Kılıçdaroğlu’na ‘linç’ girişimi davasında 3. duruşma; CHP'li Özel: Burunlarından fitil fitil getirerek hesap s

Kılıçdaroğlu’na ‘linç’ girişimi davasında 3. duruşma; CHP'li Özel: Burunlarından fitil fitil getirerek hesap s

Kılıçdaroğlu’na ‘linç’ girişimi davasında 3.... Kılıçdaroğlu’na ‘linç’ girişimi davasında 3. duruşma; CHP'li Özel: Burunlarından fitil fitil getirerek hesap soracağız

Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun şehit cenazesinde uğradığı linç girişimine yönelik açılan davasının 3. duruşmasını takip etmek için Çubuk’ta bulunan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel “Hem bu içeridekilerden hem azmettirenlerden burunlarından fitil fitil getirerek hesap soracağız” dedi.

Ankara Çubuk’ta, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 21 Nisan 2019 tarihinde katıldığı şehit Er Yener Kırıkçı’nın cenaze töreni sırasında uğradığı linç girişimi ile ilgili 21 kişinin yargılandığı davasının üçüncü duruşması Çubuk Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülüyor.

Duruşma devam ederken CHP’nin Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel açıkllakin yaptı.

Erkek: Gerçek sanıklar, arka plandakiler adaletin karşısına çıkarılamıyor

ANKA'da yer alan habere göre, dava sürecini değerlendiren CHP’nin Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek şunları söyledi:

“Siyasi tarihimizin kara bir lekesi olan Çubuk linç girişimi davasının duruşmasındayız. Bu dava yargı bağımsız olmadığı için Çubuk’ta asliye ceza mahkemesinde görülüyor. Bu davanın Ankara Adliyesi’nde ağır ceza mahkemesinde görülmesi gerekir. Organize, planlı taammüden öldürmeye teşebbüs eylemiyle karşılaştık. Bu aslında demokrasiye yönelik ağır bir saldırıydı.

Bu saldırıyı organize edenler dışarıdan Çubuk’a getirilmişti. Burada bazı sanıklar yargılanıyor lakin gerçek sanıklar, arka plandakiler adaletin karşısına çıkarılamıyor. Tüm adaletsizlikleri adaletle ortadan kaldıracağız. Bu iktidar değişmediği sürece adalet hiçbir yerde tecelli etmeyecek. Soma’da, Çorlu tren katliamı davasında Çorlu’da da Ankara Gar Katliamı davasında da Berkin Elvan’da da adalet tecelli etmeyecek. Bu adaletsiz düzeni mutlaka değiştireceğiz. Bu davanın da sonuna kadar takipçisi olacağız.”

Özel: Mahkemenin gecikmesine kimse sevinmesin

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de şu açıklamayı yaptı:

“Biz salonda sanıkların gözünün içine bakıyoruz. Onlar bizim gözümüzün içine bakamıyorlar. Büyük bir utanç var ellerinde, alınlarında. Bugüne kadar bazı siyasiler tarafından şımartılan ‘mert insan, sert insan’ denilenlerin hakim karşısında savunmalarını gördük. Bütün Türkiye dışarıdan toplanmış, Çubuk’un da adını karalayan bu linç girişimindeki faillerin gerçek yüzlerini gördü.

Orada toplanan taşların, önceden istiflenmiş sopaların sahibi ortada yok. Hepsi ‘ben yapmadım ben görmedim’ diyor. Hepsi ‘biri beni arkadan ittirdi’ diyor lakin o arkadan ittiren ortada yok. Biz o arkadan ittireni biliyoruz. O şeytanlaştıran, kutuplaştıran, hedef gösteren, kendi siyaseti için kendisinden başka herkesi terörist gibi gösteren kirli siyasettir. Biz azmettiriciyi biliyoruz. O azmettirici siyaseten tükenmişliğin önüne geçebilmek için her türlü yalana, iftirayı kendi siyasetini güçlendirebilmek için kullanmaktadır.

