Kılıçdaroğlu, CHP'nin 'İkinci Yüzyıl Vizyonu'nu açıkladı: Türkiye'yi liyakatli bir kadro yönetecek

Kılıçdaroğlu, CHP'nin 'İkinci Yüzyıl Vizyonu'nu açıkladı: Türkiye'yi liyakatli bir kadro yönetecek

Kılıçdaroğlu, CHP'nin 'İkinci Yüzyıl Vizyonu... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, günler önce duyurusunu yaptığı partisinin vizyon belgesini Lütfü Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayında açıkladı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kemal Kılıçdaroğlu, "Bugün Türkiye için uyanmanın ve ayağa kalkmanın, büyümenin vizyonunu ortaya koymak için davet ettik. Halkımızdan ne için oy isteyeceğimizi öğreneceksiniz. Sadece bir adaya, başka bir tek adama, bir zümrenin çıkarına asla oy istemeyeceksiniz. Oyu halkımızdan, herkes için daha iyi yaşama, yeni bir düzene, yeni bir Türkiye hayaline, siyaset üstü anlayışa oy isteyeceksiniz. Bu yeni sistemi bugün açıklıyorum. Bugün dinleyeceğiniz sadece bir krizden çıkma programı olmayacak. Orası çok daha kolay olacak. Krizden alnımızın akıyla hep beraber çıkacağız. Asıl zor olan ülkenin yeniden yapısal krize girmesini kalıcı olarak engellemek. Bu ülke durmaksızın krizlere girdi, çıktı. Şimdi de derin bir krizin içerisindeyiz. Aynı girdaba düşen halkımız ekonomik ve sosyal olarak dayanılmaz acılar çekti. Bugün ülkenin kaderini değiştirme günüdür" dedi.  

Yeni bir tek adam aramadıklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Bugün bizden bambaşka bir sistemin alt yapısını dinleyeceksiniz. Bir daha artık böyle acımasız, adaletsiz ve kutuplaşmış dönemler yaşanmayacak. Kurumları yeniden inşa edilmiş, sistemi yeniden oturtulmuş, barışın ve refahın merkezi haline gelen bir Türkiye inşa edeceğiz. Mesele Mustafa Kemal Atatürk'ün hayaline sahip çıkmaktır. Bugün yeni güç birliğiyle tanışacaksınız" ifadelerini kullandı.

'BAY KEMAL ÇIKTIĞI YOLDAN ASLA VAZGEÇMEZ'

Kılıçdaroğlu, "ABD'ye ve İngiltere'ye gittim, ziyaretlerde bulundum. Ne derlerse desinler inandığım vizyon yolculuğundan asla geri adım atmayacağım ve vazgeçmeyeceğim. Ne istediğimi ve bu yolun nereye varacağını başlarken biliyordum. Hepiniz şuna inanın. Bay Kemal çıktığı yoldan asla geri adım atmaz. Kısa bir süre sonra Almanya'ya gideceğim. Orayı da yakından takip etmenizi rica ediyorum. Seyahatlerimde ve sonrasında bahsettiğim 70 isimle tek tek görüştüm, onları siyaset üstü güç birliğine katılmaları için davet ettim. Elimizde 3 büyük güç var. Birincisi, bize inanan halkımız, ikincisi sizler siyasi gücümüz, üçüncüsü ise dostlarımızla kurduğumuz siyaset üstü güç birliğimiz. Bizler, siyasi ve siyaset üstü, rozetli ve rozetsiz hepimiz, ülke için vatan için birlikteyiz" dedi. 

'DEVLET 7 GÜN 24 SAAT ÇALIŞACAK'

Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu değerli 70 kişi Türkiye için 24 saat çalışan bir güç birliği olacak. Bir kısmı günü bitirip uyumaya hazırlanırken, dünyanın diğer yanındaki vatanseverlerimiz güne merhaba diyecek. Devlet 7 gün 24 saat çalışacak. Zamanın, mekanın, enlemlerin boylamların ötesinde, kesintisiz üreten Türkiye'yi şimdiden inşa etmeye başlıyoruz. 70 değerli isim ne bir kişi, ne parti ne de iktidar için çalışacaklar. Onlar vatanları için çalışacaklar.  Bay Kemal olmak böyle bir şey. Benim işim birleştirmek, benim işim sistemi kurmaktır, sistemi çalıştırmaktır. Benim işim o sistemi kalıcı kılmaktır. Bizim de ülkeyi birlikte dönüştürmeyi cesaret edenlerin bazılarını çağıracağım. Onlar anlatsınlar" ifadelerini kullandı.  

