Kılıçdaroğlu: Sen FETÖ'cü arıyorsan işbirliği yaptığın adama bakacaksın

Kılıçdaroğlu: Sen FETÖ'cü arıyorsan işbirliği yaptığın adama bakacaksın

Kılıçdaroğlu: Sen FETÖ'cü arıyorsan işbirliğ... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Haziran seçimleri ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, hükümete yüklendi. Kılıçdaroğlu, ''FETÖ'nün siyasi ayağı ile işbirliği yapanlar şimdi seçmenleri suçlama noktasına...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Haziran seçimleri ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, hükümete yüklendi. Kılıçdaroğlu, ''FETÖ'nün siyasi ayağı ile işbirliği yapanlar şimdi seçmenleri suçlama noktasına geldiler. Sen FETÖ'cü arıyorsan işbirliği yaptığın adama bakacaksın'' dedi.

Genelkurmay Başkanı Hulisi Akar ile İbrahim Kalın'ın Abdullah Gül'ü ziyaret ettiği iddialarına değinen Kılıçdaroğlu, “Sivil kıyafetle gittiler. Yansıyan bilgilere göre 'Erbakan'ın ölüm yıl dönümü dolayısıyla anma töreni var o törene katılmayınız, Cumhurbaşkanı adayı olmayın' diyorlar. Efendim Suriye konusunu görüştüler. Sayın İbrahim Kalın'ın Suriye konusuyla ne ilgisi var? Sayın Abdullah Gül'den de çok açık ve net açıklama bekliyorum. Gitti Erbakan'ın anma törenine katıldı. Nasıl oluyor da Genelkurmay Başkanı kendisini kullandırtır?'' dedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'FETÖ'nün seçmen ayağı da olabilir' sözlerini sert ifadelerle eleştirdi.

Kılıçdaroğlu, ''FETÖ'nün siyasi ayağı ile işbirliği yapanlar şimdi seçmenleri suçlama noktasına geldiler. Sen FETÖ'cü arıyorsan işbirliği yaptığın adama bakacaksın'' dedi. "FETÖ'nün siyasi ayağı bir numaralı ayağı sarayda oturan zattır" diyen Kılıçdaroğlu, "Herkes bunu biliyor. 'Ne istediniz de vermedik?' Türkiye'yi teslim ettin. Devletin kozmik odasını FETÖ'ye açmadın mı? Açtın" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

Şunu affedemiyorum FETÖ'nün siyasi ayağı ile işbirliği yapanlar şimdi seçmenleri suçlama noktasına geldiler. Ne demek FETÖ'cü mü değil mi? Sen FETÖ'cü arıyorsan işbirliği yaptığın adama bakacaksın. Rahmetli Türkeş hayatta olsaydı ben her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldım diyen adamla asla yan yana gelmezdi.

Şimdi seçmen FETÖ'cü mü değil mi ona bakalım. Nereden bileceksiniz siz onu? Korku dağları sarmış. Amaç 100 bin imzayı toplayamamalarını sağlamak. Seçmenlere çağrımdır, 100 bin imzayı toplayınız, o adayları, cumhurbaşkanı adayı yapınız.

'SON 15 YILDA 22 BİN KİŞİ İŞ KAZALARINDA HAYATINI KAYBETTİ';
İşçiler gerçekten bayram yaptı mı? Milyonlarca gencimiz işsizse hangi bayramı yapacaklar? Son 15 yılda 22 bin kişi iş kazalarında hayatını kaybetti. Bu 22 bin kişi kimdi? Bunlar gariban işçilerdi. Hala on binlerce taşeron işçisine kadro verilmedi. Bütün taşeron işçilerine kadrolarını vereceğiz. Asgari ücret net 1500 lira olmalı diye ilk biz dile getirdik. Asgari ücret 2000 lira olmalı dedik.

