Kılıçdaroğlu’ndan Akşener’in “CHP’den 15 vekil istemek hayatımın en büyük pişmanlığı” sözlerine yanıt: Biz bir

Kılıçdaroğlu’ndan Akşener’in “CHP’den 15 vekil istemek hayatımın en büyük pişmanlığı” sözlerine yanıt: Biz bir

Kılıçdaroğlu’ndan Akşener’in “CHP’den 15 vek... “Ben o tür tartışmalara girmek istemem, kendi açımdan doğru da bulmam. Şuna inanırım, biz bir parti mücadelesi değil, bir demokrasi mücadelesi veriyoruz''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçimlerini yorumladı. T24’ten Metin Kaan Kurtuluş’a konuşan Kılıçdaroğlu, toplumun büyük bir bölümünü seçimi kazanacakları yönünde ikna etmelerini bir “başarı” olarak nitelendirirken, sonuçların beklenen yönde gelmemesinin muhalif seçmende “derin bir travma yarattığını” söyledi.

Bu travmanın 2024 yerel seçimlerinde sandığa yansımayacağını düşündüğünü ifade eden CHP Genel Başkanı, “Elbette hayal kırıklığı içinde veya beklentilerin gerçekleşmemesi sebebiyle bu tür söylemler oluyor. Yazılıyor, çiziliyor, sosyal medyada da söyleniyor. Ben sonuçta bu ülke insanının sağduyulu davranacağını düşünüyorum” dedi ve “Bizim kitabımızda umutsuzluğa yer yok” diye devam etti.

BAHÇELİ’NİN AKŞENER’E ÇAPRISI: PARTİLER KENDİ GÖRÜŞLERİNİ AKTARIYORLAR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yaptığı çağrıyı değerlendiren Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

İttifak seçim süreçlerinde oluyor, şu anda da bir seçim süreci yok zaten. Dolayısıyla da bir ittifak da söz konusu değil. Zaman zaman partiler kendi görüşlerini aktarıyorlar. Aslolan, her partinin bağımsız seçimlere girmesidir. Ancak Türkiye’nin koşulları dikkate alındığında yeri geldiğinde ittifaklar yapılabiliyor. Bu yerel seçimlerde de yapılabiliyor, cumhurbaşkanlığı seçiminde de. Koşullar değişince, siyaset tabii ki o değişen koşullara ayak uydurmak zorundadır.

“BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ İYİ, NİYE KAYBEDELİM?”

2024 yerel seçimlerinde İYİ Parti ile ittifak kurulamaması ve HDP’nin aday çıkarması durumunda İstanbul ve Ankara’nın kaybedilebilme olasılığına ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, “Niye kaybedelim? Belediye başkanlarımız başarılı. Sonunda başarıyı gören kim? Ankara’dakini ben görüyorum, İstanbul’dakini İstanbullu görüyor, Adana’dakini Adanalı, Mersin’dekini Mersinli görüyor. Dolayısıyla belediye başkanlarımız başarılı, görevlerini yapıyorlar. Biz, ayrıca yeni büyükşehir belediyeleri ve çok sayıda belediye başkanlığını da alacağız, yani kazanacağız. Ayrıca biz CHP Genel Merkezi olarak, belediyelerimizin çalışmalarını yakından izliyor ve gelen raporları değerlendiriyoruz” dedi.

“PARTİ MÜCADELESİ DEĞİL, DEMOKRASİ MÜCADELESİ VERİYORUZ”

Kılıçdaroğlu, Akşener’in “Bu parti seçime girebilsin diye CHP’den 15 vekil istedik. Hayatımın en büyük pişmanlığıdır” sözlerine ilişkin olarak ise şunları söyledi:
“Ben o tür tartışmalara girmek istemem, kendi açımdan doğru da bulmam. Şuna inanırım, biz bir parti mücadelesi değil, bir demokrasi mücadelesi veriyoruz… ”

