Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: 'Ekonomiyi seçim'den önce düzeltsin de oyu artsın!'

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: 'Ekonomiyi seçim'den önce düzeltsin de oyu artsın!'

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: 'Ekonomiyi seçi... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, BirGün'den Sebahat Karakoyu'a konuştu. Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları özetle şöyle:Türkiye yönetilmiyor. Bugün İktidarda olanlar dışarıdan bazı manipülasyonlarla hükümetin zayıflatıldığını...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, BirGün'den Sebahat Karakoyu'a konuştu. Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları özetle şöyle:

Türkiye yönetilmiyor. Bugün İktidarda olanlar dışarıdan bazı manipülasyonlarla hükümetin zayıflatıldığını düşünüyorlarsa bu, zaten zayıf olduklarının, yönetemediklerinin göstergesi. İktidar olanların görevi şikayet etmek değil, sorunların üzerine gidip çözme sorumluluğu var. “Dış güçler benimle oynuyor'' diyorsan burada söylenecek tek söz var, demek ki Türkiye’yi oynanacak hale getirmişsin ki onlar da oynuyor. Eğer Erdoğan üzerinden Türkiye’yi zayıflatma noktasına gelinmişse o zaman Erdoğan’ın oturup “ben bu ülkeyi nasıl bu hale getirdim'' diye düşünmesi lazım.

'16 YILDIR NİYE DÜZELTMEDİN?'
Ekonomide bütün dünyanın bildiği bir süreç yaşanıyor. Merkez Bankası’na müdahale ederseniz bağımsız karar almasını engellerseniz tablonun varacağı nokta bu. Bunu sokaktaki vatandaş biliyor ama Saray’daki bilmiyor. ''Faiz yükselmeyecek’ diye düne kadar bağırıyordu. Ne oldu şimdi üç puan birden artırdı. Kazanan kim, faiz lobisi. Başta olan kim, Erdoğan. Demek ki büyük bir yenilgiye uğradı. 16 yıldır ülkeyi yönetemediği, faiz lobisi ile mücadele edemediği gerçeği ortadayken nasıl olur da 24 Haziran’dan sonra Türkiye’yi yönetecek? 24 Haziran sonrasına yönelik vaatlerde bulunmaları da çok ilginç. 16 yıldır niye düzeltmedin ki? Seçimden önce düzeltsin de oyu artsın. Yapacağı bir şey yok artık. İşin gerçeği Türkiye’yi egemen güçler yönetiyor, Erdoğan da sürekli şikayet ediyor.

'LİSTE SANCILARI ANLAYIŞLA KARŞILANMALI'
Her seçim döneminde adayların belirlenmesi sürecinde doğal olarak bazı sancılar yaşanır. Bunları anlayışla karşılamak lazım. Binlerce kişi başvurdu. Listeye giremeyenler doğal olarak bir burukluk geçirmiş olabilirler. İnsani olarak bunu kabul etmek lazım. Herkesin bir beklentisi, amacı var tabii. Listeler açıklandıktan sonra da 600 kişilik listeye giren ancak istediği sırada yer alamayanlar da doğal olarak bir burukluk yaşamış olabilirler. Ama bunlar geride kaldı. Önümüzde bir seçim var ve bütün milletvekili adaylarıyla il başkanlarıyla milletvekili adaylarıyla kadın, gençlik kollarıyla birlikte seçim çalışması yapmamız lazım. Ülkenin içinde bulunduğu koşullar iç açıcı değil. Ekonomik açıdan, eğitim açısından, dış politika açısından, demokrasi açısından açmazlar var. Biz, Türkiye’yi bu açmazlardan kurtarmak istiyoruz, bunun mücadelesini veriyoruz. Bu mücadele yurt sathında yapılmak zorundadır. Halka gidip gerçeklerı, demokrasiden yana oy kullanmaları gerektiğini anlatmalıyız.

"Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: 'Ekonomiyi seçim'den önce düzeltsin de oyu artsın!'" haberi, 26 Mayıs 2018 tarihinde yazılmıştır. 26 Mayıs 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: 'Ekonomiyi seçim'den önce düzeltsin de oyu artsın!' haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: 'Ekonomiyi seçim'den önce düzeltsin de oyu artsın!' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
  2. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  3. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  4. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  5. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  6. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  7. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  8. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  9. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  10. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  11. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  12. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  13. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  14. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  15. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  16. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  17. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  18. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  19. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  20. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
Gündem Haberleri