Kılıçdaroğlu, TTB bildirisini okudu: Neden alınıyorsunuz?

Kılıçdaroğlu, TTB bildirisini okudu: Neden alınıyorsunuz?

Kılıçdaroğlu, TTB bildirisini okudu: Neden a... Meclis'teki CHP Grup Toplantısı'nda konuşan Kılıçdaroğlu'nun gündeminde bu sabah TTB'ye yapılan operasyon vardı. Gözaltı kararına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Bu tür davranışlar Afrin Operasyonu'na gölge düşürür''...

Meclis'teki CHP Grup Toplantısı'nda konuşan Kılıçdaroğlu'nun gündeminde bu sabah TTB'ye yapılan operasyon vardı. Gözaltı kararına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Bu tür davranışlar Afrin Operasyonu'na gölge düşürür'' dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

  • 3 temel sorunumuz var. Çocuklara yeterli eğitim verilmiyor. Bunun mücadelesini de yapacağız. Sosyal devletin görevlerinden birisi iyi eğitim alacakları fiziki mekanları yaratmaktır. 

'7 BİN ÖĞRETMEN AÇIĞIMIZ VAR'

  • Bugün 7 bin öğretmen açığımız var. Onun da sözünü veriyorum. Arkadaşlarımız bir araştırma önergesi hazırladılar. Gönül isterdi ki bu araştırma önergesi bütün partilerin desteği ile kabul edilsin. Bütün taraflar bilgi versinler ve çözüm üretelim.  Bizim verdiğimiz önerge AK Parti milletvekilleri tarafından reddedildi. Bunu da 353 bin ailenin takdirine sunuyorum. Biz konu araştırılsın derken, onlar konu araştırılmasın diye karar verdiler. 

'SANIRSINIZ Kİ İKTİDAR PARTİSİNİ ELEŞTİREN BİR BİLDİRİ'

  • Türkiye'nin gündemi o kadar hızlı değişiyor ki, emin olun yarın sabah ne olacağını kimse bilmiyor. Bu sabah bir baktık, TTB Merkez Konseyi'ne polis operasyon yapmış. Gözaltına almalar, mahkemeye çıkarmalar. Yazı yazarsınız gelir, bu insanlar kaçacak değil. Sanırsınız ki bildiri, iktidar partisini en ağır şekilde eleştiren bildiri. Okuyorum; Biz hekimler uyarıyoruz. Savaş doğada ve insanda tahribat yapan, insan eli ile yaratılan bir halk sağlığı sorunudur. Doğru mu? Doğru. Hangi savaş doğada ve insanda tahribat yapmadı? Her savaş insani dram getiriyor. 

Gözümüzün önünde Suriye var. 3.5 milyon mülteci var Türkiye'de. 30 milyar dolar harcadıklarını söylediler, 3 milyar dolar bile harcamadılar. Suriyeli çocukların nasıl dilendiklerini de biliyoruz. Bu dramı yaratan savaş değil mi? Niye alınıyorsunuz?

'BUNLAR AFRİN OPERASYONUNA GÖLGE DÜŞÜRÜR'

  • 'Savaşa hayır, barış hemen şimdi.' Vay sen misin bunu diyen sabaha karşı basın tutuklayın hemen gözaltına alın. Bu tür davranışlar, sizin yaptığınız ve toplumun tümünün desteklediği Afrin operasyonuna gölge düşürür. Çünkü şu algıyı beslemiş olursunuz: 'Bir yerde bir hata yapıyoruz, bu hatayı kimse bilmesin, görmesin.' 

Ortada bir hata falan yok. Neden yapıyorsunuz bunu? İnsanlar düşüncelerini özgürce ifade edebilirler. Bütün dünyanın ilgisini farklı bir noktaya çektik. Doktorların üzerine gidiyorlar.

'BİR DE BENİ DİNLE KARDEŞİM, BEN SENİ ALDATMIYORUM'

  • Bizim uyarımızdan 2 yıl sonra silahların terör örgütünün eline geçtiğini döneminde genelkurmay istihbarat daire başkanı açıklıyor. Dış politikada hamlenin 3 adım ötesini görmezseniz devleti sağlam yönetemezsiniz. Herkes sizi aldattı. En son aldatan Obama oldu. Bir de beni dinle kardeşim, ben seni aldatmıyorum.