“HERHANGİ BİR PROTOKOLDE YER ALMAYACAK TEK ŞEY MİT BAŞKANLIĞIDIR”

Kılıçdaroğlu, “Ümit Özdağ ile yapılan ve kendisine 3 bakanlık ve MİT Başkanlığı sözü” ile ilişkili olarak ise “Bu mevzuda yalnız daha önce de dediğim şeyi söyleyeceğim; iki kişi arasında imzalanan metin o iki kişinin namusuna teslim edilmiştir. Benim bu mevzuda açıklama yapmam doğru olmaz. Ancak şunu söyleyebilirim herhangi bir protokolde yer almayacak tek şey MİT Başkanlığıdır…” diye ifade etti.

"Kılıçdaroğlu’ndan Akşener’in “CHP’den 15 vekil istemek hayatımın en büyük pişmanlığı” sözlerine ya." haberi, 14 Ağustos 2023 tarihinde yazılmıştır. 14 Ağustos 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu’ndan Akşener’in “CHP’den 15 vekil istemek hayatımın en büyük pişmanlığı” sözlerine ya.. haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu’ndan Akşener’in “CHP’den 15 vekil istemek hayatımın en büyük pişmanlığı” sözlerine ya.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 03 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 13:58 2030 FIFA Dünya Kupası Ev Sahipleri: Avrupa ve Kuzey Afrika'yı Birleştiren Dev Tünel Projesi
  2. 13:54 Mersin Jandarması PKK Propagandasına Karşı Operasyon Düzenledi: 7 Şüpheli Yakalandı
  3. 13:51 E-5'te Beylikdüzü'nde Zincirleme Kaza: 13 Yaralı Var!
  4. 13:47 Çin'de İfade Özgürlüğü Tehdit Altında: Hapsedilen Yazar Sayısı 100'ü Aştı
  5. 13:42 İsrail'de Netanyahu ve Güvenlik Yetkilileri Arasındaki Anlaşmazlık
  6. 13:38 Gazze'ye Yardım İçin Pentagon'un İskelesi Yarısı Tamamlandı
  7. 13:26 Toyota Tsusho'nun Kamboçya'daki Montaj Fabrikasıyla Yeni Bir Dönem Başlıyor
  8. 13:21 3 Mayıs 2024 Altın Fiyatları
  9. 13:14 Muşmula: Doğanın Şifa Dolu Lezzeti
  10. 13:10 SİBERGÖZ-37 Operasyonunda 156 Çocuk İstismarı Şüphelisi Yakalandı
  11. 13:06 Boeing İhbarcısı Joshua Dean'in Beklenmedik Ölümü: Güvenlik Endişeleri Yankı Uyandırıyor
  12. 13:03 Volkan Demirel'in İstifasıyla Hatayspor'da Teknik Direktör Arayışı Başladı
  13. 12:59 Dolar ve Euro Yükselişte: Piyasalar Merkez Bankası'nın Enflasyon Verilerini Bekliyor
  14. 12:56 2024 Bedelli Askerlik Ücretinde Zam Beklentisi: Başvurmayanlar 6 Ay Sonra Daha Fazla Ödeyecek!
  15. 12:52 Tesla'nın Şarj Ağındaki Devrim: Elon Musk'ın Beklenmedik Kararıyla Yönetim Ekibi İşten Çıkarıldı
  16. 12:46 3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları
  17. 12:40 Nijer'deki Rus Askerlerinin Amerikan Üssüne Girişi: Diplomatik Gerilim Artıyor
  18. 12:36 Türkiye'nin Medya Özgürlüğü Durumu Endişe Verici: RSF 2024 Raporu
  19. 12:33 ABD Üniversitelerinde Filistin Protestoları: Binler Gözaltına Alındı, Güvenlik Endişesi Artıyor
  20. 12:28 Kahramanmaraş Depremi Davası: Yıkılan Blokta 103 Kişinin Ölümüyle İlgili Duruşma Ertelendi
Politika Haberleri