Kılıçdaroğlu: Devleti soyan adam yolsuzlukla mücadele eder mi?

Kılıçdaroğlu: Devleti soyan adam yolsuzlukla mücadele eder mi?

Kılıçdaroğlu: Devleti soyan adam yolsuzlukla... CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuşuyor. Kılıçdaroğlu'nun açıklamalırndan satır başları:"Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan...6 Mayıs 1972'de 3 güzel fidanımızı darağacında kaybettik....

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuşuyor. Kılıçdaroğlu'nun açıklamalırndan satır başları:

"Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan...6 Mayıs 1972'de 3 güzel fidanımızı darağacında kaybettik. Siyasl idamların toplumların belleğinde derin yer ettiğini kabul etmemiz gerekiyor. Rahmetli Bülent Ecevit'in idamların kaldırılması yönündeki çabası çok önemlidir. Biz  Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan'ı asla unutmayacağız. Gençler de unutmayacaklar.

Dün bir gazetemiz 94. yılını kutladı. Cumhuriyet gazetesi. 94 yıl bizim basın tarihimizde çok rastlanan bir olay değildir. Cumhuriyet her dönemde baskılara darbelere direnmiştir. Cumhuriyet'in adını Gazi Mustafa Kemal Atatürk koymuştur. Her dönemde baskılara direnmiştir. Ağır bedeller ödemiştir. Yazarları katledilmiştir, hapse atılmıştır.

20 Temmuz darbesinden sonra Cumhuriyet bağlamında yaşananlar 12 Eylül ve 12 Mart'ta da yaşandı. Cumhuriyet gazetesi bütün baskılara rağmen yoluna devam etmektedir. Bugün tek adam ve diktaya karşı olan her kesimin Cumhuriyet'e sahip çıkması lazım.

20 Temmuz darbesine karşı en dik duran gazetelerdendir. Cumhuriyet gazetesi yazarlarıyla beraber onurlu ve dik duruşunu hiç bozmamıştır. Gazeteyi de, yazarlarını da yürekten kutluyorum. Siyasetle dinin ayrılması gerektiğini biliyoruz.

FRANSAYA TEPKİ
Siyasetle dinin ayrılması gerektiğini biliyoruz. Kişilerin inancına saygı duymak bizim görevimizdir. Fransa'da bir grup siyasetçi ve sanatçı Kuranıkerim'den bazı ayetlerin çıkarılmasını söyülüyor. Neymiş, çağ dışı kalmış. Buradan açıkça söylüyorum; çağ dışı kalan sizlersiniz. Bu düşüncesiniz El Kaide, El Nusra düşüncesidir. Bütün kitaplara saygımız vardır. Siz İslamiyeti nasıl böyle tanımlarsınız? Bu açıklmayı yapanlar İslamiyetin ne olduğunu bilmiyor. Onlara tavsiyem; Sevgili Peygamberimizin Veda Hutbesi'ni bulup okuyunuz. Lütfen ama lütfen tarihte ilk ama ilk insan hakları beyannamesi kabul edilen Peygamberimizin veda hutbesini okuyunuz. 

'EZBERLERİ BOZDUK'
Geçtiğimiz Cuma ezberleri bozduk. Cumhurbaşkanı adayımız olarak Muharrem İnce'yi açıkladık. Beklemiyorlardı. Çünkü kendileri gibi sanıyorlar. Yıllardır beraberiz. Niye kavga edelim. Muharrem İnce hem Türkiye'nin sorunlarını, hem çözümünü çok iyi bilir. İnsan haklarının ne olduğunu bilir. Kürsüye davet ettiğimde CHP rozetini çıkarıp bana emanet etti. 

ERDOĞAN'A MÜNAFIK YANITI
Cumhurbaşkanı seksen milyonun cumhurbaşkanı olmalı. Muharrem İnce hiç bir zaman ayrım yapmadı. Böyle bir kişi Cumhurbaşkanlığı makamını hak ediyor. Muharrem İnce milleti bölmüyor, bana oy veren bizden vermeyen değil. 'Oy vermeyenler münafik...' Bu adam ülkenin cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturuyor. Seksen milyonun cumhurbaşkanı olmak istiyor. Ama kusura bakma sen değilsin.

Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce ne diyor, randevu istedim diyor gidip herkesi ziyaret edeceğim diyor ama Demirtaş’ı izinsiz göremem o yüzden Adalet Bakanlığı’ndan izin istedim gidip herkesi göreceğim diyor. 

ÖĞRETMENLERE ÇAĞRI
Muharrem İnce'nin başka bir özelliği daha var. İnce bir öğretmen. Onun yetiştirdiği binlerce akademisyen var. Muharrem İnce, öğretmenlerin, öğrencilerin derdinden çok iyi anlar. Muharrem İnce, evladını okula göndermek için velilerin neler çektiğini de çok iyi biliyor.Muharrem İnce bir öğretmen bu ülkenin binlerce çocuğuna ders verdi. Bütün öğretmenlere ve bütün anne babalara sesleniyorum siz Muharrem İnce’ye sahip çıkmak zorundasınız onu cumhurbaşkanı koltuğuna oturtmak zorundasınız. 

