Kılıçdaroğlu: Suriyelilere vatandaşlık için de referanduma gidelim

Kılıçdaroğlu: Suriyelilere vatandaşlık için de referanduma gidelim

Kılıçdaroğlu: Suriyelilere vatandaşlık için ... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları şu şekilde:Kadınlar... Annelerimiz kardeşlerimiz hoşgeldiniz onur verdiniz. Güzel...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları şu şekilde:

Kadınlar... Annelerimiz kardeşlerimiz hoşgeldiniz onur verdiniz. Güzel ülkemin güzel kadınları önümüzdeki süreçte sizin de sorumluluğunuz var. Heranne çocuğuna güzel bir ülke bırakmak ister. Her anne evinde köyünde huzur içindee yaşamak ister. Size huzurun sözünü veriyoruz.

Anayasa değişikliği yarısın dost yarısını düşman ilan ederse o toplum ayrışır. Neden kavga? Niye ayrışıyoruz?

DOST - DÜŞMAN İLAN EDERSE TOPLUM BÖLÜNÜR

Birlikte yaşamak varken neden kavga? Anayasa değişikliği toplumun yarısnıı düşman yarısını dost ilan ederse toplum bölünür. Oturalım birlikte düşünelim, birlikte karar verelim istiyoruz. Bİrlikte konuşmak varken, neden bölünme? Bursa-Ankara karayolunda kadın işçileri taşıyan otobüs devrildi. 7 kadınımız hayatını kaybetti. Ölenlere Allah'tan rahmet diliyoruz. Umarım bir daha bu tür olaylar olmaz. Değerli kadın kardeşlerim, sevgili anneler bugün sizin için konuşmak istiyorum. Evde huzur varsa, mahallede huzur vardır. Mahallede huzur varsa, şehirde huzur vardır.

ANKARA'DAKİ BEYLERİN DÜZENİ

Ekonomiye bakıyoruz. Parlak bir tablo yok. 6,5 milyon evladımız işsiz. Bir annenin en temel sorunu bu. 15 yıldır bir parti iktidarda. Sürekli istikrardan bahsederler. 15 yıldır benim çocuğum niye işsiz diye sorun. Bunu sormak zorundasınız.

Enflasyon çift haneli oldu. 2017'de yüzde 8 zam yapıldı asgari ücrete. Ulaştırmadaki zam yüzde 17,96. Sağlık 12,53. Eğitimdeki zam 9,33. Bunları toplayınca kaşıkla verdiğinizi kepçeyle geri aldınız. Asgari ücretli kadın kardeşlerime sesleniyorum, sen artık bu düzene hayır demek zorundasın. Bu düzen ağaların, Ankara'daki beylerin düzenidir.

BU ADİL BİR DÜZEN MİDİR?

Esnaf kardeşlerimizin durumu pek parlak değil. Sicil affı getirdiler. Kanunda şu düzenleme var; bankalar kara listeyi dikkate almayabilir. Sözde düzenleme yapıyorlar, sicil affı getiriyorlar. Almayabilirsin dersen banka diyor ki dikkate alıyorum. Suriye'den gelen asgari ücretin altında çalışanlar var mı? Benim evladım işsizken onlara iş kapısını açan düzen adil bir düzen midir?

REFERANDUM ÇAĞRISI

Şu çağrıyı yaptım; diyorlar ki Suriyelilere vatandaşlık vereceğiz. Ben de şunu söylüyorum. Her konuda millete gidyoruz diyorsunuz, gel kardeşim Sayın Binali Yıldırım, Sayın Cumhurbaşkanı gel referanduma gidelim Suriyelilere vatandaşlık verelim mi vermeyelim mi? Bu konuda hiç konuşmuyorlar. Gel işte referandum konusu. Ses çıkmıyor. Sayın Binali Yıldırım çok açık bir çağrı yapıyorum. Bununla ilgili parlamentoda her türlü desteği vermeye hazırız. Milletimize soralım, ona göre karar verelim.

NEREYE GİDECEKSİN, KİME DANIŞTIN?

Bir sabah kalkıyoruz, Sayın Cumhurbaşkanı Rakka'ya gideceğiz diyor. Öğlen Münbiç'e gideceğiz. Siz nereye gideceksiniz, kime danıştınız? Devlet böyle yönetilmez. Ecevit Kıbrıs'a çıkarma yapınca kimsenin haberi oldu mu? Devlet yönetmesini bilmiyorlar. Her gelen tokat atıyor. Bir bakıyorsun Putin'den, bir bakıyorsun Trump'tan yanalar. Sen vatandaştan yana ol.

