Kılıçdaroğlu, İnce'nin oy oranını açıkladı

Kılıçdaroğlu, İnce'nin oy oranını açıkladı

Kılıçdaroğlu, İnce'nin oy oranını açıkladı Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal kılıçdaroğlu, CNN Türk'te 'Ne Oluyor?' programında Başak Şengül moderatörlüğünde gazeteciler Şirin Payzın, Murat Çelik ve Hande Fırat'ın sorularını cevapladı.Kılıçdaroğlu'nun...

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal kılıçdaroğlu, CNN Türk'te 'Ne Oluyor?' programında Başak Şengül moderatörlüğünde gazeteciler Şirin Payzın, Murat Çelik ve Hande Fırat'ın sorularını cevapladı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"Şu ana kadar yapılan anketlerde İnce'nin oy oranı 29-30-32 düzeyinde. Muharrem Bey'i 2. turda cumhurbaşkanı yapacağımıza inanıyorum. Bu ülkede 80 milyonun cumhurbaşkanı olacağım diyen kişinin cumhurbaşkanı olması lazım. Cumhurbaşkanının her yurttaşa eşit düzeyde bakması lazım. Baştan beri Muharrem Bey bunu söylüyor. Herkese eşit mesafede, kimseyi ötekileştirmeden cumhurbaşkanlığı yapacağım diyor.

ERDOĞAN TÜRKİYE'Yİ YÖNETEMİYOR
Başlangıçta Muharrem Bey'i cumhurbaşkanı aday olarak sunduğumuzdan beri herkesi kucakladığı için parti rozetini çıkarıp verdi. Bunu yaPtığına göre Muharrem Bey'le birlikte alanlara çıkmamız çelişkili bir tablo oluştururdu. Vatandaş bunu düşünebilir. Ama Muharrem Bey'le konuşuyoruz. Belli aralıklarla ikimiz de çok yoğunuz tabii.

Erdoğan Türkiye'yi yönetemiyor zaten bundan sonra da yönetemez. Muharrem Bey gelecek Türkiye'yi yönetecek. AK parti 2002'de yüzde 34.5 oy aldı parlamentoda yüzde 60-65'i temsil etti. Bu mu milli iradeyi temsil etmek?

Biz hiçbir zaman eskiyi savunmadık. Eski parlamenter sistemi de savunmadık. Türk hukuk sistemi darbe anayasasından kurtulmalıdır. Biz bunu şiddetle reddediyoruz. Şu  anda varolan rejimi de kesinlikle reddediyoruz. Hem cumhurbaşkanı olacaksın, hem parti başkanı olacaksın, hem milleti sabahtan akşama kadar azarlayacaksın. Egemen güçlerin telkinleriyle Türkiye yönetiliyor. Sonra çıkıyor bizi kandırdılar diyor. Ya sen çocuk musun?

Yargı tarafsız ve bağımsız olacak. Bizde Bakan el kaldırır AK Parti grubu kaldırır. Bunu yapan milletvekilleri neye el kaldırdıklarını bile bilmezler. Biz böyle bir parlamentoyu kabul etmiyoruz.  %10 seçim barajını düşünün. Onlar darbe hukukuna sahip çıktı, biz hep karşı çıktık.

de8wgjhwsaacqq0.jpg

PARLAMENTER SİSTEMİ YENİDEN KURMALIYIZ
Niye seçim yasasında cinsiyet kotası getirmiyoruz? Sonra neden kadınlar az diyorlar? Bunu yaparsak kadın siyasette çok daha fazla görünür olur. Darbe anayasasının getirdiği YÖK de kaldırılacak.

Restorasyon süresine gelince söylediğimiz bağlamda parlamenter sistemi yeniden kurmalıyız. Bu tek boyutlu bir olay değil. Bir yandan anayasa değişikliği için oturup çalışmalıyız. Tüm vesayetlerden ayırıp sivil anayasa yapacağız. Bu anayasa tüm demokratik standartları bünyesinde taşımalı. 

