Mahkeme, Kınalıada’da 'yılbaşı gecesi tecavüz’ iddiasına ilişkin kararını verdi

Mahkeme, Kınalıada’da 'yılbaşı gecesi tecavüz’ iddiasına ilişkin kararını verdi

Mahkeme, Kınalıada’da 'yılbaşı gecesi tecav... Kınalıada’da 2018 yılbaşı gecesinde G.T.’ye tecavüz ettiği iddia edilen ve ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan yargılanan pansiyon işletmecisi...

Kınalıada’da 2018 yılbaşı gecesinde G.T.’ye tecavüz ettiği iddia edilen ve ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan yargılanan pansiyon işletmecisi hakkında beraat kararı verildi. Mahkeme, sanığın suçu işlediğinin sabit olmadığını gerekçe gösterdi. Kararını duyan genç kız gözyaşlarına boğuldu.

Kınalıada’da 2018 yılbaşı gecesinde G.T.’ye(26) tecavüz ettiği iddia edilen pansiyon işletmecisi M.A.’nın “nitelikli cinsel saldırı” suçundan 18 yıldan az olmamak üzere hapisle cezalandırılması istemiyle yargılandığı dava karara bağlandı.

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık M.A. ve avukatı katılırken, müşteki G.T. ve avukatları da salonda hazır bulundu.

SAVCI MÜTAALASINI AÇIKLADI

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, mağdur G.T.’nin aşamalarda alınan ifadelerinin birbiriyle tutarlı olduğunu, mağdur ile sanığın önceye dayalı arkadaşlıkları bulunmasının rıza dışı gerçekleşen eylemi suç olmaktan çıkaramayacağını belirtti. Sanığın “beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda olan kişiye karşı cinsel saldırı” suçundan 18 yıldan az olmamak üzere hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Katılan mağdur avukatı söz alarak, “Mütalaaya tamamen katılıyoruz. Sanığın mütalaa doğrultusunda cezalandırılmasını ve hükümle beraber tutuklanmasını istiyoruz” dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Aslı Gültekin de, mütalaaya katıldıklarını söyleyerek, “Sanığa iyi hal indirimi uygulanmaksızın üst sınırdan cezalandırılmasını istiyoruz” diye konuştu.

"TECAVÜZE VE KADINA KARŞI ŞİDDETE BEN DE KARŞIYIM"

Sanık M.A. ise son savunmasında, “Suçsuzum, adalete inanıyorum. Üzerime atılı iftiralardan, taşıdığım ağır yükten aklanmaya geldim. Tecavüze ve kadına karşı şiddete ben de karşıyım. Kimseye tecavüz etmedim. Gönül rızası ile ilişkiye girdik. Suçsuzum, yargıya güveniyorum” diyerek beraatini istedi.

KARAR SONRASI GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık M.A.’nın “nitelikli cinsel saldırı” suçunu işlediğinin sabit olmaması gerekçesiyle oy birliğiyle beraatine karar verdi. Kararı duyan genç kız, gözyaşlarına boğuldu.

"GEREKÇESİNİ BİLMEDİĞİMİZ BİR BERAAT KARARIYLA KARŞI KARŞIYAYIZ"

Adliye önünde açıklama yapan G.T.’nin avukatı Rozerin Seda Kip, “31 Aralık 2017’yi 1 Ocak’a bağlayan gece sanık tarafından cinsel saldırı dosyasının duruşmasından çıktık. Cumhuriyet Savcısının sanık hakkında verdiği nitelikli cinsel istismar istemiyle mütalaasını verdi. Biz bir hukuk garabetiyle karşı karşıya kaldık. Mahkeme heyeti oy birliğiyle sanığın beraatine karar verdi. Ancak dosyanın mevcut içeriği, dosyaya sunmuş olduğumuz deliller, mağdurun almış olduğu raporlar dosyaya intikal ettiği halde, adli tıp raporunda tecavüzün doğrulandığının sonucunun olmasına rağmen gerekçesini bilmediğimiz bir beraat kararıyla karşı karşıyayız” diyerek dosyayı İstinaf Mahkemesi’ne taşıyacaklarını söyledi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul’da yaşayan G.T.(26), yılbaşı gecesi gittiği Kınalıada’daki bir pansiyonun işletmecisi ve babasının arkadaşı olan M.A.(40) tarafından tecavüze uğradığını iddia ederek şikâyetçi olmuştu.

