Kılıçdaroğlu'ndan sert sözler “Koltuk derdi olanın Allah belasını versin!”

Kılıçdaroğlu'ndan sert sözler “Koltuk derdi olanın Allah belasını versin!”

Kılıçdaroğlu'ndan sert sözler “Koltuk derdi ... Cumhuriyet Halk Patisi eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sert sözlerle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi. Erdoğan katıldığı bir toplantıda Kılıçdaroğlu için "Derdi sessiz sedasız yeniden genel başkanlık koltuğuna geri dönmek." demişti. Kılıçdaroğlu'ndan yanıt gecikmedi.

Eski Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Eskişehir aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada kendisine yönelik "Derdi sessiz sedasız yeniden genel başkanlık koltuğuna geri dönmek" sözlerine "Koltuk derdi olanın Allah belasını versin!" diye sitemde bulundu. Kemal Kılıçdaroğlu, "Sen sadede gel!" diyerek yaşam pahalılığından dem vurdu, Erdoğan’ın 1993’te Refah Partisi’nde siyaset yaparken o dönemin Başbakanı Tansu Çiller’i eleştirdiği bir konuşmasında yaptığı simit hesabını hatırlattı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, "Eski genel başkanı derseniz o da kendini tutmak için yarısı yalan yarısı yanlış fakat tamamı da cehalet ürünü hezeyanlarla bizlere sataşarak gündemde kalmaya çalışıyor. Onun derdi de CHP içinde giderek artan, bir tarafının da kendisinin oluşturduğu kavgayı gözlerden saklayarak sessiz sedasız yeniden genel başkanlık koltuğuna geri dönmek" ifadelerini kullanmıştı.

Eski CHP lideri sosyal medya hesabından " Koltuk derdi olanın Allah belasını versin! Sen sadede gel! Kuru simidin fiyatı 15 TL olmuş memleketimde...  Al sana 17.002 TL asgari ücret, 10.000 TL emekli maaşıyla, çay simit hesabı! Cümleler ve hesaplar sana aittir ve garip şekilde doğrudur…" diyerek Erdoğan’ın seneler önceki şu sözlerini şu şekilde hatırlattı:

"1 Simit 15 lira, 1 çay 10 lira. 3 çocuk hatun ve sen 5 kişilik bir aile. Gün 3 öğün, ay 30 gün. Bir çay bir simit 25 lira. Bir öğünde 125 lira. 3 öğünde 375 lira. Aylık 11 bin 250 TL.

Değerli kardeşlerim, bu zalim yönetim bu aziz millete 1 bardak çayla 1 simidi bile layık görmüyor. Bunların peşinden nasıl gideceksiniz? Evin kirasını kim ödeyecek?  Elektrik parasını kim ödeyecek?  Su parasını kim ödeyecek?  Çoluk çocuğun okul masraflarını kim karşılayacak? Soruyorum size. İşte ekonominin durumu bu..."

 

 

"Kılıçdaroğlu'ndan sert sözler “Koltuk derdi olanın Allah belasını versin!”" haberi, 29 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 29 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu'ndan sert sözler “Koltuk derdi olanın Allah belasını versin!” haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu'ndan sert sözler “Koltuk derdi olanın Allah belasını versin!” 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:08 O Afrika ülkesinden Avrupa'ya akıl almaz tehdit!
  2. 04:06 Tadic'in Beşiktaş maçı sonrası açıklamaları: 'Hain'
  3. 04:00 Tesla'ya otomatik pilot soruşturması gündemde
  4. 03:59 İsrail'de aşırı sağcı bakanlardan Netanyahu'ya tehdit geldi
  5. 03:14 En tehlikeli 4 burç!
  6. 03:12 Trafik poliçe fiyatlarına asgari ücret ayarı!
  7. 03:00 Hırsızlar boş daireleri pes dedirten o yöntemle belirledi!
  8. 02:58 Yalnızca 1 damla sürün et benlerinden kurtulun!
  9. 02:56 Aldığınız çilek dolapta birkaç gün dayansın: İşte o yöntem!
  10. 02:54 Bu yöntemle kediniz koltuklarınızı tırmalamayacak!
  11. 02:52 50 senelik turşucuların yöntemi! Turşu bozulmadan çıtır çıtır kalıyor
  12. 02:50 Artık düğünlerde 'Kim, ne taktı?' derdi bitti: İşte yeni dönem!
  13. 02:48 Ekmekler asla küf tutmayacak: Ekmek küflenmeden nasıl saklanır?
  14. 02:47 Bu hata çamaşır makinesinin ömrünü kısaltıyor: Çamaşır makinesi kullanırken bunu sakın yapmayın
  15. 02:31 Arap ülkeleri, Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu
  16. 02:27 Müsavat Dervişoğlu'ndan mesaj geldi: Akeşener'den aldığımız bayrağı iktidara taşıyacağız
  17. 02:24 Hizbullah'ın bildirdiğine göre, Lübnan sınırındaki bir İsrail yerleşim yeri hedef alındı
  18. 02:21 Google, o hizmetini kapatıyor: Şirket açıklama yaptı!
  19. 02:19 Google arama, yapay zeka ile güçlendiriliyor: SEO uyumlu yenilikler geliyor!
  20. 02:18 Manor Lords, çıkışıyla hemen zirveye oturdu! İndirimli fiyatıyla kaçırmayın: 10 Mayıs'a kadar!
Gündem Haberleri