80 milyon vatandaşıma sesleniyorum. Suriye konusunda en tutarlı politikaları kim üretti? Komşuda yangın var, siz benzin bidonu ile gidiyorsunuz. Sonra ne oldu? 11 Şubat 2013'te Cilvegözü'nde bombalar patladı. 11 Mayıs 2013, Reyhanlı'da 52 vatandaşımız hayatını kaybetti. Örgütü bile dillendiremediler. O dönem IŞİD'e 'yaramaz çocuklar' diyorlardı.'

PYD'Yİ MEŞRULAŞTIRAN KİM?

  • Ortadoğu bataklığını Türkiye'nin mekanı haline getirdiler terör örgütlerine her türlü desteği verdiler. Şimdi PYD'yi düşman ilan ediyorlar, peki PYD'yi meşrulaştıran kim?

'CHP İKTİDARDA OLSAYDI GEREKİRSE...

  • Erdoğan'ın kölesi konumunda olanlar kalem oynatamazlar. Bana yaptığın eleştiriyi niye yapmıyorsun? O Suriyeli kardeşlerim bile demiyor. Biz bölge halkını kucaklıyoruz. Türkiye'nin bölge üzerinden ayrı bir gücü var, ortak tarihi var, kültürü var. Türkiye sözü dinlenen bir devlet olabilir. Öyle bir noktaya geldi ki, Türkiye kendi topraklarından kaçmak zorunda kaldılar. Malı terör örgütüne vererek kaçmak zorunda kaldılar. Süleyman Şah Türbesi'nden söz ediyorum. Ortalıkta kahraman diye geziyor. CHP iktidarda olsaydı gerekirse 10 bin şehit verirdik bayrağımız orada dalgalanırdı.

'KORKAKTAN KAHRAMAN OLMAZ'

  • Korkaktan kahraman olmaz. Terör örgütlerine teslim olandan kahraman olmaz. Bu ülkenin çıkarları her şeyin üstündedir. Yeter ki biz hep beraber saygın bir Türkiye'nin kuruluşunu inşa edelim. Bugün geldiğimiz nokta, Ortadoğu bataklığının parçası olan Türkiye. Bizim sözümüzü dinleselerdi, bugün Türkiye bölgesinin hem en güçlü hem en saygın ülkesi olacaktı. Türkiye nasıl yönetilir bilmiyorlar. Türkiye'nin tarihini bilmiyorlar.

Bütün bunlar olurken yine AK Parti ve kalemşörleri CHP'yi suçluyorlar, sanıyorlar ki biz geri adım atacağız. Feriştahınızla gelin, bir milim geri adım atmayacağız. Kendi toprağından kaçan adamdan hesabını soracağız. Kahraman diye geziyor. Ne kahramanlığı? 

'O KARARI VEREN HAKİMLERE DE ZEHİR ZIKKIM OLSUN'

  • Halk işsiz vatandaş işsiz geçim derdi var. Ahlaki değerlerde yozlaşma var. Bütün bunları seyrediyorlar. Biz vicdan azabı çekiyoruz. Ama suçlanan biziz. Yandaşların çifte garantileri var. Gidersin bankadan borç alırsın, Hazine diyor ki borç aldın, ben senin garantini vereceğim diyor. Köprü yapmışlar, yol yapmışlar, o kadar araç geçmedi, şimdi üst geçit için 123 milyon parayı verecekler onlara. Haram olsun, yetmez zehir zıkkım olsun diyeceğiz. Rüşvet alana parasını iade ettiler, bir de faizini iade ettiler. Verenlere de haram olsun, o kararı veren hakimlere de zehir zıkkım olsun. Benim paramla gidecekler rüşvete faiz ödeyecekler.

"Kılıçdaroğlu, TTB bildirisini okudu: Neden alınıyorsunuz?" haberi, 30 Ocak 2018 tarihinde yazılmıştır. 30 Ocak 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu, TTB bildirisini okudu: Neden alınıyorsunuz? haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu, TTB bildirisini okudu: Neden alınıyorsunuz? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  2. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  3. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  4. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  5. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  6. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  7. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  8. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  9. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  10. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  11. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  12. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  13. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  14. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  15. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  16. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  17. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  18. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  19. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  20. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
Gündem Haberleri