fonunu derhal kur" diye boşuna mı diyorum? Bilgin, birikimin yok bütün derdin "Biden bana gülecek mi?" Sen Türkiye'yi düşün kardeşim. Bu zam fırtınası görünüyor ki devam edecek, ipin ucunu kaçırdı bunlar. Bütün bunlar olurken bu şahsımın trolleri var. İletişim Başkanlığı var. Mutfaktan haberleri yok. Adam cebine bakıyor, pazara, esnafa bakıyor. Etiketler her gün değişiyor. Ülkeyi yönetme güçleri, kapasiteleri kalmadı. "Aslansın, kaplansın" diyorlar. Açık ve net söylüyorum sen ne aslansın ne kaplansın sen olsa olsa kağıttan kaplansın. Bütün otokratların sahip oldukları özelliklere sahip. Kendisine seslenelim. Şu milletin, garibanların dertlerine bir bak kardeşim. Seni Biden kurtaramaz arkadaş, senin geleceğin bu milletin elindedir. Nereye gidersen git, sonunda sandığı getireceksin. Millet sana dersi o sandıkta verecek. Milletimiz sandık gelince görevini yapacaktır. Biz de cumhuriyetin 100 yılında cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız

"Kılıçdaroğlu: Talimat alan bürokratları devlette tutmayacağım" haberi, 02 Kasım 2021 tarihinde yazılmıştır. 02 Kasım 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu: Talimat alan bürokratları devlette tutmayacağım haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu: Talimat alan bürokratları devlette tutmayacağım 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:48 Gerçek Gamer'lar İçin Uygun Fiyatlı Güç: Ardor Gaming Guardian Klavye
  2. 16:42 Yeşilçam'ın Güzel Oyuncusu Ahu Tuğba Yoğun Bakımda! Son Dakika!
  3. 16:39 Alman Kadınlarının Güzellik Sırrı O Marka Bundan Sonra Türkiye'de!
  4. 16:26 Fitch Ratings: Türkiye'nin Enflasyonla Mücadele Kararlılığı Yeni Ekonomi Politikasıyla Sürdürülecek
  5. 16:18 Kremlin Sözcüsü Peskov: Avrupa'nın Seçim Kararı Rusya İlişkilerini Yeniden Şekillendirecek
  6. 16:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim sürecinde büyük bir haksızlığa maruz kaldık"
  7. 16:03 Sillyon Antik Kenti'nde Roma Dönemine Ait Stadyumun Kazı Çalışmaları Hızla İlerliyor
  8. 15:53 Uyumadan Önce Yoğurda Ekleyin, Mucizevi Sonuçlara Hayran Kalın!
  9. 15:40 ABD, yeni yeşil gözlü otonom tankıyla gövde gösterisi yapıyor! 12 tonluk tank test sürüşünde!
  10. 15:26 AKP'nin Eğitimde Yapboz Modeli: MEB'den Yeni Müfredat Detayları
  11. 15:25 İlber Ortaylı'dan Ayasofya açıklaması: Namaz kılmak için gudubet bir bina
  12. 15:11 Merkez Bankası'nın rezervleri 126,3 milyar dolara geriledi
  13. 15:11 Turistlere izinsiz ev kiralamak artık daha ciddi bir ceza getiriyor!
  14. 15:11 Dolar ve euro'da yükseliş: Volatilite ve Fed etkisiyle devam ediyor
  15. 14:59 Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın Beşiktaş derbisi için planı netleşti
  16. 14:48 Renault, C segmentinde rakipsiz yeni bir tam hibrit SUV modeli tanıttı!
  17. 14:31 Ahmet Kaya'nın Filmine Sinema Salonlarından Büyük Veto!
  18. 14:24 Beşiktaş'tan tarihe geçecek transfer hamlesi geldi! Şok transfer!
  19. 14:22 Bu araçta uzun far kullanımı sorun olmaktan çıkıyor!
  20. 14:19 Eyüpspor'dan Manuel Lanzini hamlesi geldi!
Politika Haberleri