KILIÇDAROĞLU'NA SORUNLARINI ANLATAN KAMYONCU: "GELİRİMİZ TÜRK LİRASI, GİDERİMİZ DOLAR BAZINDA"

KILIÇDAROĞLU'NA SORUNLARINI ANLATAN KAMYONCU:

KILIÇDAROĞLU'NA SORUNLARINI ANLATAN KAMYONCU... Kemal Kılıçdaroğlu’nun, yurttaşların sorunlarını dinlemek için geldiği Adana’daki ilk durağı Adana Nakliyeciler Sitesi oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adana’da kamyoncularla birlikte kahvaltı yaptı. Kılıçdaroğlu’na sorunlarını anlatan bir kamyoncu “Her şeyimiz dolar bazında yürüyor. Ekmeğe gidiyorsun, dolar bazında zam. Kazancımız Türk parası, giderimiz dolar bazında” dedi. Kılıçdaroğlu, kamyonculara, “Kim çalışıyor, evine ekmek götürmek için mücadele ediyorsa bu kardeşiniz yanınızda. Oy verirsiniz, vermezsiniz; o ayrı bir şey. Ama ben sizin hakkınızı ve hukukunuzu sonuna kadar savunacağım” diye seslendi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun, yurttaşların sorunlarını dinlemek için geldiği Adana’daki ilk durağı Adana Nakliyeciler Sitesi oldu. Kılıçdaroğlu, burada kamyoncularla birlikte kahvaltı yaptı. Kılıçdaroğlu, “Düşünün; İstanbul, Ankara’ya bir ay kamyon girmiyor. Hayat durur. Çocuk bezinden tutun ununa, şekerine kadar her şeyi taşıyan sizsiniz. Yaptığınız hizmet çok değerli hizmettir. Ama bu hizmetin karşılığını almanız lazım” dedi. Kılıçdaroğlu, kamyoncuların zor şartlarda çalıştığının farkında olduğunu dile getirerek, bütün sorunlarını bildiğini aktardı. Kılıçdaroğlu, “Umutsuzluğa kapılmayın. Bütün sorunları çözeceğiz. Kim çalışıyor, evine ekmek götürmek için mücadele ediyorsa bu kardeşiniz yanınızda. Oy verirsiniz, vermezsiniz; o ayrı bir şey. Ama ben, sizin hakkınızı ve hukukunuzu sonuna kadar savunacağım. Bu benim görevim zaten” diye konuştu.

Bir kamyoncu, “Umut fakirin ekmeği. Biz artık yorulduk. Burada kimse cahil değil. Herkes evine ekmek götürme derdinde. 700-800 km. yol kat edip de 500 liranın hesabını yapıyorsak bizim bir istikbalimiz kalmamıştır demektir” dedi. Kamyoncu, 30 yıldır ilk defa bir siyasi liderin içlerine girdiğini ve sorularını dinlediğini belirterek, “Madem öyle önümüze düştünüz, ölümüne kadar sizinleyiz. 30 yıldır ilk defa bir siyasi lider içimize girdi” diye ekledi.

“DOLAR DÜŞTÜ MAZOT DÜŞMÜYOR”

Başka bir kamyoncu da arabaları arızalandığında sanayiye gidemediklerini kaydederek, “Sanayiye gidip yaptırmak için büyük cesaret lazım. Bunları devletimiz dolara bağladı. Dolar düştü, mazot düşmüyor. Arabanın parçası düşmüyor” dedi.