'MUHARREM İNCE HALK ADAMIDIR'
Öğretmenleri baş tacı yapmayan bir toplumun geleceği yoktur. Aynı zamanda Muharrem İnce, bir halk adamıdır. Tanışmamız... Muharrem İnce, milletvekili olmadan önce tanışırız. Muharrem İnce, vekil olduktan sonra da köyünden vazgeçmedi. Hayat standartı yükseldikten sonra asla köyüne ihanet etmedi. Halk adamıdır. Birileri gibi sarayda oturup, kendisini 3000 kişinin koruduğu bir cumhurbaşkanı mı olur? Muharrem İnce böyle bir cumhurbaşkanlığını kendine hakaret sayar. Muharrem İnce ne diyor? Kaldıracağım çevremdeki polisleri. Halkın içine tek başıma gireceğim diyor.

'SEN DIŞ GÜÇLERİN OYUNCAĞI MISIN?'
Sen dış güçlerin oyuncağı mısın? Her şeyi dış güçler yaptı diyorsun. Dış güçler sana bir şey yapıyorsa, hemen Kemal kardeşine haber ver. Yanında olacağım. 15 yılın sonunda ne oldu da beka sorunundan bahsetmeye başladılar? 8 maddede beka sorununun nedenini sayacağım. Tüm belediye başkanları, il, ilçe başkanları bunları herkese anlatacaksınız.

Devlette liyakat sistemini yok ettiler. Dış güçler mi dedi sana liyakatı bitir diye.

Bizim dış politikada 'Yurtta sulh, cihanda sulh' diye bir maddemiz vardı. Türkiye saygın ve onurlu bir ülkeydi. Orta Doğu'da bir sorun çıktığınnda, Türkiye'nin kapısını çalarlardı. Kabile reisleri bile Türkiye'ye kafa tutmaya başladı. 

Bizim vatandaşımız Suriyeliler karşısında ikinci sınıf vatandaş. Suriyeli dükkün açar vergi vermez, bizim vatandaşımız verir.

İhbar mekanızması... Vatandaşla devlet arasında güven olursa o ülkede güven olur, huzur olur. 

Devleti temelden çürüten yolsuzluklardır. AK Parti'ye oy veren vatandaşlara saygım var. Onları asla yolsuzlukla suçlamıyorum. 

Medyanın kontrol altına alınması. Medyanın görevi gücü eleştirmek. Onu halk adına doğru yönlendirmek. Medya bu görevi yapmazsa vay halimize. Medyanın yüzde 90'ını iktider yönlendiriyor. Satılık kalemler ve satılık patronlar var. Satılık patronların tamamı halkın ödediği vergilerle besleniyor. 

"Kılıçdaroğlu: Devleti soyan adam yolsuzlukla mücadele eder mi?" haberi, 08 Mayıs 2018 tarihinde yazılmıştır. 08 Mayıs 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu: Devleti soyan adam yolsuzlukla mücadele eder mi? haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu: Devleti soyan adam yolsuzlukla mücadele eder mi? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:53 Hızlı Uyumanın Sırları: Sadece Birkaç Dakikada Uykuya Dalmanın Yolları!
  2. 20:49 Tarım Bakanlığı, çiftçilere yönelik yeni destekler açıkladı!
  3. 20:49 İstanbul'da toprak kayması yaşandı: 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi!
  4. 20:45 Biden Yönetimi İsrail'e 1,3 Milyar Dolarlık Silah Satışı İçin Hazırlık Yapıyor
  5. 20:42 Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: 14 Gecekondu Etkilendi, 70 Kişi Tahliye Edildi
  6. 20:38 Görsel Zeka Testi: Hızlı Düşünme ve Algılama Becerilerinizi Ölçün!
  7. 20:37 Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Randevu alıp gitmeyenler dikkat!
  8. 20:33 AYM'den ifade özgürlüğü kararı alındı: Bildiri dağıtmak için artık izne gerek yok
  9. 20:33 NATO, Ukrayna'ya Askeri Destekte Kararlı: Savunma Kapasitesi Güçleniyor
  10. 20:27 Alerjik Astım: Semptomları, Tanı ve Tedavi Yöntemleri
  11. 20:19 Isparta'da Uyuşturucu Taciri Kaçmaya Çalışırken Yakalandı
  12. 20:14 Tottenham, Fenerbahçe'nin Yıldızı Sebastian Szymanski İçin Hamle Yapıyor
  13. 20:13 Apple, WhatsApp ve Threats uygulamalarını Çin mağazasından kaldırdı
  14. 20:10 Türkiye'de Yüksek Döviz Kuru: macOS mı, Windows mu? İşletim Sistemleri Karşılaştırması
  15. 20:08 ÖSYM tarafından bu hafta sonu 4 sınav yapılacak
  16. 20:03 İzmir'de Meydana Gelen Trafik Kazasında Bir Kişi Hayatını Kaybetti
  17. 19:53 20 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  18. 19:49 Türkiye Ekonomisine IMF Değerlendirmesi: Reformlar Ön Planda
  19. 19:38 Prof. Dr. Canan Karatay'dan Sağlıklı Et Pişirme İpuçları!
  20. 19:37 Milletvekillerinin tüm zamları açıklandı!
Gündem Haberleri