Kılıçdaroğlu’ndan dikkat çeken Demirtaş açıklaması

Kılıçdaroğlu’ndan dikkat çeken Demirtaş açıklaması

Kılıçdaroğlu’ndan dikkat çeken Demirtaş açık... CHP lideri Kemal  Kılıçdaroğlu, tutuklu HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'in tutukluluk durumuna tepki gösterdi ve "Diyarbakır’a gidip ‘Kürdistan

CHP lideri Kemal  Kılıçdaroğlu, tutuklu HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'in tutukluluk durumuna tepki gösterdi ve "Diyarbakır’a gidip ‘Kürdistan’ sözcüğünü kullanıyorlar ama Selahattin Bey aynı sözcüğü kullandığı için hapse atıyorlar. Bu aklın, mantığın alacağı bir şey mi? Kürdistan lafını kullandı diye milletvekilini parlamentodan atıyorlar ama eski Başbakan, eski TBMM Başkanı kullandığı zaman, kendi partisinden olduğunda hiçbir şey olmuyor. İyi de o adamı niye hapse attınız? Ne işi var Selahattin Bey’in hapiste? Kaldı ki hiçbir siyasetçi siyasal düşüncelerinden dolayı hapse atılmamalı" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 23 Haziran'da yenilenecek İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimi ve gündeme dair diğer konular hakkında Gazete Duvar'dan Özlem Akarsu Çelik'in sorularını yanıtladı.

31 Mart'ta İBB Başkanlığı'nı kazanan ancak 6 Mayıs'ta mazbatası geri alınan Ekrem İmamoğlu'na haksızlık yapıldığını belirten Kılıçdaroğlu, "Bu kez daha farklı oyla seçilecek. 31 Mart’ta Binali Bey’e oy veren pek çok vatandaş bu seçimde haksızlığı telafi etmek için Ekrem Bey’e oy verecek” diyen Kılıçdaroğlu “Bu seçim, elinden haksız yere mazbatası alınmış Ekrem Bey’e hakkını teslim etme seçimidir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimlere yönelik sözlerine de değinen Kılıçdaroğlu, “Erdoğan mızıkçı çocuk gibi. Seçim yaptık kardeşim, daha ne istiyorsun sen? Hani sadece CHP’liler gibip oy kullandı dese anladım ama herkes gitti. İkinci kez iptali için gerekçe yaratmaya çalışıyorlar” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, sözlerinin devamında İsmail Küçükkaya ile Ekrem İmamoğlu’nun ortak yayın öncesi yaptıkları görüşmenin basına servis edilmesine tepki gösterdi. “İsmail Bey’i tercih eden Binali Bey. Binali Bey ile iki kez telefonla konuştu. Ekrem Bey zaten bir basın toplantısı yapacaktı oraya gidip görüşüş. Gizli kapaklı bir görüşme değil" diyen Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

"Ayıp olan o otel yönetiminin, o görüşmenin kayıtlarını servis etmiş olması. Yarın o otelde ne olacak? O otel artık müşteri açısında güven veren bir otel değil. Otel yönetiminin özür dilemesi ve istifa etmesi lazım. O otelin sahibinin de otelini kapatması lazım. Dünyanın her tarafında böyle bir rezalet olduğu zaman çıkar özür dilerler. Bu görüntüleri servis edenlerin işine son verirler."

Kılıçdaroğlu, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın mahkemede söylediği “Ben Kürdistan dediğim için yargılanıyorum sayın Binali Yıldırım’ın da benim yanımda olması gerekirdi” sözlerine ilişkin de şu yorumu yaptı:

“Demirtaş haklı. Kürt kökenli ya da Kürt vatandaşlarımızı Ekrem Bey’e ilgi göstermesi onların hoşuna gitmiyor. Diyarbakır’a gidip ‘Kürdistan’ sözcüğünü kullanıyorlar ama Selahattin Bey aynı sözcüğü kullandığı için hapse atıyorlar. Bu aklın, mantığın alacağı bir şey mi? Kürdistan lafını kullandı diye milletvekilini parlamentodan atıyorlar ama eski Başbakan, eski TBMM Başkanı kullandığı zaman, kendi partisinden olduğunda hiçbir şey olmuyor. İyi de o adamı niye hapse attınız? Ne işi var Selahattin Bey’in hapiste? Kaldı ki hiçbir siyasetçi siyasal düşüncelerinden dolayı hapse atılmamalı."

