Kılıçdaroğlu'ndan İBB’de tartışma yaratan atama hakkında açıklama

Kılıçdaroğlu'ndan İBB’de tartışma yaratan atama hakkında açıklama

Kılıçdaroğlu'ndan İBB’de tartışma yaratan at... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gazeteci Duygu Demirdağ moderatörlüğünde Deniz Zeyrek, İsmail Saymaz ve Ali Haydar Fırat'ın sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği’ne atanan Can Akın Çağlar hakkındaki eleştirileri yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, "Genel sekreter üzerinden yapılan tartışmaları doğru bulmuyorum; biz Ekrem Beyin geliştirdiği projelere bakmalıyız" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gazeteci Duygu Demirdağ moderatörlüğünde Deniz Zeyrek, İsmail Saymaz ve Ali Haydar Fırat'ın sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, sekiz yıl önce CHP milletvekilleri Aykut Erdoğdu ve Sezgin Tanrıkulu tarafından yolsuzlukla suçlanan Can Akın Çağlar'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından genel sekreterliğe atanmasına ilişkin gelen eleştirilere yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, "İBB'ye Yeni Genel Sekreter atanmasıyla ilgili de kim yönetecek. İmamoğlu. Yönetici kadrosuna müdahaleyi doğru bulmuyorum" dedi.

 

Kılıçdaroğlu'nun gazetecilerin sorularına verdiği yanıtlar şöyle: Yeniden demokrasinin gelmesini sağlayacak mısınız? -Bizi bir araya getiren Erdoğan'ın yaptığı yanlışlar... Ekonomide yaşadığımız dram. Kaynakların nerelere gittiğinin bilinmemesi. -Ortada AK Parti kalmadı. Sadece Erdoğan konuşuyor. Bir kişi devletin bütün kurumlarına egemen. Hakim dinlemiyorsa görevinden alınıyor. Kendi beğendiği bir yargıçın atandığını görüyoruz. Bu tablo bizi rahatsız ediyor. Onlardan kopan iki partiyi de rahatsız ediyor bizleri de... -Ortak söylem demokrasi. Önümüzdeki seçimlerde ben Erdoğan'ın gidici olduğunu biliyorum zaten. -'Beni seçin ülke uçacak' diyordu ülke uçuyor ama yokuş aşağı uçuyor...

 

"FATİH TABLOSUNUN TÜRKİYE'YE GETİRİLMESİNDEN MUTLUYUM"

-Tablonun Türkiye'ye getirilmesinden mutluyum. Londradaki İBB tarafından satın alındığını duyduğumda hepimiz mutlu olduk. Önemli bir tablo. Değeri parayla ölçülebilecek gibi değil.

ANA KARARLAR EKREM BEY VE KADROSUNDA

-İBB'ye Can Akın Çağlar'ın yeni Genel Sekreter olarak atanmasıyla ilgili de kim yönetecek. İmamoğlu. Yönetici kadrosuna müdahaleyi doğru bulmuyorum. Belediye Başkanı arkadaşları şunu söyledim 'Elimi kolumu bağladılar' mazereti ile gelmeyecek. Formül bulacak. Bulamıyorsa bana soracak. -Ekrem beyi eleştirenler şuna baksın. Onların 20 yıldır yapamadığını Ekrem bey 1 yılda yaptı.. -Ana kararlar Ekrem bey ve kadrosunda. Bir bürokrat üzerinden eleştirilmesini doğru bulmuyorum.. -Aykut bey bir müfettiş geldiğini ifade etti. 'Yargıya gideceğim ve aklacağım diyor' ve aklanıyor. -Belediye Başkanı arkadaşlarıma şunu söyledim. Siyaset yapacak isim Belediye Başkanıdır. Bürokraside bir yere gelmeyi parti siyasetiyle olmasını kabul eden biri değilim. Bürokrasinin düzgün çalıştığı yerde sorun yoktur. -Biz 89'a benzer bir tabloyu tekrar yaşamak istemiyoruz. Her şeyin şeffaf olmasını istiyoruz. Harcanan her kuruşun vatandaşın parası olduğunu ve hakkının verilmesini istiyoruz.

 

"ERDOĞAN BUGÜNE KADAR BU ÜLKEYE EN BÜYÜK ZARARI VEREN KİŞİDİR"

Kuğulu Parkın önü çevrilmiş durumda... Bu tablo için ne diyorsunuz? Bu nasıl bir devlet yönetimidir? 

20 Temmuz sivil darbe döneminde yaşıyoruz. Polisten bir etten duvar ve Baro Başkanlarının duvarda oturması... Bu tablo yargının vesayet altında olduğunu gösteriyor. Devlet etki ve tepkiyle yönetilmez. Devlet akılla bilgi birikimle yönetilir. -Avukatlar düşüncelerini bildirmiştir. Baro Başkanlarının içinde değişik siyasi görüşlerde başkanlar da var. Bu devleti tahrip yasasıdır. Ben Erdoğan'ın Büyük Ortadoğu Proejesi Eşbaşkanı olmaya devam ettiğini düşünüyorum. Milleti kurumları bölüyorlar. Erdoğan'ın görevi bu zaten. Egemen güçlerin taleplerini yerine getiriyorlar. -Erdoğan bugüne kadar bu ülkeye en büyük zararı veren kişidir.