'SİSTEM TÜRKİYE'Yİ AYDINLIĞA ÇIKARACAK'  

Kılıçdaroğlu, "Jeremy Rifkin, benim de yeni endüstriyel dönüşüm başkanım. Daron Acemoğlu bizimle birlikte olacak. Sayın Öztrak makroekonomik çözümleri, Sayın Böke dijital kalkınma ve yeşil dönüşümü, Sayın Refet Gürkaynak para politikalarını, Ufuk Akçil istihdam politikalarını, Hacer Foggo sosyal politikalarımızı anlatacak. Bu sistem Türkiye'yi hızlıca karanlıktan çekip aydınlığa çıkaracak" dedi.  

CHP lideri, Angela Merkel'in eski danışmanı Jeremy Rifkin'in kendisinin danışmanı olduğunu açıkladı. Toplantıda Rifkin de bir açıklama yaptı.

RIFKIN’DEN İKLİM KRİZİ MESAJI

Rifkin, toplantıya video konferansla bağlandı.

İklim krizine değinen Rifkin, Akdeniz’in 22 ülkesinin dünyanın geri kalanından yüzde 20 daha hızlı ısındığını söyledi.

Rifkin, “Z kuşağı başta olmak üzere şunu söylemek istiyorum; İnsanlık için çok önemli bir zaman diliminden geçiyoruz. Daha önce beş kez önemli yok oluşlar yaşandı. Şimdi ise altıncısının başındayız. Bilim insanları bunu bu şekilde söylüyor” dedi.

ÖZTRAK’TAN ‘İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’ AÇIKLAMASI

Rifkin’in ardından kürsüye CHP sözcüsü Faik Öztrak sahneye çıktı. Öztrak’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Önce Merkez Bankası’nın başına tüm dünyanın saygı duyduğu birisini atayacağız.

Şatafata ve israfa son vereceğiz. Cumhurbaşkanlığı makamını ait olduğu yere, Çankaya Köşkü’ne taşıyacağız. Türkiye'yi, Mali Eylem Görev Gücü'nün gri listesinden çıkaracağız. İstanbul Sözleşmesini yeniden yürürlüğe sokacağız.

‘SOSYAL DEVLET DÖNEMİ BAŞLIYOR’

Ardından CHP Yoksulluk ve Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo açıklamalarda bulundu.

Foggo, ilan edilen vizyon ile güçlü sosyal devlet ile fırsat eşitliği döneminin başladığını söyledi.

Foggo “CHP iktidarının ilk 6 ayında Aile Destekleri Sigortası Kurumu kurulacak. Tüm sosyal yardımlar tek bir çatı altında toplanacak. Hiç kimse sosyal yardım almak için kapı kapı dolaşmak zorunda kalmayacak. Devlet, zorda olanın ayağına gidecek” dedi.

PROF. DR. KARA: KALKINMAYI DESTEKLEYECEK POLİTİKAYA İHTİYAÇ VAR

Merkez Bankası’nın eski Baş ekonomisti ve Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Kara, video konferans yoluyla toplantıda konuştu.

Kara’nın satırbaşları şöyle oldu:

Yoksullukla mücadele için kaynak gerekiyor. Sürdürülebilir bir büyüme, gelir artışı lazım. Geçmişten ders alıp, geleceğe yönelik politikaları tasarlamak gerekiyor. Türkiye’nin önemli bir deneyimi var. 2001 krizi sonrası uygulanan politikalar…

PROF. DR. GÜRKAYNAK’DAN ENFLASYON MESAJI

Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü Başkanı Prof. Dr. Refet Gürkaynak da video konferansla toplantıya bağlandı.

Gürkaynak, iktisadi olarak durumun iç açısı olmadığını söyledi.

“Sadece iyi niyetle değil, uzmanlıkla daha iyisinin olması mümkün. Bazen Türkiye’de olup biten şeyleri dünyanın bize bir tezahürü olarak anlatmaya çalışıyorlar. Halbuki böyle değil. Türkiye her ülke gibi bir ülke. Türkiye’de enflasyonun bu kadar yüksek olmasının nedeni adının Türkiye olmasından kaynaklanmıyor.” 

