''Kim dönüyor kim kalıyor?''

''Kim dönüyor kim kalıyor?''

''Kim dönüyor kim kalıyor?'' Sözcü gazetesi yazarı Murat Muratoğlu, Erdoğan''ın yaptığı yurt dışındaki Türk vatandaşlarının beyinlerinin iğfal edilmiş olduğuna yönelik açıklamalarını köşesine taşıdı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dünyanın dört bir yanına yayılan bilim insanlarına 'ülkeye dönün' çağrısı yaptı ancak çağrının hemen ardından, yurtdışına okumaya giden gençlerin 'beyinleri iğfal edilmiş halde' döndüğünü söyledi.

Daha önceki açıklamalarında da, "Bunların bilet paralarını verip göndermek lazım, çünkü bunlar ülkemize yük. Batıya gidenler ajan oluyor" diyen Erdoğan'ın bu tutarsız tavrını eleştiren Sözcü Gazetesi yazarı Murat Muratoğlu, "Okumuşa değer verilmeyince ihraç fazlası ile idare ediyoruz. İnsanlar bu ülkeden vazgeçmezdi lakin ülke onlardan vazgeçti. Fırsatını bulan gitti" yorumunu yaptı.

Kimin dönüp kimin kalacağıyla ilgili bu çelişkili açıklamalar karşısında, "Karar vermek lazım… Kim dönüyor? Kim kalıyor? O zaman bu neyin seferberliği" sorularını soran Muratoğlu, eleştirilerini şöyle sürdürdü:

"Gidenler bu şartlar altında Türkiye'ye dönmez de bari gidecek olanları engelle... Sadece geçen yıl 254 bin kişi yaşamak için gitmiş gurbete… Bıraktım bilim insanını… Halk oyunları yarışması için Türkiye'den Macaristan'a giden 16 kişilik ekipten 11 dansçı Türkiye'ye geri dönmedi. 2015'te Nobel Kimya Ödülü kazanan bilim insanı Aziz Sancar; “Ülkenin toplumca bölünmüş yapısına” üzülüp “Ben küsüm ülkeye” deyip kısa kesti. Bilet alıp Amerika'ya geri gitti. O da arazi!

Hadi yurda döndü… Ne yapacak? Hitit Üniversitesi'nin akademik kadrosunda 30'a yakın isimi bir biri ile akraba çıktı. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde açılan kadro sınavlarını, öğretim üyelerinin eş ve çocukları kazandı. Ülkede her üniversite böyle kadrolaştı. Haliyle önce partili bir dayı bulacak. İşe alınırsa ayda 350 dolar karşılığı parayla hayata atılacak. Kuvvetle muhtemel AKP üyesi olmaktan başka bir numarası olmayan liyakatsiz yöneticisinin emirlerine uyacak."

Dönen bilim insanlarının, interneti sık sık sansürleyen zihniyet karşısında hiçbir işlevinin olmayacağını kaydeden Muratoğlu, bilim insanının görevinin sorgulamak olduğunu ancak Türkiye'de sorgulamanın sonrasının sorgulanmak olduğunu hatırlattı.

Türkiye'de bilim insanının getirildiği noktayı ise, Muratoğlu şu satırlarla ti'ye aldı:

"Öyle evrim teorisiymiş falan bizi aşar! Fazla etliye sütlüye karışmayacak. İnsan haklarıymış, demokrasiymiş, adaletmiş çok da kafaya takmayacak. Papaz eriğini imam eriği yapma, çıplak yıkanmama hatta çıplak sevişmeme gibi projelere imza atacak. Ezan okunmuş fasulyelerin büyüme hızlarını araştıracak. Ancak öyle el üstünde tutulacak! Bir gün insanlarımız yol yapmakla, insan yetiştirmenin farkını anlayacak."

"''Kim dönüyor kim kalıyor?''" haberi, 24 Eylül 2018 tarihinde yazılmıştır. 24 Eylül 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan ''Kim dönüyor kim kalıyor?'' haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ''Kim dönüyor kim kalıyor?'' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Politika Haberleri