GENELKURMAY BAŞKANI İLE İBRAHİM KALIN'IN ABDULLAH GÜL'Ü ZİYARETİ
Sivil kıyafetle gittiler. Yansıyan bilgilere göre 'Erbakan'ın ölüm yıl dönümü dolayısıyla anma töreni var o törene katılmayınız, Cumhurbaşkanı adayı olmayın' diyorlar. Efendim Suriye konusunu görüştüler. Sayın İbrahim Kalın'ın Suriye konusuyla ne ilgisi var?

10. Cumhurbaşkanına da gidin bilgi verin o zaman. Bu bir askeri vesayet girişimidir. Diğer vesayetlerden farkı şudur askerler kullanılarak sarayın vesayeti demokrasinin üzerine giydirilmek istenmektedir. Sayın Abdullah Gül'den de çok açık ve net açıklama bekliyorum. Gitti Erbakan'ın anma törenine katıldı. Nasıl oluyor da Genelkurmay Başkanı kendisini kullandırtır?

'GÖĞSÜMÜZÜ SİPER ETMEYE HAZIRIZ'
Eğer silah zoruyla demokrasiyi yok etmek için çare arıyorsanız biz göğsümüzü siper etmeye hazırız. Askeri kendin için kullanıyorsun. Afrin'de de kendin için kullandın. Bu işi garantileyecek olan bu ülkenin demokratlarıdır. Askeri arkasına alarak demokrasiyi mi geliştireceksin? Kışlaya, adliyeye, camiye, siyaseti sokmayın dedim.

Bizim cumhurbaşkanı adayımız darbelere açık ve net karşı çıkacaktır, insan haklarından yana olacaktır. Bu ülkede herkesin düşüncesini özgürce ifade ettiği bir Türkiye'den yana olacaktır, tarafsız olacaktır. Bu olmadığı taktirde bütün söylemlerimizin hiçbir anlamı kalmaz. Biz onlar gibi değiliz. Ahlaksızlık nedir bilmeyiz, adaletsizlik nedir biliriz ama adaletsizlikle mücadele ederiz.

EMEKLİLERE İKRAMİYE
Emeklilere biner lira ikramiye veriyorlar. Bütün emekli kardeşlerime sesleniyorum eğer bu kardeşiniz bunu dillendirmeseydi siz 1 lira bile alamazdınız. Göreviniz namuslu insanlara sahip çıkmaktır. Bin lira verecek muhalefet gömü mü buldunuz diye konuşacak. Siz zaten malı götürdünüz, artığını veriyorsun emekliye. Daha fazlasını hak ediyor emekli. Dünyanın parasını aldılar, emekliye bin lira veriyorlar.

Bizim yaptığımız seçim vaatleri uydurulmuş vaatler değildi. İki kişiden çıkıp benden özür dilemelerini bekliyorum. Bunlardan biri Ahmet Davutoğlu. 'Kaynağı nereden bulacaksın?' Kaynak var demek ki veriliyor. İki Sayın Mehmet Şimşek. 'Bunu yapsın CHP'ye oy veririm.' Şimdi senden bekliyorum Mehmet Şimşek önümüzdeki seçimlerde sözünü tutacaksın, CHP'ye oy vereceksin. Diyeceğim ki sözünü tuttu.  

"Kılıçdaroğlu: Sen FETÖ'cü arıyorsan işbirliği yaptığın adama bakacaksın" haberi, 03 Mayıs 2018 tarihinde yazılmıştır. 03 Mayıs 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu: Sen FETÖ'cü arıyorsan işbirliği yaptığın adama bakacaksın haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu: Sen FETÖ'cü arıyorsan işbirliği yaptığın adama bakacaksın 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  2. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta Para Cezası Geliyor!
  3. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  4. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  5. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  6. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  7. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  8. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  9. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  10. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  11. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  12. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  13. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  14. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  15. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  16. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  17. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  18. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  19. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  20. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
Politika Haberleri