AKP'NİN YASAĞINI BELGESİYLE ANLATTI

İki sayın bakan Almanya'ya gidip konuşma yapacaktı. Evet konuşmalılar, gitmeliler. Ama iki bakana izin verilmemesi bizim tarafımızdan ve iktidar tarafından tepkiyle karşılandı. Bizim bakanlarımız da Almanya'ya gitmeli ve propagandasını yapmalı. İktidar kanadı ağır eleştiriler getirdiler. Önce dönüp kendinize bakmanız lazım. Bulgaristan'da çok sayıda vatandaş bir parti kurdu, seçimler olduğu zaman Türkiye'ye geliyorlar ve propaganda yapıyorlar. Ama şu yapıldı, Bulgaristan'da Türk kökenli aynı zamanda Türk vatandaşı olan Erdinç İsmail Hayrullah. Seçimler yapılacak ve Türkiye'ye gelip Bulgar vatandaşları arasında propaganda yapmak istiyor. Türkiye'ye girişini Dışişleri Bakanlığı yasakladı. Niye yasaklıyorlar? Almanya'ya giderken yasaklıyorlar tepki veriyorsun ama aynı şeyi sen yapıyorsun. Sayın Binali Yıldırım, Sayın Dışişleri Bakanı bu Türk vatandaşını, çifte vatandaşı insanlara kavuşmasını hangi gerekçeyle kabul etmiyorsunuz? Bulgaristan'daki Türk ve Müslüman olan kişi de Türkiye'ye gelmeli ve Bulgar vatandaşlarına propaganda yapmalı. Bulgaristan Türklerini de ayrıştırdılar. Dost Partisi'nden olanlar girebilir Hak ve Özgürlükler Partisi'nden olanlar giremez.

HAYIR DİYENLERİ TEHDİT EDEN ERDOĞAN'IN BAŞDANIŞMANINA YANIT

Cumhurbaşkanı Başdanışmanlarından biri tweet atıyor, "Hayır derseniz bak kaos çıkacak" diye tehdit ediyor. Hayır çıkarsa ne olacak peki? Kutuplaşma olmayacak, kavga olmayacak, sayın Cumhurbaşkanı görev süresi doluncaya kadar görevini sürdürecek. "Hayır çıkarsa CHP iktidarın meşruiyetini sorgulayacak" diyorlar. Hayır, halkın oylarıyla geldiyse sorgulamayacağız. Halk seçmiştir, milli irade seçmiştir, niye sorgulayalım?

Sayın Cumhurbaşkanının danışmanı bir televizyon programına katılıyor. Diyor ki; "Hayır" çıkarsa bir şey olmaz, aynen devam ederiz diyor. Söyleyen akıl sahibi biri. Akademisyen. Darbe mi olacak? Asla izin vermeyiz. Her şey aynı kalacak. Herkes yerinde kalacak.

"Kılıçdaroğlu: Suriyelilere vatandaşlık için de referanduma gidelim" haberi, 07 Mart 2017 tarihinde yazılmıştır. 07 Mart 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu: Suriyelilere vatandaşlık için de referanduma gidelim haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu: Suriyelilere vatandaşlık için de referanduma gidelim 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:48 Apple’ın Çin’de satışları düşüşte!
  2. 01:33 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Değişim Dalgası: Tugay 5 Üst Yöneticinin Görevini Sonlandırdı!
  3. 01:31 Yorgandaki Sarı Lekelerin Kabusu Bitti! Bu Mucizevi Çözümle Yorganlarınız Bembeyaz Olacak
  4. 01:27 Böbrek Taşına Ne İyi Gelir? Ağrıyı Dindiren ve Taşı Düşüren Besinler ve Öneriler
  5. 01:14 Gümüşhane’de Heyelan Meydana Geldi!
  6. 01:09 Türkiye'de İlk Vaka Görüldü! Haziran ve Temmuz Ayında Vakalarda Artış Bekleniyor!
  7. 01:05 A101 ve BİM artık o ürünü satmayacak!
  8. 01:00 Resmi Gazete'de bugün: 24 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  9. 00:57 Ümit Özat'tan Ahmet Çakar'a: "İtin duası kabul olsa gökten kemik yağar"
  10. 00:56 Trafik sigortasında yeni dönem belirlendi: Primler her ay maliyet endeksine göre belirlenecek
  11. 00:54 Koç Holding'den dolandırıcılık uyarısı: İtibar etmeyin
  12. 00:49 Hyundai'nin nano soğutma teknolojisine sahip cam filmi tanıtıldı!
  13. 00:44 Opel'in yeni elektrikli SUV'u devasa menziliyle Türkiye'ye geldiğini açıkladı
  14. 00:42 Kredi borcu olanlar dikkat etsinler! BDDK yakın takibe alacak
  15. 00:40 İsrail terör iddialarına hala kanıt sunamadı: 'UNRWA çalışanları 7 Ekim saldırılarına katıldı'
  16. 00:39 Fatih Terim, Yunanistan'da çifte kupa hedefinde olduğunu açıkladı
  17. 00:39 Tesla'nın karı yılın ilk çeyreğinde sert bir düşüş yaşadı
  18. 00:35 Özgür Özel: "Ben erken seçimi en çok isteyecek kişiyim"
  19. 00:34 İYİ Parti Ankara İl Başkanı Önder görevinden istifa ettiğini açıkladı
  20. 00:30 Arsenal, Chelsea'yi 5-0 mağlup ederek liderliği sürdürdü
Politika Haberleri