Kılıçdaroğlu'ndan Akşener'e sert eleştiri: "Herkes biliyor nasıl normalleştiğini!"

Kılıçdaroğlu'ndan Akşener'e sert eleştiri:

Kılıçdaroğlu'ndan Akşener'e sert eleştiri: "... CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti’nin eski Genel Başkanı Meral Akşener’e sert eleştirilerde bulunmuş oldu. Kılıçdaroğlu, “Sayın Meral Akşener o da normalleşti. Herkes biliyor nasıl normalleştiğini” ifadelerini kullandı.

CHP'nin önceki Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TV100'de Taksim Meydanı programına katıldı. Programda, "Özgür Özel'in normalleşme sürecine itiraz etmesinin, parti içindeki tartışmaları derinleştirerek CHP'yi tartışma konusu haline getirdiğini düşünüyor musunuz?" şeklindeki bir soruya dikkat çeken cevaplar verdi.

'AKŞENER DE NORMALLEŞTİ'

Kılıçdaroğlu, şu sözleri söyledi:

"Sinan Oğan hem normalleşti hem zenginleşti. Bilmiyor muyuz? Hepimiz biliyoruz. Sayın Meral Akşener o da normalleşti. Herkes biliyor nasıl normalleştiğini. Partiler iktidar olmak ister. Bunun için mücadele edersiniz. Politika üretirsiniz. Normalleşerek iktidar olunur mu?"

'ONLAR CHP'Lİ DEĞİLDİR'

"Sizce Ekrem İmamoğlu'na ceza gelmesini bekleyen CHP'li var mıdır?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Onlar CHP'li değildir, onlar insan değildir," ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun Anayasa'nın 4. maddesinin değiştirilmesi yönündeki açıklamaları ile CHP'nin tüzük kurultayı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, genel olarak şu görüşleri paylaştı:

'HÜDA-PAR MECLİSTE OLMADAN DA İLK DÖRT MADDE TARTIŞILIYORDU'

"İlk dört madde tartışmaları yeni değil. HÜDA-PAR Meclis’te olmadan da bu tartışmalar yapılıyordu. O zaman, ‘Şu an ilk dört maddenin nesini değiştireceksiniz’ diye itiraz ediyorduk ve bunların tartışma konusu olmaması gerektiğini söylüyordum. Şimdi AK Parti adına HÜDA-PAR bir anlamda konuşuyor. Geçmişte bunu AK Parti dillendiriyordu. Amaç, dördüncü maddeyi değişiklik yapmak. İleride güçleri yeterse ilk üç maddede de değişiklik yapacaklar.

'YEDİ FERİŞTAHININ BUNU DEĞİŞTİRMEYE GÜÇLERİ YETMEZ'

Tek Cumhuriyet Halk Partili parlamentoda olsa dahi bunu değiştiremezsiniz. Neyi değiştiriyorsunuz? HÜDA-PAR'ın Başkanı, ‘Ahmaklara anlatır gibi anlatıyorum’ diyor. Kullandığı ifade bu. Bu talep nereden gelmiştir? Daha önce AK Parti cenahında. Kime ahmakları anlatırım gibi diyor? Kendi arkadaşlarına söylüyor. İttifakın diğer oyuncuları ‘Biz ahmak değiliz. Sen bizlere nasıl ahmak dersin’ diyemiyorlar. Ve bunlar Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yönetiyorlar. Türkiye Cumhuriyeti devletiyle ilgili temel değerlerde değişiklik yapmak için sözde akıllarını kullanıp dördüncü maddeyi değiştirirsek, biz de istediğimiz değişikliği yaparız diyorlar. Yıllardır dördüncü maddeyi değiştirelim diyorlardı. Şimdi HÜDA-PAR’a yaptırıyorlar. Toplumdan gelen tepki üzerine şimdilik bir adım geri atmış gibi görünüyorlar. 2015-2016’dan beri ifade ediyorlar zaten. Kimseyi kandırmasınlar. Ama şundan da kesinlikle emin olsunlar; ne onların, ne de onların yedi feriştahının bunu değiştirmeye güçleri yetmez.

