Kira Fiyatlarını Düşürecek O Model

Kira Fiyatlarını Düşürecek O Model

Kira Fiyatlarını Düşürecek O Model Kira fiyatlarını yarı yarıya düşürecek model sunuldu. Söz konusu modele göre kamu arazileri mülkiyeti devlette kalmak suretiyle özel sektöre kiralanması durumunda; bu arsalarda üretilecek konutlar, kiraları yarı fiyatına düşürecek.

Kiraları yarı fiyatına düşürecek bir model ortaya çıktı. Bu model belki de Türkiye'nin en büyük problemlerinden birini temelden çözecek.(GYODER), erişilebilir konut için kiraları yarı yarıya düşürecek yeni bir model üzerinde çalışıyor. Söz konusu modelde; kamuya ait arsalarda mülkiyeti devlette kalmak suretiyle özel sektörün kiralama amaçlı konut üretmesi fikri önerildi. Bu yolla kiraların yarı yarıya düşebileceği açıklandı.

KİRALAR 10 BİN LİRAYA KADAR DÜŞECEK

Sabah'ın haberine göre, GYODER Başkanı Neşecan Çekici, "Model hayata geçerse hane halkı gelirinin yüzde 30'u ile yani 10-12 bin TL bandında kiralık ev bulunabilmesine olanak tanıyabilecek" dedi.

"Erişilebilir konut demek hane halkı gelirinin yüzde 30'unun barınmaya ayrılması demek" diyen Çekici, "Karıkoca çalışıyor, eve 100 lira giriyorsa bunun yüzde 30'unu kiraya veya konut kredisine ayırmanız demek. Eğer fazlasını verirseniz sağlık, eğitim ve gıda harcamalarınız sekteye uğrar. Şu anda eviniz giren hane halkı gelirinin 5 katı kazanmalısınız ki ev alabilesiniz. Çok kısa bir süre sonra sistem tıkanacak. Biz bu tıkanıklığı çözücü bir ilaçtan bahsediyoruz. Bu modelle İstanbul'da 10-12 bin TL bandında kiralık konut üretebiliriz" diye konuştu.

 

ARSA İHTİYACI

Yeni konut modeli için devletten bir tek arsa istediklerine vurgu yapan Çekici, "Arsa için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Hazine Bakanlığı ve İstanbul'da 4 belediye ile görüştük. Sonuçta bizim bir arsa ihtiyacımız var. Ve bu arsayı bir şekilde almamız gerekiyor. Bir tane iyi uygulama oluşturmamız gerekiyor. Örnek modelimizi hayata geçirmek istiyoruz. Biz bu mevzuda çok iddialıyız ve meseleyi bir sosyal mesuliyet olarak görüyoruz. Kamuyu iş birliğine davet ediyoruz. Bu hizmetin de tüm altyapısını oluşturduk. Devletten arsa ve altyapı istiyoruz. Hatta işletmesini de biz yapacağız ve devlet ciddi sayıda kiralığa sahip olacak. GYF'ler gibi, hatta menkulleştirme mekanizması gibi başka sermaye piyasası enstrümanlarını da devreye sokacağız" dedi.

 

 

"Kira Fiyatlarını Düşürecek O Model" haberi, 19 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 19 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Kira Fiyatlarını Düşürecek O Model haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kira Fiyatlarını Düşürecek O Model 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 22 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:48 Galatasaray'da 6 milyon euroluk bir ayrılık yaşanıyor! Eyüpspor'a transfer oluyor
  2. 01:42 Stefan Kuntz'un A Milli Takım'dan ayrılmasının ardından resmen duyurulan yeni işi herkesi şaşırttı!
  3. 01:30 Belediyeden yeni doğan bebeklere ilk altın! Başvurular bugün açıldı
  4. 01:29 Özel Bahçeli'yi zora sokacak 4 Sinan Ateş sorusu yöneltti
  5. 01:29 Davutoğlu Erdoğan'a konuştu: "Kayıt dışı siyayete mi teslim mi olacak?"
  6. 01:22 İlişkilerde hata ustası olan işte o 3 burç!
  7. 01:19 Dismorfofobi nedir ve belirtileri nelerdir?
  8. 01:15 Türklerin dış yatırımı 5.7 milyar doları buldu
  9. 01:14 Ons altın 3 bin dolar oluyor!
  10. 01:12 HSK atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı
  11. 01:11 Bir şişesi servet değerinde satıyor!
  12. 01:09 Karar çıktı: Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezaları için artış var!
  13. 00:41 MİT 5 Soruluk Kriptoloji Testi Yayınladı: Atatürk'ün Şifrelenmiş Sözü De Bulunuyor!
  14. 00:40 Hakimler ve Savcılar Kurulu’na yeni atamalar yapıldı
  15. 00:35 Pentagon: Gazze'ye yardım için alternatif rotalar belirleniyor
  16. 00:32 Kıbrıs'ta asgari ücret 29.640 TL oldu!
  17. 00:25 Arda Güler'in Vedası!
  18. 00:05 Antalya'da Dev Bir Holding İflas Etti!
  19. 00:04 "Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmaması, yasal düzenlemenin ruhuna ve özüne aykırıdır!"
  20. 00:01 Bitcoin'de dikkate değer bir yükseliş görüldü
Ekonomi Haberleri