‘ÇOK FAZLA SIKINTIMIZ VAR’

Chicago Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ufuk Akçiğit de video konferansla toplantıda konuşma yaptı.

Akçiğit, “Türkiye ekonomisini biz nerede bıraktıysak orada kalmış. Çok fazla alanda sıkıntılarımız var. Biz bu problemlerimizi işin uzmanlarıyla tartışırsak düzeltebiliriz” ifadelerine yer verdi.

KILIÇDAROĞLU KAPANIŞ KONUŞMASI İÇİN YENİDEN KÜRSÜYE ÇIKTI

İkinci kez kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu, "Önce umutsuz olmamamız gerektiğini bize gösterdiler" dedi ve şunları söyledi:

Türkiye'nin kökten bir değişime ihtiyacı var. Böyle bir Türkiye mümkün ve emin olun iktidara geliyoruz. Bu köklü değişimi gerçekleştireceğiz. Bu ülkede hiç kimse korkuyla uyanmayacak. Yönetenler gelip gidecek ama ülke bir daha asla savrulmayacak. Bu benim güzel ülkeme bırakacağım en büyük ve en güzel mirasım olacak. Bugün verdiğimiz kavga Türkiye'nin yarın nasıl bir ülke olacağının kavgası. Sanıyorum bu açıklamaların tümü bunları göstermiştir.

Size ana muhalefet partisinin lideri olarak seslenmiyorum. Kuracağımız güç birliğinin parçası olarak söylüyorum. Bir de bizim siyasal birlikteliğimiz var tabii yani altılı masa. Türkiye için kalbi atan 6 vatansever liderin masasıdır o. Zorbalığa direnen, her türlü kara propagandaya direnen altı lideriz biz.

Türkiye için kenetlendik. Halkımızın haysiyetli yaşamı için kenetlendik. Biz 6 lider olarak birlikte yürümeye devam edeceğiz. Anayasamız hazır. Ekiplerimiz, kadrolarımız gece gündüz ortak bir program için çalışıyorlar. Bizim siyasi, ahlaki ve vicdanı birlikteliğimiz.

Meral Hanım'ın partisini kurarken nasıl bir mücadele verdiğini ben çok iyi biliyorum. Meral Hanım merttir. Temel Bey bu altılı masayı kurarken sırtına nasıl bir yük yükleneceğini bilmiyor muydu? Biliyordu. Ama Temel Bey bilgedir ve cesurdur.

Ahmet Bey ile vatan söz konusu olduğunda bir araya gelmekten bir an bile tereddüt etmedik. Onun deneyimi ve entelektüel birikimi bize her türlü katkıyı sağlayacak.

Ben Gültekin Bey'de Menderes ve Demirel'in gençliğini, onların ruhunu görüyorum. Alı Babacan'ın uygulama tecrübesini ve başarısını biliyorum. Altını çiziyorum; bütün dünya da bu gerçeği biliyor. Özetle bu zaferi, iyi cesur ve yürekli insanlar kazanacak.

Türkiye dahil dünyanın her yerinden işinde en iyi uzmanlar ve siyaset üstü vatanseverlerimizle bunun için buluştum. Altılı masayı oluşturan partilerimizin de çok iyi kadroları var. Bu değerli insanlarla birlikte çalışıyoruz. En iyileri bulmak yetmez onların elini güçlendirmek de gerekir.

Bu büyük birlikteliğin başarılı olması için kaynağa ihtiyaç var. Açık ve net söylüyorum; Bay Kemal bu sorunu da çözdü. İktidarımızın ilk altı ayında milletimizin ferahlaması için hızlı çözümlerimiz hazır. İlk adım halkımıza nefes aldırmak sonra kalıcı refahı sağlayacağız.

Gerçekleştirdiğim uluslararası temaslarda toplamda 5 trilyon 461 milyar dolarlık fon yöneten yatırım bankaları ve girişim sermayesi fonlarıyla verimli toplantılar yaptım. Aralarında tefeci, kara para sahipleri, baronlar, şaibeli kişiler yoktu.

Peki ne vardı Dijital teknoloji vardı, yapay zeka, yeşil enerji gibi büyük sektörlere yatırım yapan kurumlar vardı. İktidarımızın ilk 3 yılında en az 100 milyar dolar doğrudan yatırım gelecek ben bu parayı kesinlikle getireceğim.