Erdoğan’ın Ahmet Kaya’nın Paris’te bulunan mezarını, ailesinin istemesi halinde Türkiye’ye getirilebileceği yönündeki açıklaması hakkında da konuşan Kılıçdaroğlu, “Oy kaygısıyla yapıyorlar. Bir sanatçıyı seviyorsanız oy kaygısıyla değil, sanatçı olduğu için seveceksiniz. Ve onun bu ülkenin sanatına kültürüne yaptığı katkı dolayısıyla seveceksiniz. Her şey olabilir ama sanatçı olmak kişinin elinde olan bir şey değil. Ben sanatçı olamam. Sanatçı olmak için başka meziyetlere sahipti. Ahmet Kaya da bu ülkenin güzel bir sanatçısıydı. Her görüşten insan onun türkülerini, şarkılarını büyük bir keyifle izlerdi. Şimdi oy alayım diye “ailesi isterse mezarını getirebiliriz” diyorsunuz. Dün niye aklına gelmiyordu da seçim günü aklına geldi sormazlar mı adama? Samimi değiller" görüşünü dile getirdi.

"Kılıçdaroğlu’ndan dikkat çeken Demirtaş açıklaması" haberi, 21 Haziran 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu’ndan dikkat çeken Demirtaş açıklaması haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu’ndan dikkat çeken Demirtaş açıklaması 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 03 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:22 Güneş'in bu halini daha önce hiç görmediniz!: İşte Güneş'in büyüleyici görüntüleri!
  2. 20:19 Ankaralıları yaya bırakacak o dev zam!: Şoförlerin istediği ücret şok etti!
  3. 20:19 Jota Silva Transferinde Fenerbahçe ve Benfica Arasında Çekişme
  4. 20:15 Yalı Çapkını dizisine veda ediyor!: Star TV'de beklenmeyen veda geldi!
  5. 20:15 Konyaaltı'da Ruhsatsız Güzellik Merkezlerine Operasyon: Halk Sağlığı İçin Adımlar Atıldı!
  6. 20:13 Parasını dolar olarak tutan vatandaşların dikkatine!: Kötü haber geldi!
  7. 20:09 Erdoğan'ın ziyaretinin ardından kritik zirve!: Özel ile Kılıçdaroğlu Ahlatlıbel’de bir arada!
  8. 20:00 Vergi Kaçakçılarını İhbar Edenlere 14 milyon 832 bin 566 lira İkramiye Ödendi
  9. 19:54 Türkiye'de Hayvan Varlığı Azalırken Kırmızı Et Üretimi Rekor Kırdı
  10. 19:51 Kayseri'de Avukatlara Yönelik Fabrika Saldırısı: 6 Yıla Kadar Hapis Talebi
  11. 19:47 Anadolu Efes, Kaptan Shane Larkin'in Sözleşmesini 4 Yıl Uzattı
  12. 19:43 Nisan Ayında Emtia Piyasalarında Dalgalanmalar: Jeopolitik Riskler ve Arz Endişeleri Etkili Oldu
  13. 19:42 Berlin’de kimya fabrikasında yangın çıktı: Yetkililer zehirli gaz uyarısı yaptı
  14. 19:39 ABD ve Suudi Arabistan Arasındaki Normalleşme Anlaşması
  15. 19:37 Nisan Enflasyon Verileri: İş Yerlerinde Tavan Zam Oranı %59.64'e Yükseldi!
  16. 19:33 Kolombiya, İsrail ile diplomatik bağını kestiğini açıkladı!: İşte detaylar
  17. 19:32 Seçil Erzan davasında önemli gelişme yaşandı! Hapis cezası artırıldı!
  18. 19:32 Adana'da Çökertilen Uluslararası Organ Ticareti Şebekesi: Sahte Pasaportlarla Nakil Operasyonu
  19. 19:28 Sıfır araçların fiyatları üzerindeki artışlar kontrol altına alınacak!
  20. 19:28 Trinidad ve Tobago Filistin'i Resmen Tanıdı: Uluslararası Destek Artıyor
Politika Haberleri