İnce koltuğuna oturunca ekibiyle beraber yola çıkacak, oturup tartışacak, çalışacak. Öte yandan MB ve araçlarına müdahale edilmeyecek. Enflasyon bu olsun diye hükümet tabi diyecek ama bunun araçlarına karışmayacak.

Erdoğan nerede yaşıyor acaba? Dünyada ekonomide birinci sırada öyle mi?. Güzel.

Sayın İnce miting meydanlarında da söyledi. Seçildikten sonra ilk yapacağı iş MGK'yı toplayıp OHAL'i kaldırmaktır.  Bu en azından yargıya erişim hakkını yurttaşlara verecektir. Örneğin İbrahim Kabaoğlu. Sivil ölüme mahkum edilen binlerce kişi var. Ben ülkeme demokrasiyi getireceğim diyor İnce. Birinci sınıf demokrasi ama bu. Çağdaş bir ülkede nasıl oluyorsa bizde de o olacak.

Erdoğan'ın bir özelliği var içeride dışarıda farklı konuşuyor. Kendi anlatamadılar dışarda Bakanlarını yolluyor. Türkiye'de ekonomiyi Erdoğan değil dış güçlerdeki faiz lobisi. Dış güçler demiyorki "Gel zorla benden para al" diye. Enflasyon kaça çıktı buyurun: Yeni rakamlar açıklandı.

Muharrem büyük ihtimal 2. turda kadrosunu ve yanındakileri açıklayacaktır. Biz ekonomi biliyoruz. Biz beton ekonomisinden yana değiliz. Erdoğan itiraf ediyor. Doğru: Borç alan emir alır diyor. İşte itiraf ediyor.

Herhangi bir vatandaş özgürce gerekirse Muharrem İnce 'yi de Kemal kılıçdaroğlu 'nu rahatça eleştirebilecek ve ceza almayacak. 

ERDOĞAN NEDEN HİÇ EKONOMİDEN BAHSEDEMİYOR?
Soruyorum size Erdoğan neden hiç ekonomiden bahsedemiyor. Çünkü ekonomiyi mahvettiler. Kişi başına geliri düşürdü, işsizlik arttı. Efendim 25 Haziran'dan sonra yapacağım diyor. Elinde her şey var, KHK'lar var. Neyi bekliyorsun o zaman? O ekonomi konusunda dut yemiş bülbül gibi.

Efendim CHP yollara köprülere karşı çııyormuş. Efendim niye karşı çıkalım? Biz soruyoruz sana kaça yaptın? Biz bunu öğrenmek istiyoruz. Çünkü bizim yurttaşların vergisiyle yapıyorsun sen bunu. Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi havlu attı biz metro yapamıyoruz diye. İzmir yaparım dedi devam ettiç. İstanbul'da bu maliyet 3 katı, Ankara'da 2  katı. Neden İstanbul'da 3 misliyle yapılabiliyor. Bu neden birinin bize bunu anlatması lazım. İşte devlet böyle yönetilir. Sen gideceksin Londra'daki tefecilere ülkeyi teslim ediyorsun. Sonra çıkıp Muharrem Bey'e 'Ülkeyi teslim ediyorsun' diyor.

ENKAZ DEVRALDIK EDEBİYATI YAPMAYACAĞIZ
Muharrem Bey cumhurbaşkanı olduğunda AB'nin fasıl açmasını beklemeden biz zaten kriterleri o demokratik standartları uygulayacağız. Ve Türkiye ilk 1 yıl içinde her alanda rahat bir nefes alacak.

Ne Muharrem Bey ne de ben asla enkaz devraldık edebiyatı yapmayacağız. Biz bir ekiple çalışıyoruz. Eki bürokratlat, teknokratlar, akademisyenler hep beraber çalışıyoruz. 

Vergisini ve sigorta birimini düzenli ödeyen, borcu olmayan her KOBİ'ye 0 faizle kredi vereceğiz. Daha fazla istihdam daha fazla üretim yapacak. Devler alamıyor ve sürekli af çıkariyor diyoruz ya. İşte bunun için Londra'ya gidiyor borç verin diyor. İşte tahsil ettiğinde devlet bu borçlardan kurtulacak. İhracatı ve ihracatçıyı desteklemek zorundayız. 