Kemal Kılıçdaroğlu Artvin Şavşat’ta PKK’nın 1 askeri şehit ettiği saldırıdan kurtulmuş kişidir, PKK’nın hedefidir. Adalet Yürüyüşü’nde öldürülmesi için IŞİD’in minibüs aldığı, içine bombaları koyduğu, saldırıya giderken yakalandığını İçişleri Bakanlığı açıklamasından öğrendiğimiz IŞİD’in hedefindeki kişidir. Her şehit cenazesinde vardır.

Buradaki gözü dönmüşleri azmettirenlerden tarih önünde hesap soracağız. Bu mahkemenin gecikmesine kimse sevinmesin geciktikçe daha özgür bir Türkiye’ye yaklaşıyoruz. Oyalandıkça yargının bağımsız olduğu başka bir süreç geliyor. Hem bu içeridekilerden hem azmettirenlerden burunlarından fitil fitil getirerek hesap soracağız.”

Ne olmuştu?

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, 21 Nisan 2019 tarihinde şehir Er Yener Kırıkçı’nın Çubuk’taki cenaze törenine katılmıştı. Burada linç girişimine uğrayan Kılıçdaroğlu, önce bir eve sığınmış, arasından zırhlı araçla köyden çıkarılmıştı.  Linç girişimine ilişkin daha önce 36 kişi ile yaşı 18’den küçük 11 kişi hakkında dava açılmıştı. 

 

"Kılıçdaroğlu’na ‘linç’ girişimi davasında 3. duruşma; CHP'li Özel: Burunlarından fitil fitil getir." haberi, 21 Haziran 2021 tarihinde yazılmıştır. 21 Haziran 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Son Dakika kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu’na ‘linç’ girişimi davasında 3. duruşma; CHP'li Özel: Burunlarından fitil fitil getir.. haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu’na ‘linç’ girişimi davasında 3. duruşma; CHP'li Özel: Burunlarından fitil fitil getir.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:59 Yemen'den İsrail'e Füze Saldırısı: Kızıldeniz'deki Gerilim Artıyor
  2. 10:58 Kerem Bürsin'den kas şov
  3. 10:54 ABD Üniversitelerinde İsrail Karşıtı Protestolar Yayılıyor
  4. 10:52 Esra Erol'da çocuk gelin skandalı: 14 yaşındaki kız, başlık parasıyla satılmış
  5. 10:47 Evde Kolayca Hazırlayabileceğiniz Toz Tutmayan Sprey Tarifi!
  6. 10:45 CHP'li Deniz Yavuzyılmaz, çift maaş bağlanan iki bürokratın aylık kazancını açıkladı
  7. 10:43 Mangal Kömürü ve Limon: Evinizdeki Lekelere Son Veren Pratik Temizlik Yöntemi!
  8. 10:40 AK Parti İbrahim Efe için disiplin süreci başlattı
  9. 10:37 Mars'ın Yüzeyindeki Gizemli Örümcek Şeklindeki Oluşumlar: ESA'nın Keşfi
  10. 10:34 Günlük Burç Yorumları: 26 Nisan 2024
  11. 10:30 Mehmet Şimşek talimat verdi: 500 makam aracı satışa çıkarıldı
  12. 10:27 Sermaye Piyasası Kurulu’ndan iki şirketin halka arzına onay
  13. 10:27 Fenerbahçe'nin Yıldızı İrfan Can Kahveci, Sevilla'nın Hedefinde!
  14. 10:24 Galatasaray, Şampiyonlar Ligi İçin Transfer Atağına Geçiyor: Porto'nun Golcüsü Galeno Hedefte!
  15. 10:21 Ergin Ataman'a "siyonizm" tehdidi: "İsrail'de siyonistlerin sana ne yapacağını göreceksin"
  16. 10:21 Ev Yapımı Süt Mısır Tarifi: Sokak Lezzetleri Evde!
  17. 10:18 TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi: Ali Koç'un talebi, Türk hakemliğine zarar verecekti
  18. 09:50 Oyuncu Bade İşçil'den itiraf: Beni eşlerinden, sevgililerinden kıskandılar
  19. 09:45 Oscar Piastri: McLaren'in şaşırtıcı inişli çıkışlı F1 formunu anlaması gerekiyor
  20. 09:41 Hamas lideri İsmail Haniye, İstanbul’da İsmailağa Cemaati'ni ziyaret etti
Haberleri