Kim Jong-un: “Askeri süper güç ve nükleer güç olma yolunda daha da hızlanacağız”

Kim Jong-un: “Askeri süper güç ve nükleer güç olma yolunda daha da hızlanacağız”

Kim Jong-un: “Askeri süper güç ve nükleer gü... Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, nükleer tehditlere dikkat çekerek, ülkesinin askeri gücünü artıracağını duyurdu. Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol’a ise sert bir uyarı yaparak, olası bir nükleer savaşta hiçbir gücün Güney Kore’yi koruyamayacağını belirtti.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, düşmanlarına gözdağı vererek kendi adını taşıyan Ulusal Savunma Üniversitesi'nin 60. kuruluş yıl dönümü töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Kim, Kore Yarımadası ve çevresindeki güvenlik durumunun giderek karmaşıklaştığını belirtti. Güney Kore-ABD ittifakının tamamen nükleer bir ittifaka dönüştüğüne dikkat çeken Kim, "Karşımızda dünyanın en büyük nükleer gücü ve onu manipüle etmeye çalışan en sinsi kuklalar var" dedi. Ülke anayasasının orduya muhtemel provokasyonlara sert bir şekilde yanıt verme yetkisi tanıdığına vurgu yapan Kim, "Eğer ülkemize saldırılırsa, tüm askeri gücümüz tereddüt etmeden kullanılacak ve nükleer silah kullanma seçeneği de göz ardı edilmeyecek" uyarısını yaptı.

Kim, geçtiğimiz hafta "Kuzey Kore rejiminin sonunu getirmekten" bahseden Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol’u da eleştirerek, "Akıllı bir politikacı, ülkesinin ve halkının güvenliği söz konusu olduğunda pervasızca davranarak nükleer bir devletle yüz yüze gelmek istemez. Bunun yerine askeri çatışmayı önlemek için durumu yönetmeye çalışır" şeklinde konuştu. Yoon’a itidalli olması konusunda uyarıda bulunan Kim, olası bir nükleer savaş ihtimalini hatırlatarak, "Böyle bir durumda hayatta kalmayı ummanın boşuna olduğunu ve ne şansın ne de herhangi bir ilahi gücün Güney Kore'yi koruyamayacağını bir kez daha vurguluyorum" dedi.

Kim, ülkesinin Güney Kore'ye saldırmak gibi bir niyeti olmadığını tekrarlarken, savunma amaçlı silah geliştirme faaliyetlerine devam edeceklerini de dile getirdi. Nükleer kapasitesinin sınırsız bir şekilde artırılmasını gerektiğini ifade eden Kim, "Askeri süper güç ve nükleer güç olma yolunda ilerlemelerimizi hızlandıracağız" diye ekledi.

Güney Kore ise, ordusunun 76. kuruluş yıl dönümünü 1 Ekim'de Silah Kuvvetler Günü etkinlikleriyle kutladı. Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, bu törende yaptığı konuşmada, Kuzey Kore'nin provokasyonlarına sert bir yanıt verileceğini belirterek, nükleer silah kullanması durumunda bunun Kuzey Kore rejiminin sonunu getireceğini ifade etti. Yoon, "Kuzey Kore nükleer silahlarını kullanmaya kalkışırsa, ordumuz ve Güney Kore-ABD ittifakı tarafından emin ve ezici bir cevapla karşılaşacaktır" dedi.

"Kim Jong-un: “Askeri süper güç ve nükleer güç olma yolunda daha da hızlanacağız”" haberi, 08 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 08 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Kim Jong-un: “Askeri süper güç ve nükleer güç olma yolunda daha da hızlanacağız” haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kim Jong-un: “Askeri süper güç ve nükleer güç olma yolunda daha da hızlanacağız” 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 08 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:14 Doğa mucizesi: 100 milyon yıldır yaşayan fosil timsah gölge balığı!
  2. 21:05 Tehlikeli sosyal medya grubu çökertildi: Çocuk yaştaki yöneticiler gözaltında!
  3. 20:38 Dehşet Planı! Baldızını ve Kuryeyi Öldürdü, 5 Ay Ailesini Kandırdı!
  4. 20:30 200 Bin Eurodan 18 Milyon Euroya: Kerem Aktürkoğlu’nun İnanılmaz Hikayesi!
  5. 20:25 Atlanamayan Reklamlar Dönemi Başlıyor: YouTube'dan Kullanıcıları Şaşırtan Değişiklik!
  6. 20:13 Çocuk Kaçakçılığı İddiaları: Guatemala'da Şok Baskın!
  7. 20:06 Altın için net bir tarih açıklandı: Sarı metalin zirve yapacağı öngörülüyor
  8. 20:02 Asgari ücretliler için olumsuz haber: Asgari ücret, en düşük emekli maaşıyla aynı seviyeye geldi
  9. 20:01 Terör Tehdidiyle Gelen Yasak! Rusya, Popüler Uygulama Discord’u Susturdu!
  10. 19:46 Borsa İstanbul'da Karışık Görünüm, Yükseliş ve Düşüşler Yan Yana!
  11. 19:39 Türkiye gerçek sorunlarını konuşmalı!” Özgür Özel’den çağrı!
  12. 19:30 ABD’nin su hizmetleri devi siber saldırıya uğradı! Ne oldu?
  13. 19:25 Çin, Türkiye’nin gümrük vergisi uygulamalarını DTÖ’ye taşıdı!
  14. 19:20 Manisa'daki kayıp olayında çarpıcı detaylar: Pelin Karaca’nın cinayeti aydınlanıyor!
  15. 18:10 Discord'a erişim engeli mi geliyor? Bakan Uraloğlu açıklama yaptı
  16. 18:05 Kim Jong-un: “Askeri süper güç ve nükleer güç olma yolunda daha da hızlanacağız”
  17. 17:59 Hatay'da Deprem Sonrası Hava Kirliliği Tehlikesi: İskenderun En Kirli İlçe!
  18. 17:51 Alanyaspor'dan hakem tepkisi: 'Her stadyumda adalet dağıtarak maçınızı yönetin'
  19. 17:46 Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, yüzde 90'dan fazla oyla tekrar seçildi!
  20. 17:43 AKP'li Ensarioğlu'ndan "Selahattin Demirtaş" açıklaması
Dünya Haberleri