Kılıçdaroğlu’ndan kısıtlama tepkisi: 'Manavı, kahveyi kapat, tamam... Peki nasıl geçinecekler?'

Kılıçdaroğlu’ndan kısıtlama tepkisi: 'Manavı, kahveyi kapat, tamam... Peki nasıl geçinecekler?'

Kılıçdaroğlu’ndan kısıtlama tepkisi: 'Manavı... Kılıçdaroğlu, kısıtlamalara ilişkin ''Sağlıkla ilgili önlemler tamam, ekonomi ile ilgili tek satır yok. Manavı, kahveyi, sinemayı kapat diyorsun tamam. Peki ne yapacaklar, nasıl geçinecekler? Bununla ilgili tek bir cümle kurulmadı.'' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında kısıtlamalara ilişkin ''Sağlıkla ilgili önlemler tamam, ekonomi ile ilgili tek satır yok. Manavı, kahveyi, sinemayı kapat diyorsun tamam. Peki ne yapacaklar, nasıl geçinecekler? Bununla ilgili tek bir cümle kurulmadı.'' ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Binlerce engelli kardeşimiz işsiz. Ama engelli kadrolarının büyük bir kısmı boş. Hangi gerekçe ile atama yapılmıyor? Yarın sandık önümüze geldiğinde biz bunun hesabını siyasi iktidardan soracağız, ben sizden bunu bekliyorum.

"TAHİR ELÇİ'NİN BUGÜNE KADAR FAİLİ BULUNAMADI"

Tahir Elçi o gün yaptığı toplantıda bu kadim bölgede çatışma istemiyoruz demişti. Diyarbakır bir kadim bölgedir. Devletimiz tarihiyle, coğrafyasıyla kadim bir bölgesi. Çok sayıda düşünür çıkmıştır o topraklardan. O kadim topraklarda çatışmanın olmaması lazım. Aradan geçen süreye karşı bugüne kadar failler bulunmadı. Faili meçhul cinayetler bir demokrasinin ayıbıdır.

"ÖĞRETMENLERE BİRER MAAŞ İKRAMİYE VE 3600 EK GÖSTERGE VERECEĞİZ"

Eğitim dünyamızda büyük sorunlar var. Dostlarımızla birlikte iktidar olduğumuzda ilk yapacağımız iş öğretmenler için meslek kanununu çıkarmaktır. Hiçbir öğretmen yoksulluk sınırının altında aylık almayacak. Öğretmenler Günü'nde öğretmenlere birer maaş ikramiye vereceğiz. Öğretmenlere 3600 ek gösterge vereceğiz. Türkiye'nin toplam bütçesinin en az yüzde 18'ini eğitim yatırımlarına ayıracağız. Köy okullarını açacağız. Taşımalı eğitime son vereceğiz. Atama bekleyen öğretmen sorununu çözeceğiz. Eğitimin istihdam yaratması lazım, OSB'lerde teknoloji liseleri kuracağız.

"SALGIN YÖNETİMİNDE DÜNYANIN EN KÖTÜ YÖNETİLEN ÜLKESİYİZ"

Resmi rakamlara göre, 13 bin 746 vatandaşımız hayatını kaybetti. Gerçek rakamlar bunun çok üstünde. Belediyelerimiz zaten defin işlemini yapıyor. Doktorların raporları da var. Topluyorsunuz bu rakamı katlıyor. Devlet yalan söyler mi? Hiç rakam açıklamazsınız, onu da anlayışla karşılarım. Ama yanlış rakam açıklamak kadar Türkiye'nin itibarını dünyada sarsan başka bir şey yoktur. İster Papua Yeni Gine, ister Kanada... Türkiye'nin rakamlarına kimse güvenmiyor. Ayıp değil mi, Türkiye'yi bu hale niye düşürüyorsunuz? TTB'yi terörist ilan ettiler. Salgın yönetiminde dünyanın en kötü yönetilen 4. ülkesiyiz, Avrupa'nın da 1. ülkesiyiz. Ülkeyi yönetenler bu sonuçtan dolayı utanıyorlar mı? Utanmazlar.

KORONA KISITLAMALARI ELEŞTİRİSİ: MANAVI, SİNEMAYI KAPAT; PEKİ NASIL GEÇİNECEKLER

Sağlıkla ilgili önlemler tamam, ekonomi ile ilgili tek satır yok. Manavı, kahveyi, sinemayı kapat diyorsun tamam. Peki ne yapacaklar, nasıl geçinecekler? Bununla ilgili tek bir cümle kurulmadı. Buradan bütün esnaf kardeşlerime sesleniyorum, sen bunları gayet iyi tanıdın. Önümüzdeki süreç içinde sandık gelecek. Demokratik yollarla bunlara ders vermek senin boynunun borcudur. Bunlara oy vermeyeceksin. 

"Kılıçdaroğlu’ndan kısıtlama tepkisi: 'Manavı, kahveyi kapat, tamam... Peki nasıl geçinecekler?'" haberi, 01 Aralık 2020 tarihinde yazılmıştır. 01 Aralık 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu’ndan kısıtlama tepkisi: 'Manavı, kahveyi kapat, tamam... Peki nasıl geçinecekler?' haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu’ndan kısıtlama tepkisi: 'Manavı, kahveyi kapat, tamam... Peki nasıl geçinecekler?' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:53 Fenerbahçe'nin Avrupa'dan elde ettiği gelir açıklandı!
  2. 22:49 Türkiye pazarı için özel olarak geliştirilen Tesla Model Y'nin satış fiyatı netleşti!
  3. 22:15 Gazze'deki Çatışmalar Çevre ve Sağlık Felaketine Yol Açıyor: BM Uyarısı
  4. 22:14 Kulüpler Birliği, TFF'ye seçim için bir çağrıda bulundu!
  5. 22:14 Beşiktaş, ligdeki beş maçlık galibiyet hasretine son verdi
  6. 22:11 Beşiktaş, MKE Ankaragücü'nü 2-0 Mağlup Ederek Galibiyet Hasretine Son Verdi
  7. 22:06 Okul müdürünü tacizle suçlayan lise öğrencilerinin şikayetleri sonucunda müdür tutuklandı
  8. 22:06 İstenmeyen tüylerden acısız nasıl kurtulunur?
  9. 22:05 Teknik direktör değişikliklerinin Beşiktaş'a fayda sağladığı görülüyor
  10. 22:02 Evde uygulayacağınız bu yöntemle herkes dişlerinizin beyazlık sırrını soracak!
  11. 21:56 Tokat'taki depremin yol açtığı hasarın detayları kamuoyuna sunuldu
  12. 21:56 Hamas, Blinken'ı İsrail'in yanında olmakla suçladı
  13. 21:44 Kızartma yapmadan önce yağa bir parça ekmek koyun
  14. 21:43 Koç Holding, Romanya'daki Ford Otosan Fabrikasında Seri Üretime Geçti!
  15. 21:37 Bakan İbrahim Yumaklı duyurdu: Ödemeler hesaplara yatırılıyor
  16. 21:36 ABD Dışişleri Bakanı Blinken açıkladı: “Refah’ta askeri operasyonlar desteklemediğimiz bir şey”
  17. 21:33 Pamuklu nevresimler nasıl düzgün şekilde yıkanır?
  18. 21:13 Galatasaray'ın hedefi 60 milyon avro
  19. 20:53 Hızlı Uyumanın Sırları: Sadece Birkaç Dakikada Uykuya Dalmanın Yolları!
  20. 20:49 ECB Başkanı Lagarde açıkladı: "Dezenflasyon sürecinin devam etmesi bekleniyor"
Politika Haberleri