Kılıçdaroğlu: Türkiye’yi tek adama emanet edemeyiz

Kılıçdaroğlu: Türkiye’yi tek adama emanet ed... CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada, Türkiye tek adama emanet edemeyiz, Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur ifadelerini kullandı.

 

Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle: Türkiye'nin iyi yönetilmediğini artık sağır sultan biliyor. Türkiye'yi aydınlığa çıkarmak hepimizin namus borcudur. İnandığımız yoldan hiçbir güç bizi geri döndüremeyecek. Bu mücadele bir hak mücadelesidir. Bunu böyle bilelim. Her karış toprağında şehitlerimizin olduğu bir bölgede Çanakkale Geçilmez destanı yazıldı. Milletin iradesi geçilmez kıldı, padişahın iradesi geçilir kıldı. Neden tek adamın her dediği olsun düşüncesine karşıyız. Türkiye Cumhuriyeti'ni bir kişiye emanet edemeyiz. Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur. Önce Allah'a sonra kendinize sonra bize güveneceksiniz. Türkiye'yi aydınlığa beraber çıkaracağız. Türkiye'yi bir kişiye emanet edemeyiz. Akşam yattığımızda sabah ne olacağını bilmiyoruz. Çünkü devlet yönetilmiyor. Devlet bilgiyle yönetilir. Öfkeyle, kinle yönetilmez. Egemen güçlerin talimatıyla Türkiye Cumhuriyeti yönetilmez. Savurganlıkla, israfla devlet yönetilmez. Bir Milletvekilinin attığı bir tweetten dolayı dokunulmazlığı kaldırılıyor. Hangi adalet bu. Saray’dakiler müslümanlığı kimseye bırakmıyor. Onların dışında müslüman yok.

42 milyon kadına ihanet edeni de gayet iyi biliyoruz. Devlet önyargıyla kinle öfkeyle yönetilmez. koltuğa tapılan ülkede ne gelişmeyi ne demokrasiyi ne de kadın erkek eşitliğinin asla bulamazsınız. İstanbul Sözleşmesi, kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddetin önlenmesi. Bir sabah kalktık bu parlamentodan oy birliğiyle çıkan ve kendisinin de imzaladığı bir sözleşmeyi feshediyor. Kime sordun, bu ülkenin kadınlarına sordun mu. Bu kadınların nasıl şiddete uğradığını biliyor musunuz. Tüm vatandaşımız bu sözleşmenin içeriğini bilmiyor. Özellikle Ak Partiye oy veren kadınlara sesleniyorum. Bu sözleşmenin amacı nedir? Sen bunun neresine karşısın Neşet Ertaş diyor ya "kadın insandır biz de insan oğlu" hala onu anlamış değiller. Eller kalktı eller indi konuşanların hepsi bu başarı Türkiye'ye aittir diye laflar etti. Ama bir kişi gece yarısı sözleşmeyi feshetti. Neye göre feshediyorsun? "Ben zorbayım ben despotum isteğim kişiye hak veririm istediğim kişiden hak alırım diyor. Böyle bir düşünce ortaçağda bile yoktur. En çok itiraz etmesi gereken kişiler Meclis'teki milletvekilleridir, iradeleri gasp edilmiştir. Koltuğu zorbalıkla koruyanların sonu kötü olur. Daha dün hapishaneden çıkan kişi eski karısını öldürdü. Bu düzenleme var olan kanunlarımız da yok İstanbul Sözleşmesi'nde var. O kadının günahı Saray'da oturanların boynundadır. Hiç kimse endişe etmesin Kadınlar mücadele ediyor. Bizim görevimiz mücadelenize destek vermektir ifadelerini kullandı.

 

 
 
 

"Kılıçdaroğlu: Türkiye’yi tek adama emanet edemeyiz" haberi, 23 Mart 2021 tarihinde yazılmıştır. 23 Mart 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu: Türkiye’yi tek adama emanet edemeyiz haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu: Türkiye’yi tek adama emanet edemeyiz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  2. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  3. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  4. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  5. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  6. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  7. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  8. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  9. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  10. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
  11. 15:04 Perde Arkasında Gizlenen Cinayet: 'Anneme Taciz Etti, Öldürdüm'!
  12. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
  13. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
  14. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
  15. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
  16. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
  17. 14:37 Babacan'dan Erdoğan'a maaşı çağrısı: "Milyonlarca emekliyi aldatmaktan vazgeçin!"
  18. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
  19. 14:30 Maryland'deki Köprü Faciası: 60 Milyon Dolarlık Kurtarma Çabaları Devam Ediyor
  20. 14:26 Bayraktar: Üretici ve Market Arasındaki Fiyat Farklarına Dikkat Çekiyor
Gündem Haberleri