Şikayet üzerine gözaltına alınan ve tutuklanan M.A., 1 ay sonra tahliye edilmişti. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından M.A. hakkında “nitelikli cinsel saldırı” suçundan 18 yıldan az olmamak üzere hapisle cezalandırılması istemiyle dava açılmıştı.

"Mahkeme, Kınalıada’da 'yılbaşı gecesi tecavüz’ iddiasına ilişkin kararını verdi" haberi, 20 Kasım 2019 tarihinde yazılmıştır. Yaşam kategorisi altında bulunan Mahkeme, Kınalıada’da 'yılbaşı gecesi tecavüz’ iddiasına ilişkin kararını verdi haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mahkeme, Kınalıada’da 'yılbaşı gecesi tecavüz’ iddiasına ilişkin kararını verdi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:49 Beşiktaş'ta Transfer Hareketi! 3 Oyuncuyla Sözleşme Uzadı
  2. 16:48 Kral Charles'ın Sağlık Durumu Kritik: Cenaze Hazırlıkları Başladı!
  3. 16:48 Gerçek Gamer'lar İçin Uygun Fiyatlı Güç: Ardor Gaming Guardian Klavye
  4. 16:47 Sevgili Cinayetine Kurban Giden Kadın Bakın Kimmiş! Yalın'ın Kuzeni Çıktı!
  5. 16:42 Yeşilçam'ın Güzel Oyuncusu Ahu Tuğba Yoğun Bakımda! Son Dakika!
  6. 16:39 Alman Kadınlarının Güzellik Sırrı O Marka Bundan Sonra Türkiye'de!
  7. 16:26 Fitch Ratings: Türkiye'nin Enflasyonla Mücadele Kararlılığı Yeni Ekonomi Politikasıyla Sürdürülecek
  8. 16:18 Kremlin Sözcüsü Peskov: Avrupa'nın Seçim Kararı Rusya İlişkilerini Yeniden Şekillendirecek
  9. 16:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim sürecinde büyük bir haksızlığa maruz kaldık"
  10. 16:03 Sillyon Antik Kenti'nde Roma Dönemine Ait Stadyumun Kazı Çalışmaları Hızla İlerliyor
  11. 15:53 Uyumadan Önce Yoğurda Ekleyin, Mucizevi Sonuçlara Hayran Kalın!
  12. 15:40 ABD, yeni yeşil gözlü otonom tankıyla gövde gösterisi yapıyor! 12 tonluk tank test sürüşünde!
  13. 15:26 AKP'nin Eğitimde Yapboz Modeli: MEB'den Yeni Müfredat Detayları
  14. 15:25 İlber Ortaylı'dan Ayasofya açıklaması: Namaz kılmak için gudubet bir bina
  15. 15:11 Merkez Bankası'nın rezervleri 126,3 milyar dolara geriledi
  16. 15:11 Turistlere izinsiz ev kiralamak artık daha ciddi bir ceza getiriyor!
  17. 15:11 Dolar ve euro'da yükseliş: Volatilite ve Fed etkisiyle devam ediyor
  18. 14:59 Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın Beşiktaş derbisi için planı netleşti
  19. 14:48 Renault, C segmentinde rakipsiz yeni bir tam hibrit SUV modeli tanıttı!
  20. 14:31 Ahmet Kaya'nın Filmine Sinema Salonlarından Büyük Veto!
Yaşam Haberleri