Kılıçdaroğlu'nun 'Anayasa' teklifine desteğe hazırız' sözlerine tepki: Bay Kemal kabul oyu vermeyiz dedi

Kılıçdaroğlu'nun 'Anayasa' teklifine desteğe hazırız' sözlerine tepki: Bay Kemal kabul oyu vermeyiz dedi

Kılıçdaroğlu'nun 'Anayasa' teklifine desteğe... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başörtüsü konusunda "Gelin çözümü anayasa düzeyinde sağlayalım" çağrısına "Her türlü desteği vermeye hazırız." demişti.

Erdoğan Kılıçdaroğlu'nun açıklamasına şaşırtan bir yanıt vererek "Bay Kemal bugün 'Anayasa değişikliğine kabul oyu vermeyiz' dedi. Bunlar yalancı, bunlarda dürüstlük yok." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başörtüsü konusunda "Gelin çözümü anayasa düzeyinde sağlayalım" çağrısına "Her türlü desteği vermeye hazırız." demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gençlik ve Yerel Yönetimler” Temalı “Tam Bana Göre Festival” Programı'nda yaptığı açıklamalarda Kılıçdaroğlu'nun destek açıklamasına şaşırtan bir tepki verdi. Erdoğan, çağrısını yineleyerek “Bugün anayasa değişikliğine kabul oyu vermeyiz dedi. Bunlar yalancı yalancı. Bunlarda dürüstlük yok.Eğer samimiysen, eğer dürüstsen yasa değişikliğine zaten ihtiyacımız yok, buyur gel anayasa değişikliği yapalım. Yapamazlar çünkü dürüst değiller” ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

“Birilerinin gençlerimizi çeşitli harflere hapsetme teşebbüslerine rağmen teknofest gençliği maşallah gümbür gümbür geliyor. Sizlerin başarılarından, sizlerin harflere sığmayan özgüveninizden gurur duyuyoruz. İnşallah “Türkiye Yüzyılı’nı da sizlerle birlikte inşa edeceğiz. Seçim günü geçtikten sonra gençlerin dönüp yüzüne bakmayanlar sandık ufukta belirince birden gençleri hatırladılar. Gençlerimizi görünce değiştirecek yol arayanların, şimdi gençlerimize ulaşmak adına kendilerini düşürdükleri komik durumları ibretle takip ediyoruz.


İşte gece yarısı baş örtüsüyle ilgili açıklama yapan Bay Kemal ardından bugün anayasa değişikliğine kabul oyu vermeyiz dedi. Bunlar yalancı yalancı. Bunlarda dürüstlük yok. Eğer samimiysen, eğer dürüstsen yasa değişikliğine zaten ihtiyacımız yok, buyur gel anayasa değişikliği yapalım. Yapamazlar çünkü dürüst değiller”

NE OLMUŞTU?

CHP lideri, çalışma odasında çektiği bir videoyu sosyal medya hesabında yayımlamış, “Kadınlara giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkartıyoruz. Bu hakkı yasal güvenceye alacağız. Bunu bir tartışma konusu olmaktan tümüyle çıkartacağız” demişti. Kılıçdaroğlu, başörtüsünü yasal güvence altına alan kanun teklifini yarın TBMM’ye sunacaklarını açıklamıştı.

Ertesi gün CHP, “Kadınların Yürüttükleri Mesleğin İcrası Kapsamındaki Kılık ve Kıyafeti Giymek Dışında Herhangi Bir Zorlamaya Tabi Tutulamaması Hakkında Kanun Teklifi”ni TBMM Başkanlığı’na sunmuştu.

Erdoğan ise bugün partisinin grup toplantısında TBMM Başkanlığı’na başörtüsü ve kılık kıyafet konusunda yasal güvence sağlayan kanun teklifini sunan CHP'ye, "Gelin çözümü anayasa düzeyinde sağlayalım" çağrısında bulundu.

Ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın çağrısına sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, "Başörtülü kadınların hak ve özgürlüklerine kavuşması için önerdiğimiz bu kanuni zırhı sen destekle Erdoğan; eğer arkasında yine kurnaz bir ajanda çıkmazsa tabii ki Alevi vatandaşlarımız dahil, hak ve özgürlükler konusunda getireceğiniz öneriye her türlü desteği vermeye hazırız. Bu kullandığın zehirli dili de artık bırak, çok çirkin bir üslubun var. Türkiye için iyi bir şey yapmaya çalışıyoruz. Senin yasakçı zihniyetine rağmen, özgürlükler getirmeye çalışıyoruz" İfadelerini kullandı.

"Kılıçdaroğlu'nun 'Anayasa' teklifine desteğe hazırız' sözlerine tepki: Bay Kemal kabul oyu vermeyi." haberi, 05 Ekim 2022 tarihinde yazılmıştır. 05 Ekim 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu'nun 'Anayasa' teklifine desteğe hazırız' sözlerine tepki: Bay Kemal kabul oyu vermeyi.. haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu'nun 'Anayasa' teklifine desteğe hazırız' sözlerine tepki: Bay Kemal kabul oyu vermeyi.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Politika Haberleri