Kılıçdaroğlu: Türkiye, saat başına Londra’daki bir avuç tefeciye 2 milyon lira faiz ödüyor

Kılıçdaroğlu: Türkiye, saat başına Londra’daki bir avuç tefeciye 2 milyon lira faiz ödüyor

Kılıçdaroğlu: Türkiye, saat başına Londra’da... Meclis'te düzenlenen CHP grup toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "IMF heyeti geldi, günlerce konuştular. 'Yeni programı çık anlat' dedil

Meclis'te düzenlenen CHP grup toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "IMF heyeti geldi, günlerce konuştular. 'Yeni programı çık anlat' dediler. Eski programlar işe yaramadı, tutmadı. IMF heyeti bizim arkadaşlarla görüşünce gerçek ortaya çıktı. Yoksa kimse IMF'in geldiğini bile duymayacaktı. IMF ile gizli gizli görüşüyorlar" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, "Süleyman Şah'ı güçlü bir şekilde koruyabilseydiniz bugün Suriye'nin güneyi diye bir şey olmazdı. Kendi vatan toprağında türbe kaçıranlar şimdi kahraman kesiliyorlar. Bu benim ağırıma gidiyor" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

'DEPREM PARALARI NEREYE GİTTİ?'

-İstanbul'un depreme dayanıklı hale gelmesi için 36 milyar dolar toplandı. 1999 depreminden sonra İstanbul ve Marmara'nın yenilenmesi gerekiyordu. Rahmetli Ecevit kanun ve ek vergiler getirdi. 2002-2019 arasında 36 milyar dolar para toplandı. Depremden sonra ben bu soruyu sordum. Vergiler nereye harcandı diye sordum. Bana tepki gösterdiler. 'Bu soruyu sormanın zamanı mı?' diye. Ne zaman soracağız? Şehir hastanelerini de soruyoruz ama kulaklarını tıkıyorlar. Evet tam sırası. Nereye gitti bu paralar? Sen 29 okulu dahi depreme dayanıklı hale getirememişsin. Ben bu soruyu sormayacak mıyım?

'BEŞLİ ÇETE'

-İş yandaşlara gelince her türlü para var. AK Parti'li kardeşlerim özellikle dinlesinler. Senin depreme dayanıklı evini yapmadılar ama bizim beşli çete dediğimiz bir grubu kurtarmak için 1 milyar 670 milyon lira o şirkete verdiler, İstanbul Finans Merkezi'ni Varlık Fonu'yla satın aldılar. Kimi kurtardılar? 3 kişiyi. Peki milyonlarca insanın derdiyle ilgilenen var mı?

IMF PROGRAMI HAKKINDA

-Yeni program bir IMF programıdır. IMF heyeti geldi, günlerce konuştular. 'Yeni programı çık anlat' dediler. Eski programlar işe yaramadı, tutmadı. IMF heyeti bizim arkadaşlarla görüşünce gerçek ortaya çıktı. Yoksa kimse IMF'in geldiğini bile duymayacaktı. IMF ile gizli gizli görüşüyorlar.

'DÜYÛN-I UMÛMİYE'

-Baktılar borçları yönetemiyorlar. 'Borçlanma Genel Müdürlüğü'nü kurdular. Yâni Düyûn-ı Umûmiye gibi. Geldiğimiz nokta bu. Yalnızca devlet değil vatandaş da borç batağında. Saray'dakiler işsizlik nedir bilmezler.

-(İş kuyruğu fotoğrafları) 17 yıl önce böyle bir manzara yoktu. Böyle bir vicdansızlık yoktu.