“EVİMİZE EKMEK GÖTÜRECEK PARAMIZ YOK”

“Gün geliyor ekmek götüremiyoruz evimize” diyen başka bir kamyoncu ise her şeye her gün zam geldiğini söyleyerek, “Evimize ekmek götürecek paramız yok. Bazen dolmuş paramız dahi olmuyor. Gün geliyor yaya yürüyoruz buradan. Gün geliyor ekmek götüremiyoruz evimize. Neyin peşine düşeceğiz, biz anlamadık. Her şeye zam. Zam, nereye kadar zam” diye konuştu. Kamyoncu, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın 100 tane TIR’ı olduğunu ileri sürerek, “Berat Albayrak’ın 100 tane TIR’ı var. Her biri 1,5 milyon. Yaşı kaç? 35 yaşında. Ben 51 yaşındayım. Benim daha bir tane TIR’ım yok” dedi. Kamyoncu, Kılıçdaroğlu’nun az korumayla yanlarına geldiğine de dikkat çekerek, arkadaşlarına “Adam korumasız gelmiş buraya. Korumasız” diye seslendi.

Başka bir kamyoncu, Türk lirasının değer kazanmasına karşın fiyatların düşmediğini şöyle anlattı:

“Dolar çıkmış 18-20 lira. Bir lastik, diyor ‘20 bin lira’. Ben bu lastiği nasıl alacağım? Biz fabrikatör değil kamyoncumuz. Mazot olmuş 11 lira. Bir yemek yiyorsun 50 lira. Bizim paramız pul olmuş. Şahsım olarak üzülüyorum, benim param pul olmuş. Dolar düştü, dün lastik alacaktım alamıyorum. Adam düşmüyor, ‘Dolar çıkacak abi’ diyor. Eski Türkiye’yi arar durumdayız.”

“EKMEĞE DOLAR BAZINDA ZAM”

Ürünlere gelen zamlardan şikayet eden kamyoncu, lastik fiyatının cumadan pazartesiye 2 bin lira arttığını dile getirerek, “Her şeyimiz dolar bazında yürüyor. Ekmeğe gidiyorsun, dolar bazında zam. Kazancımız Türk parası, giderimiz dolar bazında” dedi.

Üç arabasına Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden geçtiği için borç çıkartıldığını ve araçlarının bağlandığını aktaran kamyoncu, AK Partililerin yanına gittiğini ve çözüm aramaya çalıştığını anlattı. Kamyoncu, “Bir seneden beri aracımın üç tanesi bağlı. ‘Sat’ diyorum müteahhide, ‘Satmam’ diyor, ‘mahkeme var’. Bırak çalıştırayım, çalıştırmam. AK Parti binasına gide gele akraba olduk. Vergimizi müteahhitlere verelim, onlar yönetsin bizi o zaman. Devlete niye vergi ödüyoruz” diye sorunlarını aktardı.

“HİÇBİR SİYASİ LİDER BANA SORUN DEMEZ. AMA BEN BURADAYIM”

“Hiçbir siyasi lider, ‘Gelin bana sorun, cevap vereceğim’ demez. Ama ben buradayım. Ben, kendime de size de güveniyorum” diyen Kılıçdaroğlu, kamyonculara, sorunları sorunu yaşayanı dinleyerek çözmek gerektiğini anlattı. Kılıçdaroğlu, ekonomik krizin dış güçlere bağlanmasını eleştirerek, “Öyle ‘dış güçler, iç güçler’, bunların hepsi ayaktır. Bütün devletler rekabet içindedir. Her devlet gelişmek ister. Devletlerin dış politikadaki görevi budur. Ama siz, ekonominizi getirip yabancı ülkenin parasına endekslerseniz doğru değildir. Türk lirası yerde sürünemez. Faizi bile gidip dolara endekslerseniz olmaz” diye konuştu.

“ÜÇ GÜNDE KİM KAZANDI”

Kılıçdaroğlu, zamların süreceğini belirterek, “Gelecek daha, baharınızı yaşıyorsunuz. Daha gelecek, zamlar gelecek, göreceksiniz. Dolar çıktı 18 liraya, 18 liradan doları kim sattı? 1 milyon dolar düşünün; 18 liradan sattı, 18 milyon lira aldı. Dolar düştü; kaça, 13’e. Gitti o parayla dolar aldı. 300 bin dolar kazanıyor üç günde. Kim kazandı” diye sordu.