-Rejim değişti zaten. Saray rejimi var. Bakanlar da memur gibi çalışıyorlar. Müsteşarlıkları kaldırıp yerine bakan koydular. Parlamentoya sorumlular mı? Değil. Bir kişi sorumlu o da kim? Erdoğan.

"İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'NİN DEĞİŞECEĞİNİ SANMIYORUM"

-Değişeceğini sanmıyorum. Gündemi değiştirmek için söylendi bence. Kadın kuruluşlarıyla yaptığım görüşmelerde bunları ifade ettim. Uluslararası bir sözleşmeyi imzaladıktan sonra 'ben imzaladım ama siz beni kandırdınız' demek mümkün mü? Allah aşkına amaç gündemi kötü giden ekonomiden, işsizlikten çıkarabilmek. -Kavgadan bıktık. Pandemi sürecinin başlangıcından itibaren iktidarı eleştirmeden sırf önerilerimi dile getirdim. Kavganın ülkeye getireceği hiçbir yarar yok. Akıldan, birikimden, ülkenin onuruna sahip çıkılmasından yanayız. AKP'den çıkan iki parti var. Siz de o partilerle ilgili olumlu konuşuyorsunuz zaman zaman... Demokrasiden yana tavır alacaklar mı?

"BU AÇIKLAMAYA BAHÇELİ NE DİYECEK MERAK EDİYORUZ"

-Barolarla ilgili Bülent Turan'ın yaptığı açıklamada 'FETÖ PKK Baro kurabiliyorsa kursun' diye bir cümle var. Bu açıklamaya Bahçeli ne diyecek merak ediyoruz. Biz bu cümleye bölücüktür diyoruz.

"ASKER NEDEN ORADA?"

-Türkiye'de insan hayatı çok ucuz. Ülke bir felaket ülkesi olmaya başladı. Önlem alın diyoruz. Alınmıyor. Patlayıcılar, yangın bitti diyoruz. Meğer başka şeyler de varmış. Ya taşıyorsunuz önlem aldınız mı? Askerler neden orada? Birileri talimat vermiş. Ölenlerin haklarını kim savunacak? Biz savunacağız. Bundan sonra olmaması için çaba harcamalıyız.

-Ve moral yemeği düzenlediler. İnsanlar hayatlarını kaybettiler; insanlar sorunları tartışsın, iş adamına moral olsun diye yemek vereceksiniz? Bu insanlar devletin ne demek olduğunu bilmiyorlar. Kendi kafalarına göre yaptıkları işin maliyeti var mı? İktidara yakınsa 0 maliyet. Ama yakın değilse burunlarından getirirler.

AYASOFYA TEPKİSİ: AÇIYORSANIZ AÇIN

Egemenlik üzerinden gitmek yanlış. Bizim topraklarımızda egemenlik konusu mu tartışılıyor. Açıyorsanız açarsınız. Bunu siyasi rant alanına dönüştürmek kadar büyük bir yanlış yok. Biz ibadete dönüştüreceğiz, CHP buna karşı çıkacak sonra bak bunlar dinsiz imansız diyorduk ya yine karşı çıkıyorlar' diyeceklerdi. Açacaksan aç kardeşim. Yılar yılı toplumu aldılar başka bir yere götürdüler. Sanki bu ülkede Ayasofya'nın açılışına herkes karşıymış gibi! Yargı, zaten Erdoğan'ın emrinde. Erdoğan, yargı iptal ederse 'ben yapacaktım da mahkemeler izin vermedi' diyecek. Ayasofya, Osmanlı, Bizans tarihinde çok önemlidir. Ama bu orada ibadet yapılmayacak anlamına gelmez."

Cumurbaşkanlığına aday olacak mısınız? 

Paralel yapı var zaten orada. Bir kolda iki karpuz taşınmaz. Hem bu düzene karşı çıkacaksınız hem de ben de orada olacağım diyeceksiniz. Ben bunu kabul etimiyorum.

Bir kararlılığım var. Yüzyıl sonra Cumhuriyet'i gerçek anlamda demokrasiyle taçlandıracağım.

"Kılıçdaroğlu'ndan İBB’de tartışma yaratan atama hakkında açıklama" haberi, 10 Temmuz 2020 tarihinde yazılmıştır. 10 Temmuz 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu'ndan İBB’de tartışma yaratan atama hakkında açıklama haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu'ndan İBB’de tartışma yaratan atama hakkında açıklama 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Politika Haberleri