Peki bu yeter mi? Hayır. Dünyanın her yerinde bağımsız çok büyük varlık fonları var iktidarımızın ilk 3 yılında onlardan da en az 75 milyar dolar yatırım alacağız. Ayrıca yeri yurdu kaynağı belli temiz ve sürdürülebilir fonlardan en az 150 milyar dolar yatırım getireceğiz. Özellikle hedefimiz Avrupa'nın ve Uzak Doğu'nun emekli fonları olacak. Norveç ve Singapur gibi.

Türkiye büyük kaynaklara ve potansiyele sahip bir ülke. Ancak yolsuz yönetim yüzünden halkımız hiçbir şeyden pay alamıyor. Ama Bay Kemal, çetelerle ve yolsuzluk yapanlarla mücadele etme sözü verdi.

Çünkü ben kirli sermayenin adamı olmam. Kirli sermayenin çaldığı 418 milyar doları borçları olarak onların defterlerine yazdım.

Ben biliyorum onlar neden sürekli benimle görüşmek istiyorlar, neden aracılarla haber gönderiyorlar, neden arkamdan iş çeviriyorlar, neden anketçileri suret-i muhalefetten görünen medya kalemlerini satın alıyorlar. Kuruş kuruş dünyanın neresinde neyiniz varsa hepsini biliyorum. Bu parayı hukuk içinde sizden alacağım kurtulamazsınız.

"Kılıçdaroğlu, CHP'nin 'İkinci Yüzyıl Vizyonu'nu açıkladı: Türkiye'yi liyakatli bir kadro yönetecek" haberi, 03 Aralık 2022 tarihinde yazılmıştır. 03 Aralık 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu, CHP'nin 'İkinci Yüzyıl Vizyonu'nu açıkladı: Türkiye'yi liyakatli bir kadro yönetecek haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu, CHP'nin 'İkinci Yüzyıl Vizyonu'nu açıkladı: Türkiye'yi liyakatli bir kadro yönetecek 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:18 Kremlin Sözcüsü Peskov: Avrupa'nın Seçim Kararı Rusya İlişkilerini Yeniden Şekillendirecek
  2. 16:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim sürecinde büyük bir haksızlığa maruz kaldık"
  3. 16:03 Sillyon Antik Kenti'nde Roma Dönemine Ait Stadyumun Kazı Çalışmaları Hızla İlerliyor
  4. 15:53 Uyumadan Önce Yoğurda Ekleyin, Mucizevi Sonuçlara Hayran Kalın!
  5. 15:40 ABD, yeni yeşil gözlü otonom tankıyla gövde gösterisi yapıyor! 12 tonluk tank test sürüşünde!
  6. 15:26 AKP'nin Eğitimde Yapboz Modeli: MEB'den Yeni Müfredat Detayları
  7. 15:25 İlber Ortaylı'dan Ayasofya açıklaması: Namaz kılmak için gudubet bir bina
  8. 15:11 Merkez Bankası'nın rezervleri 126,3 milyar dolara geriledi
  9. 15:11 Turistlere izinsiz ev kiralamak artık daha ciddi bir ceza getiriyor!
  10. 15:11 Dolar ve euro'da yükseliş: Volatilite ve Fed etkisiyle devam ediyor
  11. 14:59 Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın Beşiktaş derbisi için planı netleşti
  12. 14:48 Renault, C segmentinde rakipsiz yeni bir tam hibrit SUV modeli tanıttı!
  13. 14:31 Ahmet Kaya'nın Filmine Sinema Salonlarından Büyük Veto!
  14. 14:24 Beşiktaş'tan tarihe geçecek transfer hamlesi geldi! Şok transfer!
  15. 14:22 Bu araçta uzun far kullanımı sorun olmaktan çıkıyor!
  16. 14:19 Eyüpspor'dan Manuel Lanzini hamlesi geldi!
  17. 14:11 Aşk Yeniden Mi Başladı! Lucas Torreira Devrim Özkan'la Bir Daha Dedi!
  18. 14:04 Ahu Tuğba Amerika'da trafik kazası geçirdi! Durumu nasıl?
  19. 14:00 Yusuf Güney'den şok açıklama: Kenan Işık, astral seyahatten gelmek istemiyor!
  20. 13:55 Son dakika! Korhan Berzeg muamması'nda son dakika!
Politika Haberleri