Kılıçdaroğlu, yapılan döviz anlaşmaları yüzünden Avrupa Birliği’nin enflasyonunu da Türkiye’nin ödediğini kaydederek, “Dolar düştü, mazot niye düşmendi? Düşse ne olur? Yarın yine artacak. Sanayici ‘Önümü göremiyorum’ diyor.  Bu memleket dolara niye bağlandı? Bağlanırken niye sesinizi çıkarmadınız? Avrupa’nın enflasyonunu da ödüyoruz. Bizim enflasyon yetmiyor, onu da ödüyoruz. Ben aylık alıyorum, onu da siz ödüyorsunuz” dedi.

"KILIÇDAROĞLU'NA SORUNLARINI ANLATAN KAMYONCU: "GELİRİMİZ TÜRK LİRASI, GİDERİMİZ DOLAR BAZINDA"" haberi, 23 Aralık 2021 tarihinde yazılmıştır. 23 Aralık 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan KILIÇDAROĞLU'NA SORUNLARINI ANLATAN KAMYONCU: "GELİRİMİZ TÜRK LİRASI, GİDERİMİZ DOLAR BAZINDA" haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. KILIÇDAROĞLU'NA SORUNLARINI ANLATAN KAMYONCU: "GELİRİMİZ TÜRK LİRASI, GİDERİMİZ DOLAR BAZINDA" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:44 Mevduat Süresi Dolmak Üzere! Avantajlı Faiz Oranlarından Faydalanmak İçin Son Şansınız!
  2. 13:44 Ebeveynler Dikkatli Olun! Bu Detaylar Çocuğunuzda Gizli Bir Sorun Olduğunun İşareti Olabilir!
  3. 13:44 Şok Haber: Ünlü Airfryer Markası da İflas Etti!
  4. 13:36 Mansur Yavaş, Almanya Cumhurbaşkanı İle Görüşme Sağladı!
  5. 12:44 Melek Mosso'dan Dikkat Çeken Açıklama Geldi!
  6. 12:34 Canlı yayında şok! O büyük kavga! 'Anca otur sen izle'
  7. 12:22 Oscar'lı Güzel Oyuncu 10 Kişiyle Öpüştü!
  8. 12:16 Erdoğan Kısa Çay Sohbetinde Özgür Özel ile görüştü!
  9. 12:12 Elektrikli Çağ Başladı: Mercedes Efsanesi G Serisi Artık Elektrikli!
  10. 12:11 O Şehrin Kapıları Ücrete Tabi! Artık Giriş Ücreti 174 TL
  11. 12:10 IMF yıl sonu dolar tahminini açıkladı: Tahmini öğrenince dudağınız uçuklayacak!
  12. 12:10 Teknoloji Devi Yerli Otomobil Firmasını Satın Alarak Sektöre Damgasını Vuruyor!
  13. 12:10 Evindeki Yılanla Yasak Aşk Yaşayan Kadının Korkunç Sonu!
  14. 12:09 Oğulcan Engin Sevgilisi İlayda Alişan'la ilgili paylaşım yaptı!
  15. 11:52 Portekizli genç yıldız Fenerbahçe'ye mı geliyor? Transfer rüzgarı!
  16. 11:47 Tüm Türkiye'ye Fırtına Uyarısı! Saatlik 80 Km Hızla Vuracak!
  17. 11:46 İflas haberleri ardı ardına gelmeye devam ediyor: Türkiye'nin iki dev şirketi iflas bayrağını çekti
  18. 11:40 DEM Parti: Kayyımlar sandığa gömüldü
  19. 11:39 Altınok'un Belediye Soygunu: 1.7 Milyar Borç ve Boşaltılan Kasa!
  20. 11:32 Mehmet Aslantuğ ve Arzum Onan'ın Müstakbel Gelini Can Aslantuğ Aşkına Paylaşım Yağmuru!!
Politika Haberleri