Muharrem İnce cumhurbaşkanı, Millet İttidakı da parlementoda çoğunluğu sağladığında kadroya Muharrem Bey karar verecek. Dolayısıyla onun kararını bugünden yönlendirmek veya ipotek altına almak doğru değildir. Ben parlamentoda millevekilliği yapacağım. Parlamentoda ben partimin grup başkanı olacağım. Tabi bu arada seçim yasasını değiştireceğiz, lider suntasına son vermek için seçim yasasını değiştireceğiz. 

Seçim bildirgesinin dışında bir düzenleme gelirse biz partiyiz. Tabii ki cumhurbaşkanımıza itiraz ederiz. Herkes diyor CHP hep muhalefet yapıyor diye. Biz bazen parlamentopda 50-60 yasa çıkarmışızdır. Önemli olan Türkiye'nin çıkarı. Gerekirse Muharrem İnce ve ekibine bile akarşı çıkarız.

"Kılıçdaroğlu, İnce'nin oy oranını açıkladı" haberi, 05 Haziran 2018 tarihinde yazılmıştır. 05 Haziran 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu, İnce'nin oy oranını açıkladı haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu, İnce'nin oy oranını açıkladı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:57 Zehra Güneş'in Fenerbahçe'ye Transfer İddiası Yalanlandı: VakıfBank ile Yoluna Devam!
  2. 18:52 Trabzonspor, Gaziantep FK Maçı Hazırlıklarına Hız Kesmeden Devam Ediyor
  3. 18:47 Carlo Ancelotti: Arda Güler Her An Hazır, Ancak Forma Şansı Bulamadı
  4. 18:44 Gazze'de İsrail Saldırıları: Açlık, Hastalık ve Ölüm Halkın Peşini Bırakmıyor
  5. 18:40 Uzayda Çarpışma Tehlikesi: Kullanım Dışı İki Uydu, 10 Metreden Az Mesafede Buluştu
  6. 18:35 Çorlu Tren Kazası Davasında Mahkeme Kararı Açıklandı
  7. 18:34 Borsa İstanbul günü negatif bir seyirle kapattı
  8. 18:31 Mart ayında ABD'de bekleyen konut satışları arttı
  9. 18:31 Macron Avrupa'ya çağrıda bulundu: 'ABD’nin tebaası olmadığını göstermeli'
  10. 18:24 Büyük Deprem! Yüz Binlerce Üyeli Partide 28 Milletvekili İstifa Etmeye Hazır!
  11. 18:24 Zelenski, ABD'ye Teşekkür Etti ve Putin'e Karşı Birlik Çağrısı Yaptı
  12. 18:23 SGK'dan Dev Yaptırım! Maaşları Kesiliyor, Verilen Paralar Faiziyle Geri Alınıyor
  13. 18:23 Altın Fiyatlarında Dev Düşüş ? Uzmanlar O Tarih İçin Uyarıda Bulundu!
  14. 18:20 İngiltere'den Düzensiz Göçmenler için Ruanda Planı: Yeni Anlaşma Hakları Güvence Altına Alıyor
  15. 18:16 A Milli Takımımızın UEFA Uluslar Ligi Heyecanı Başlıyor: İlk Maçlar Belli Oldu!
  16. 18:10 Isua Kayaları: Dünya'nın Manyetik Geçmişine Işık Tutuyor
  17. 18:05 O Futbolcunun Galatasaray'daki Sonu Geldi: Okan Buruk, Yıldız Futbolcuyu Kadro Dışı Bıraktı!
  18. 17:59 Galatasaray Süper Lig'de Zafer Peşinde: Üst Üste Kazanma Rekoruna Koşuyor!
  19. 17:58 Ekonomist Demirtaş: Merkez Bankası'nın Faiz Kararı Hatalı!
  20. 17:55 Beyaz Eşya Sektörü: İç Pazarda Artış, İhracatta Düşüş
Gündem Haberleri