Kılıçdaroğlu, Kongar ve Yanardağ'ı ziyaret etti

Kılıçdaroğlu, Kongar ve Yanardağ'ı ziyaret etti

Kılıçdaroğlu, Kongar ve Yanardağ'ı ziyaret etti CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Prof. Dr. Emre Kongar ve gazeteci-yazar Merdan Yanardağ ile son gününde Kadıköy Kitap Günleri'nde bir araya geldi.Kemal Kılıçdaroğlu, Haydarpaşa Garı'nda son gününü geçiren 9. Kadıköy...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Prof. Dr. Emre Kongar ve gazeteci-yazar Merdan Yanardağ ile son gününde Kadıköy Kitap Günleri'nde bir araya geldi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Haydarpaşa Garı'nda son gününü geçiren 9. Kadıköy Kitap Günleri'ni gezerken kitaplarını imzalayan Emre Kongar'ın ımza standını da ziyaret etti. Ziyaret sırasında kitaplarını imzalama etkinliği bir başka standda sona eren Merdan Yanardağ da bulundu. Ziyaret sırasında kitap imzalatan Kılıçdaroğlu, Kongar ve Tele1 Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Yanardağ ile sohbet etti.

Kadıköy Belediyesi’nin tarihi Haydarpaşa Garı’nda düzenlediği Kitap Günleri sona erdi. İstanbulluların yoğun ilgi gösterdiği Kitap Günleri’ni Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ziyaret etti.  Kitap Günleri’ni Aykurt Nuhoğlu eşliğinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Akif Hamza Çebi, CHP Milletvekili Gürsel Tekin CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ve CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin ile birlikte gezen Kılıçdaroğlu etkinlik hakkında bilgi aldı. Yazarların imza masalarına uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na okurların da ilgisi oldukça yoğundu.

325 BİN ZİYARETÇİ
3 Haziran Cumartesi günü başlayan Kitap Günleri’ni toplam 325 bin kişi ziyaret etti. 2 milyona yakın kitap satıldı. 180 yayınevi, 16 STK, 50 bireysel yazarın yer aldığı Kitap Günleri’nde bin sanatçı ve yazar imza günü ve söyleşi yaptı. Tarihi Haydarpaşa Garı’nda kitap ve yazarlarla buluşan okuyucular vagonlarda kitap okudular. Yazarların söyleşilerine katıldı.

İMZA MASALARINDA UZUN KUYRUKLAR
Kitap Günleri boyunca aralarında Murathan Mungan, Ahmet Ümit, Nihat Sırdar, Özgür Mumcu, Ataol Behramoğlu, Mert Fırat, Hasan Ali Toptaş, Sunay Akın, Merdan Yanardağ, Emre Kongar, Türkan Şoray, Sunay Akın gibi pek çok yazar, şair, gazeteci, oyuncu, bilim insanı ve felsefeci İstanbullularla buluştu. Yazarların imza masalarında saatler süren kuyruklar oluştu.

Kısa Film Kolektifi’nin film gösterimlerine ve söyleşilerine de ev sahipliği yapan Kitap Günleri boyunca özellikle çocuk ziyaretçilerin faydalı ve eğlenceli vakit geçirebileceği pek çok atölye düzenlendi. Felsefe, Origami, Karikatür, Yaratıcı Yazarlık, Dedektiflik, Hikâye Yazma, Portre Çizim ve Masal Terapisi atölyelerinde çocuklar neşeli saatler geçirdi.

Tümüyle Kadıköy Belediyesi olanaklarıyla gerçekleşen Kitap Günleri için 10 bin metrekarelik peronlar ve tüm trenler Kadıköy Belediyesi tarafından temizlendi ve onarıldı. Kitap Günleri’nde elektrik, temizlik, teknik, tasarım, organizasyon, güvenlik, iletişim, sağlık, ulaşım vb. olmak üzere 200 Kadıköy Belediyesi personeli çalıştı.

Her gün 3 noktadan Haydarpaşa Garı’na sürekli ring seferlerinin yapıldığı Kitap Günleri’ni sadece Kadıköylüler değil İstanbul ve çevre illerden okurlar ziyaret etti.

NUHOĞLU: İNSANLAR KİTAPLARA VE HAYDARPAŞA’YA SAHİP ÇIKIYOR

Kitap Günleri’ne ilişkin konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu şöyle konuştu; “Tarihi Haydarpaşa Garı ile kitapları buluşturduk. Geçtiğimiz yıl 5 gün süren Kitap Günleri’ni 110 bin kişi ziyaret etmişti. Bu yıl 9 gün yaptık ve 325 bin kişi ziyaret etti. Bu çok güzel bir şey. Haydarpaşa kamusal bir alan ve insanlar buraya “burası bana ait'' duygusu ile geldi. Kamusal alanına ve kitaplara sahip çıktı. İyi bir şey yaptığınız zaman mutlaka yerini ve karşılığını buluyor. İyi bir şey yaptığımızı buraya gelen insanların yüzünden, sesinden anlıyoruz. Bütün kalabalığa rağmen insanların yüzünde tebessüm vardı. Bu tebessümü sağlayabildiğimiz için guruluyuz.  

Kitap Günleri’nin bütün organizasyonu belediye çalışanlarımız tarafından yapıldı. Ben özverili çalışmaları nedeniyle tüm çalışanlarımıza ve katılan herkese teşekkür ediyorum.''

325 bin kişinin ziyaret ettiği Kitap Günleri Sunay Akın’ın “Son Tren'' söyleşisi ile sona erdi. 

"Kılıçdaroğlu, Kongar ve Yanardağ'ı ziyaret etti" haberi, 11 Haziran 2017 tarihinde yazılmıştır. 11 Haziran 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Kültür Sanat kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu, Kongar ve Yanardağ'ı ziyaret etti haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu, Kongar ve Yanardağ'ı ziyaret etti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kültür Sanat konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Kültür Sanat Haberleri