Kılıçdaroğlu Yerlikaya’ya, Bahçeli Soylu’ya destek çıktı

Kılıçdaroğlu Yerlikaya’ya, Bahçeli Soylu’ya destek çıktı

Kılıçdaroğlu Yerlikaya’ya, Bahçeli Soylu’ya ... MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise saldırının peşinden eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik çıkan tartışmalara değinerek, Soylu’ya destek çıktı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yeni yasama döneminin başlamasının peşinden siyasi partiler haftalık grup toplantılarına başladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında iktidara sert eleştirilerde bulunurken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise muhalefete yüklendi.

“ALİ YERLİKAYA’YI TEBRİK ETTİM”

İçişleri Bakanlığı’na yönelik terör saldırısını lanetleyen Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya “geçmiş olsun” telefon ettiğini belirterek, “İçişleri Bakanı’na uyuşturucu baronları ve çetelerle yaptığı mücadele dolayısıyla tebriklerimi ilettim” dedi. Kılıçdaroğlu, yeni yasama dönemi stratejileriyle ilgili, “Bu yasama döneminin ülkemiz için insanlarımız için hayırlı olmasını diliyorum. Şundan her insanın emin olmasını isterim; biz CHP olarak görüşü, kimliği ve inancı ne olursa olsun adalet için yolda yürüyen, adalet isteyen ve rahatlık isteyen her insanın yanında olacağız. Bizde ayrılık yoktur, bu çatı altında adalet olsun istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“ERDOĞAN, GERÇEK ANLAMDA SİVİL ANAYASA İSTEMİYOR”

Yeni anayasa tartışmalarına değinen Kılıçdaroğlu, “Düşüncesini açıkladı diye hapishaneler doldu. Gazeteci ağzını açıyor doğru içerde, yurttaş ağzını açıyor doğru içerde. Anayasanın kendine verdiği hakkı biri kullandığı için içerdeyse anayasa askıda demektir. Aydınlar neden içerde? Düşüncelerini açıkladılar diye. Erdoğan, gerçek anlamda sivil bir anayasa istemiyor. Biz senin önünde koşulsuz davranan kişiler değiliz. Biz aklımızı kullanan siyasi bir gelenekten geliyoruz. Biz Milliyetçi Hareket Partisi değiliz” ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ, SOYLU’YA DESTEK ÇIKTI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İçişleri Bakanlığı’na yönelik terör saldırısını kınadı. Saldırının peşinden eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik çıkan tartışmalara değinen Bahçeli, Soylu’ya destek çıkarak, “Tescilli FETÖ’cülerin özellikle Süleyman Soylu’ya iftira kuyruğuna girmeleri, bazılarının da görevdeki İçişleri Bakanı’nı kötülemeleri, ülkemize kurulan zaman ayarlı bir tuzaktır” şeklinde konuştu. Emekli aylıklarına enflasyonun üzerinde zam yapılması gerektiğini dile getiren Bahçeli, şunları kaydetti: “Emekli maaşlarındaki muhtemel iyileştirmeler, enflasyon üzerinde zam verilmesi, hatta zammın kök ücrete yansıtılması samimi dileğimiz ve beklentimizdir.”

"Kılıçdaroğlu Yerlikaya’ya, Bahçeli Soylu’ya destek çıktı" haberi, 04 Ekim 2023 tarihinde yazılmıştır. 04 Ekim 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu Yerlikaya’ya, Bahçeli Soylu’ya destek çıktı haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu Yerlikaya’ya, Bahçeli Soylu’ya destek çıktı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 02 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 23:53 ABD İşgücü Piyasasında Mart Ayında Beklenmedik Daralma: Açık İşlerde Ciddi Azalma
  2. 23:49 Asgari ücrete zam gelecek!: Dr. Şeref Oğuz tarih vererek konuştu!
  3. 23:47 Vücut ve organ temizleyici!: İşte padişahların zinde kalmalarının sırrı!
  4. 23:47 Sivasspor, Galatasaray Maçı Öncesi Hazırlıklarını Sürdürüyor!
  5. 23:44 Akıllı telefon ve bilgisayar kullanımında dikkat edin!: Göz sağlığınız tehlikeye girebilir
  6. 23:41 Gazze'ye İnsani Yardım İçin ABD'nin İskele İnşası Yarı Yolda
  7. 23:38 Evde Turşu Yapmanın Püf Noktaları
  8. 23:31 Alisa Sezen Sever'den Afra Saraçoğlu Benzetmesine Tepki: 'Lütfen Artık Benzetmeyin!'
  9. 23:29 Karapınar'da Şiddetli Sağanak: Yollar Sular Altında, İş Yerleri Tahliye Ediliyor
  10. 23:26 2 Mayıs 2024 Günlük Burç Yorumları
  11. 23:19 Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Jose Mourinho İle Anlaşmaya Vardı: Yeni Sezon Heyecanı Başlıyor!
  12. 23:16 Borsa İstanbul'da Yükseliş Devam Ediyor: Geçer'den 15 Bin Puan Öngörüsü!
  13. 23:15 Nokia 3210, 2024 versiyonuyla geri döndü! Hem nostaljik, hem modern!
  14. 23:13 Unutulmaz Eser 'Kürk Mantolu Madonna' Dizi Olarak Geliyor!
  15. 23:12 Electronic Arts, benzersiz bir indirim kampanyası başlattı!
  16. 23:09 ABD Üniversitelerinden Gazze'ye Dayanışma: Filistin'e Destek Gösterileri Sürüyor
  17. 23:08 Yarından itibaren geçerli olacak şekilde LPG fiyatlarında büyük bir indirim bekleniyor
  18. 23:07 Kaçak Hayvan Kaçamağı: Güney Afrika'da Tutuklanan Şüphelinin Şaşırtıcı İntiharı
  19. 23:06 Babacan'dan İsrail tepkisi: "34 bin insan için geç kaldınız"
  20. 23:04 İsrail, Gazze'ye İnsani Yardımların Girişini Artırmak İçin Erez Sınır Kapısı'nı Açtı
Politika Haberleri