-Erdoğan dün bir konuşma yaptı. Metne baktığın zaman parti genel başkanı konuşma yapmış gibiydi. Erdoğan'ın konuşmasında kullandığı şu iki cümle çok önemliydi. "Milli iradenin tecelli ettiği TBMM'nin itibarının gözetilmesini her şeyin üzerinde tutmamız gerekiyor" Doğru mu? Doğru. "Siz milletvekillerinin sesine hiçbir zaman yüreğimizi kapatmadık, kapatmayacağız" diyor. Burada dur. Parlamentonun açılışında bari doğruları söyle. Anayasa'ya göre TBMM'nin yürütme organını denetleme yetkisi var. Bunlardan biri de yazılı soru önergeleridir. En basit olanı bir milletvekili kendi iradesiyle soruyu bir bakana sorabiliyor. Yazılı olarak en geç 15 gün içinde cevaplanması lazım. 18 bin 895 soru sorudan cevap verilenlerin oranı yüzde 7. Hiç cevaplanmayanların oranı yüzde 61.5. Oysa Anayasa ne diyor? 'TBMM üyeleri seçildikleri bölgeyi veya kendilerini seçenleri değil, bütün milleti temsil eder' diyor. Milli iradeyi temsil edenleri ciddiye almıyorsun. Sonra da gelip konuşmada "Siz milletvekillerinin sesine hiçbir zaman yüreğimizi kapatmadık, kapatmayacağız" diyorsun. Doğruyu söyle bari.

'TBMM BAŞKANI KABUL ETMEMELİ'

-Cumhurbaşkanı'nın tarafsız olması lazım. Bunu TBMM Başkanı'nın da istemesi lazım. TBMM Başkanı, bir partinin genel başkanının Meclis açılışında konuşma yapmasını kabul etmemesi lazım.

"Kılıçdaroğlu: Türkiye, saat başına Londra’daki bir avuç tefeciye 2 milyon lira faiz ödüyor" haberi, 02 Ekim 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu: Türkiye, saat başına Londra’daki bir avuç tefeciye 2 milyon lira faiz ödüyor haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu: Türkiye, saat başına Londra’daki bir avuç tefeciye 2 milyon lira faiz ödüyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:15 Gazze'deki Çatışmalar Çevre ve Sağlık Felaketine Yol Açıyor: BM Uyarısı
  2. 22:14 Beşiktaş, ligdeki beş maçlık galibiyet hasretine son verdi
  3. 22:11 Beşiktaş, MKE Ankaragücü'nü 2-0 Mağlup Ederek Galibiyet Hasretine Son Verdi
  4. 22:06 Okul müdürünü tacizle suçlayan lise öğrencilerinin şikayetleri sonucunda müdür tutuklandı
  5. 22:06 İstenmeyen tüylerden acısız nasıl kurtulunur?
  6. 22:05 Teknik direktör değişikliklerinin Beşiktaş'a fayda sağladığı görülüyor
  7. 22:02 Evde uygulayacağınız bu yöntemle herkes dişlerinizin beyazlık sırrını soracak!
  8. 21:56 Hamas, Blinken'ı İsrail'in yanında olmakla suçladı
  9. 21:44 Kızartma yapmadan önce yağa bir parça ekmek koyun
  10. 21:43 Koç Holding, Romanya'daki Ford Otosan Fabrikasında Seri Üretime Geçti!
  11. 21:37 Bakan İbrahim Yumaklı duyurdu: Ödemeler hesaplara yatırılıyor
  12. 21:36 ABD Dışişleri Bakanı Blinken açıkladı: “Refah’ta askeri operasyonlar desteklemediğimiz bir şey”
  13. 21:33 Pamuklu nevresimler nasıl düzgün şekilde yıkanır?
  14. 21:13 Galatasaray'ın hedefi 60 milyon avro
  15. 20:53 Hızlı Uyumanın Sırları: Sadece Birkaç Dakikada Uykuya Dalmanın Yolları!
  16. 20:49 ECB Başkanı Lagarde açıkladı: "Dezenflasyon sürecinin devam etmesi bekleniyor"
  17. 20:49 Tarım Bakanlığı, çiftçilere yönelik yeni destekler açıkladı!
  18. 20:49 İstanbul'da toprak kayması yaşandı: 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi!
  19. 20:45 Biden Yönetimi İsrail'e 1,3 Milyar Dolarlık Silah Satışı İçin Hazırlık Yapıyor
  20. 20:42 Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: 14 Gecekondu Etkilendi, 70 Kişi Tahliye Edildi
Politika Haberleri