Kılıçdaroğlu Fatih Tezcan için harekete geçti

Kılıçdaroğlu Fatih Tezcan için harekete geçti CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Avukatı Celal Çelik, Fatih Tezcan’ın, “Bir daha sokağa çıkarsak listelerden, kimleri toplayacağımızdan

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Avukatı Celal Çelik, Fatih Tezcan’ın, “Bir daha sokağa çıkarsak listelerden, kimleri toplayacağımızdan haberiniz var mı; karınızı, çocuğunuzu nasıl koruyacaksınız? Erdoğan'ın bir damla kanına milyonlarca kan dökülür bu ülkede” sözlerine karşı, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehditten suç duyurusunda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdroğlu’nun avukatı Celal Çelik, Atatürk’e hakaretten yargılanan Fatih Tezcan’a suç duyurusunda bulundu.

Darbe tartışmaları üzerine You Toube kanalı üzerinden paylaştığı videoda, Kılıçdaroğlu’na ağır eleştirilerde bulunan Fatih Tezcan’ın, "Biz bir daha sokağa çıkarsak eğer kimleri toplayacağız, listelerden haberiniz var mı sizin, ailenizi nasıl koruyacaksınız ? Karınızı, çocuklarınızı nasıl koruyacaksınız bizden? Erdoğan'ın bir damla kanına milyonlarca kan dökülür bu ülkede" demesi tepkilere neden olmuştu.

Tezcan’ın açıklamalarının ardından, Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ile halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit gerekçesiyle Tezcan hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

DARBELER ÜZERİNDEN SÖRF YAPIYORLAR, PEŞLERİNİ BIRAKMAYACAĞIM

Çelik, AKP’de yaşanan oy kaybı nedeniyle, Tezcan gibi kişiler tarafından darbeler üzerinden sörf yapılarak mağdur yaratılmaya çalışıldığını öne sürerek şunları söyledi:

“Elbette gideceklerini anlıyorlar, ciddi oy kayıpları var, ekonomi berbat, sağlık nedeniyle Koronavirüs’ten kaynaklı sorunlar, açlık, sefalet var buna derman olamadıkları için CHP’ ye planlı bir saldırı söz konusu, her zaman olduğu gibi kendilerini mağdur kılmaya çalışıyorlar.

Hiçbir zaman darbe söz konusu değil, darbelerin asıl mağduru CHP’dir, Erdoğan hangi darbeden zarar gördü. Darbelerin üzerinden sörf yaparak, gerçekliği olmayan şeylerle algı yaratıp, mağdur yaratmaya çalışıyorlar. CHP’nin savunduğu darbe değil, demokratik yollarla iktidar değişimidir. Kaos yaratıp, toplumsal barışı bozarak demokratik seçim koşullarını ortadan kaldırmaya çalışıyorlar.“

Tezcan’a açtığı davalarla, Atatürk’e hakaret suçu da dahil olmak üzere üç ayrı ceza verilmesini sağladığını kaydeden Celal Çelik, “Fatih Tezcan daha önce de bana defalarca tehditte bulunmuştu. Ancak bu son olay da sadece kişisel değil toplumsal bir tehdit söz konusu. Bunlar son derece ağır suçlar, bunların peşini asla bırakmayacağım” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU’NA LİNÇ GİRİŞİMİNİ HATIRLATTI

Fatih Tezcan’ın ifade ettiği ölüm listesinde adının olma ihtimalinin son derece yüksek olduğunu kaydeden Çelik, şunları söyledi: “Şu anda kelle koltukta bir demokrasi mücadelesi veriyoruz. Çıldırma duygusu ile herşeyi yapacak insanlar bunlar bu tür insanların harekete geçebileceğini biliyoruz. Bizim toplumsal barışımız mevcut ama zaman zaman pamuk ipliğin bağlı olduğunu da Çubuk’ta gördük, Kılıçdaroğlu için linç olayı gerçekleştirilmişti o olaylara neden olanlar da bu tür insanlardı.”

"Kılıçdaroğlu Fatih Tezcan için harekete geçti" haberi, 12 Mayıs 2020 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu Fatih Tezcan için harekete geçti haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu Fatih Tezcan için harekete geçti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:41 Altın sahiplerini korkutan uyarı geldi: "Bu fırsat kaçmaz, hazırlanın"
  2. 23:32 Trump'ın yargılandığı bina önünde kendini ateşe verdi
  3. 23:29 BM açıkladı: Sudan'da insan eliyle oluşturulan kriz çok büyük boyutta
  4. 23:08 Dünya Bankası, Türkiye'ye milyonlarca dolarlık bir borç verme kararı aldı!
  5. 23:01 Trump'ın yargılandığı mahkeme önünde bir kişi kendini yaktı!
  6. 22:53 Fenerbahçe'nin Avrupa'dan elde ettiği gelir açıklandı!
  7. 22:49 Türkiye pazarı için özel olarak geliştirilen Tesla Model Y'nin satış fiyatı netleşti!
  8. 22:15 Gazze'deki Çatışmalar Çevre ve Sağlık Felaketine Yol Açıyor: BM Uyarısı
  9. 22:14 Kulüpler Birliği, TFF'ye seçim için bir çağrıda bulundu!
  10. 22:14 Beşiktaş, ligdeki beş maçlık galibiyet hasretine son verdi
  11. 22:11 Beşiktaş, MKE Ankaragücü'nü 2-0 Mağlup Ederek Galibiyet Hasretine Son Verdi
  12. 22:06 Okul müdürünü tacizle suçlayan lise öğrencilerinin şikayetleri sonucunda müdür tutuklandı
  13. 22:06 İstenmeyen tüylerden acısız nasıl kurtulunur?
  14. 22:05 Teknik direktör değişikliklerinin Beşiktaş'a fayda sağladığı görülüyor
  15. 22:02 Evde uygulayacağınız bu yöntemle herkes dişlerinizin beyazlık sırrını soracak!
  16. 21:56 Tokat'taki depremin yol açtığı hasarın detayları kamuoyuna sunuldu
  17. 21:56 Hamas, Blinken'ı İsrail'in yanında olmakla suçladı
  18. 21:44 Kızartma yapmadan önce yağa bir parça ekmek koyun
  19. 21:43 Koç Holding, Romanya'daki Ford Otosan Fabrikasında Seri Üretime Geçti!
  20. 21:37 Bakan İbrahim Yumaklı duyurdu: Ödemeler hesaplara yatırılıyor
Politika Haberleri