Kılıçdaroğlu'ndan sosyal belediyecilik ve Mansur Yavaş açıklaması

Kılıçdaroğlu'ndan sosyal belediyecilik ve Mansur Yavaş açıklaması

Kılıçdaroğlu'ndan sosyal belediyecilik ve Ma... Kılıçdaroğlu: "Sosyal belediyecilik vatandaşın yardımına koşmaktır".

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li belediye başkanlarının pandemi döneminde kimseyi aç ve açıkta bırakmadığını belirterek, "Vatandaşın yardımına koştular. Kimseyi aç ve açıkta bırakmadılar. Sosyal belediyecilik sadece ağaç dikmekle değil, vatandaşın yardımına koşmakla oluyor" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çankaya Belediyesi'nin Bademlidere Kent Ormanı ve Parkı'nda başlattığı ağaçlandırma çalışması kapsamında düzenlenen programa katıldı. Programa Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Kılıçdaroğlu, CHP'nin kuruluşunun 98'inci yılına atıfta bulunarak, "98 yıl insanın, ülkelerin hayatında çok önemli. 98 yıl önce CHP kuruldu bir dilekçeyle. Atatürk'ün ifadesiyle temeli Sivas Kongresi'nde atılmıştır. Partimin kuruluşu avukat bürolarında verilen dilekçeyle değil, Kurtuluş Savaşı'nda kurulmuştur. Güçlü olmanın yolları aranmıştır. Bir devrimin doğurduğu bir partidir. Bu nedenle, dünyanın en eski ve en köklü partilerinden birisidir. Avrupa'nın en büyük ve en güçlü, en çok üyeye sahip olan partisidir, CHP sosyal demokrat bir partidir. İnsanı öncelemiştir, ülkenin kalkınmasını, birlikte yaşamayı, eğitimi öncelemiştir. Bu ruhunu hiçbir zaman kaybetmemiştir. Bundan sonra da kaybetmeyecektir. Çünkü çocukların sesi geliyor" ifadelerini kullandı.

'MANSUR YAVAŞ YENİDEN ANKARA'YI AYAĞA KALDIRACAK'

Çocukluğunda Ankara'yı cıvıl cıvıl bir yer olarak hatırladığını belirten Kılıçdaroğlu, "Sanatıyla, kültürüyle, parklarıyla Mansur Yavaş Ankara'yı yeniden ayağa kaldıracak. Hepimizin buna ihtiyacı var. Sanata ve kültüre hepimizin ihtiyacı var. Ağaca, yeşilliklere hepimizin ihtiyacı var. Ağaç tek başına bir ağaç değildir aslında. Ağaç altında uzanıp gökyüzünü izlediğimiz bir mekandır aynı zamanda. Yakıcı bir güneş olduğu zaman sığındığımız bir limandır aynı zamanda. Ağaç aynı zamanda kafamıza bir elma düştüğü zaman Newton'un yerçekimini bulduğu ağaçtır aynı zamanda. Dolayısıyla ağaç sadece bir ağaç değildir. Bizim hayatımızın bir parçasıdır ağaç" diye konuştu.

'BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ ONLARIN YAPAMADIĞINI BAŞARDI'

Ankara'yı beton ormanı kimliğinden çıkarmak gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Geçen yıl Çubuk Barajı'nı ziyaret etmiştik, Mansur Başkan'ın davet etmesi üzerine. Kaçımız oranın hikayesini biliyor. Ankara'yı bir beton ormanı olarak görmemek lazım. Bu kimliğinden çıkarmalıyız. Ankara yeşillikler içinde tarih, kültür, bilim, üniversite kentidir. Belediye başkanlarımız sizin için çalışıyorlar. Mansur Başkanımız hizmette rekabetten bahsetti. Elbette olacak. Her başkan diğer başkanı aşmaya çalışacak. Bütün Türkiye yaptığınız barışın ne kadar güzel ve değerli olduğunu biliyor. Pandemi döneminde bizim belediye başkanlarımız onların yapamadığını başardı. Vatandaşın yardımına koştular. Kimseyi aç ve açıkta bırakmadılar. Sosyal belediyecilik sadece ağaç dikmekle değil, vatandaşın yardımına koşmakla oluyor. Sözüm söz; Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracağız. Yeni, güçlü ve ahlaklı bir Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracağız."

YAVAŞ: HİZMETTE REKABET EDİYORUZ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise diğer belediye başkanları ile hizmette rekabet içinde olduklarını belirterek, "11 büyükşehir belediye başkanımızla kendi aramızda rekabet var. Ama bunların hepsi hizmette rekabet. İllerde yönettiğimiz hemşehrilerimize güzel hizmet verme rekabeti. Bu da orada yaşayanlar için büyük bir konfor ortaya çıkarıyor" diye konuştu.

Törenin sonunda, Kılıçdaroğlu, Yavaş ve Taşdelen orman için ilk fidanları dikip suladı.

Kılıçdaroğlu'ndan sosyal belediyecilik ve Mansur Yavaş açıklaması

"Kılıçdaroğlu'ndan sosyal belediyecilik ve Mansur Yavaş açıklaması" haberi, 09 Eylül 2021 tarihinde yazılmıştır. 09 Eylül 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu'ndan sosyal belediyecilik ve Mansur Yavaş açıklaması haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu'ndan sosyal belediyecilik ve Mansur Yavaş açıklaması 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:08 Fehmi Koru: Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler
  2. 08:04 Meteoroloji'den sağanak alarmı: Meteoroloji'den 44 il için sarı kodlu uyarı
  3. 05:03 25 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları
  4. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  5. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  6. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  7. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  8. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  9. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  10. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  11. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  12. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  13. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  14. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  15. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  16. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  17. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  18. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  19. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  20. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
Politika Haberleri