'AÇIKLAMALAR DOĞRU DEĞİL'

Tüzük mevzusunda bilgi verdi, Özgür Bey sağ olsun. Görüşümü sordu. ‘Yazılı bir metin olmadan benim görüş beyan etmem doğru olmaz’ dedim. Bana kurultaydan bir gün önce akşam 19:00 civarında geldi taslak. Dolayısıyla okuyup görüş hazırlama fırsatım olmadı. Ama kurultayda yapılan açıklamalar, benim tüzük değişikliğine olumlu baktığım ya da olumlu görüş beyan ettiğim şeklindeki açıklamalar doğru değil. Şimdi bir söz verilirse topluma ve bu söz doğrudan Genel Başkan tarafınca verilirse, sözünün havada kalmaması lazım. Üç dönem kuralı geliyorsa, üç dönem kuralları uygulanması lazım. Ama üç dönemi doldurmuş olanların da yeniden seçilebileceği formülü koyarsanız, bu olmaz. Bu doğru olmaz. Diyelim ki ön seçim yapıyorsanız, ön seçimi yargı denetimi de yapmanız lazım ki gerçek anlamda bir ön seçim olsun. Ve buna benzer verilen vaatler var. O vaatlerin gerçekleşmemesi beni de üzdü.

'BİR TARTIŞMANIN PARÇASI OLMAK İSTEMEDİM'

(Kurultaya neden gitmediğinin sorulması üzerine) Gittiğiniz zaman bu tartışmaların bir parçası olmak zorundasınız. Gittiğiniz zaman yanlış yapıldığını söylemek zorundasınız. Ben de o tür bir tartışmanın içine girmemek ve parçası olmak istemedim. Bunu özel bir tartışma konusu yapmak istemem. Ama verilen sözler var ise partililere, o sözlerin tutulması gerekir.

"Kılıçdaroğlu'ndan Akşener'e sert eleştiri: "Herkes biliyor nasıl normalleştiğini!"" haberi, 19 Eylül 2024 tarihinde yazılmıştır. 19 Eylül 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu'ndan Akşener'e sert eleştiri: "Herkes biliyor nasıl normalleştiğini!" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu'ndan Akşener'e sert eleştiri: "Herkes biliyor nasıl normalleştiğini!" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:48 Kuzey Kore’nin Yeni Füze Testleri Güney Kore’yi Endişelendirdi
  2. 17:43 Maden ocağında feci ölüm: Vagonların arasında sıkışarak can verdi
  3. 17:32 Demet Akalın'ın sitem ettiği Müge Anlı neden Narin olayını işlemediğini açıkladı
  4. 17:30 Donald Trump: "Başkan olmak boğaya binmekten daha tehlikeli"
  5. 17:23 San Halkının Kaya Sanatında bulunan Dişli Hayvan, Dinozorlardan Önceki Bir Türle İlişkilendirildi
  6. 17:20 Kılıçdaroğlu’ndan Tüzük Kurultayı Açıklamaları: “Şaşkınlıkla İzledim”
  7. 17:16 Lübnan'daki Telsiz Patlamalarına dair Icom Olayın Gerçeklerini Araştırıyor
  8. 17:11 İmamoğlu törende konuştu: "Bununla uğraşan kim var ise, benim yol arkadaşım değildir"
  9. 17:11 Denizdeki korsan gemisileri arasındaki 3 farkı sadece yüksek IQ'su olanlar 14 saniyede buluyor!
  10. 17:09 Polonez işçilerine müftüden 'böyle hak aranmaz' müdahalesi
  11. 17:06 Kamuda Birden Fazla Maaş Alanlar İçin Düzenleme: AYM Karar Verecek
  12. 17:06 Meclis'te fenalaşan Emine Şenyaşar hastaneye kaldırıldı
  13. 17:05 Altının kilogram fiyatı azaldı
  14. 17:05 Müge Anlı, 18 yıl önce kaybolan Hatice Musaoğlu'nu tekrar gündeme getirdi
  15. 16:58 Bahçeli’den Yapıcıoğlu’na ‘4. madde’ yanıtı: ”Şaşı bakanlar bizim için yok hükmündedir”
  16. 16:54 Ali Mahir Başarır’dan Başkan Eşki’ye ziyaret
  17. 16:46 Tüm Türkiye'yi sarsan Sıla bebek vakasında yeni gelişme! 13 yaşındaki şüpheliden kıskançlık itirafı
  18. 16:46 Huawei etkinlikte yeni ürünlerini tanıttı! Bilekten tansiyon ölçen saat Huawei Watch D2 ile tanışın
  19. 16:46 Müge Anlı ile Demet Akalın arasında ‘Narin’ polemiği: ”Bana sallamana gerek yok”
  20. 16:42 2025 Yılında pasaport ücretleri ne kadar olacak?
Politika Haberleri