Kırıkkale'den dünyaya açılan lezzet! Yerin bin 300 metre altından çıkıyor: İşte sporcuların sırrı

Kırıkkale'den dünyaya açılan lezzet! Yerin bin 300 metre altından çıkıyor: İşte sporcuların sırrı

Kırıkkale'den dünyaya açılan lezzet! Yerin b... Kırıkkale'nin Delice ilçesinde, bin 300 metre altındaki fay hattından yükselen doğal kaynak suyu, geleneksel rafineri işlemlerine ihtiyaç duymadan kırmızı topraktaki minerallerle zenginleşiyor. Coğrafi işaretli Delice tuzu, mineral açısından zengin içeriğiyle dikkat çekiyor.

Kırıkkale'nin Delice ilçesinde, geleneksel rafineri işlemlerinden uzak, tamamen doğal yöntemlerle üretilen Delice tuzu, yerin bin 300 metre altındaki fay hattından yüzeye çıkarak kırmızı topraktaki mineralleri içerisine alıyor. Bu özel kaynak suyu, coğrafi işaretli ve mineral açısından zengin Delice tuzunu ortaya çıkarıyor.

SERA TİPİ HAVUZLARDA GÜNEŞİN DOĞAL ENERJİSİYLE ÜRETİLİYOR

Delice tuzunun üretim süreci, sera tipi havuzlarda toplanan doğal kaynak suyunun güneş ışınlarına maruz kalmak suretiyle gerçekleşiyor. Herhangi bir kimyasal işleme tabi tutulmayan su, içinde bulunan mineralleri güneşin etkisiyle ortaya çıkararak, doğal tuzun oluşumunu sağlıyor.

MİNERALLİ VE SAĞLIKLI BİR TUZ: SPORCULARIN BİR NUMARALI TERCİHİ

Delice tuzu, içeriğinde magnezyum ve potasyum gibi mineralleri barındırması nedeniyle, kramp ve eklem ağrılarına karşı faydalı olduğu için sporcular tarafından tercih ediliyor. Ürün, mikroplastik ve ağır metal içermeyen nadir tuz çeşitlerinden biri olarak öne çıkıyor.

COĞRAFİ İŞARETLİ DELİCE TUZU, TÜRKİYE'DE VE DÜNYA GENELİNDE TALEP GÖRÜYOR

Delice tuzu, coğrafi işaretli olarak tescillenmiş olup, yurt içinde büyük ilgi görmenin yanı sıra ABD, Almanya, İsviçre, İngiltere, Avustralya, Belçika, Kore ve Yeni Zelanda gibi ülkeler tarafından da ihraç ediliyor. Sıvı formu da hem yurt içinde hem de yurt dışında talep görmektedir.

MAYİ TUZ'UN KURUCU ORTAĞI SİBEL GÖZÜYUKARI'NIN AÇIKLAMALARI

Mayi Tuz'un kurucu ortağı Sibel Gözüyukarı, doğal kaynak suyundan elde edilen tuzun mikroplastik ve ağır metal içermediğini belirterek, Delice tuzunun yer altındaki fay hattından çıkan doğal kaynak suyu sayesinde mineralli ve sağlıklı bir alternatif olduğunu vurguladı. 

Gözüyukarı, "Delice tuzu, ülkemizde Kırıkkale Delice bölgesinde yerin bin 300 metre altından sıvı halde çıkan doğal kaynak tuzudur. Tuzu, yer altındaki tuz kayalarından alıyor. Bölgedeki kırmızı topraktan aldığı mineralleri bünyesine alarak yeryüzüne çıkıyor. Yeraltındaki kaynak sayesinde içerisinde mikroplastik ve ağır metal bulundurmayan nadir tuz çeşitlerinden birisidir. Rafineri işlemi uygulanmadan sera tipi havuzlarda güneşte kurutularak üretilen Delice tuzu tüm doğallığıyla tüketiciyle buluşuyor. Coğrafi işaretli tescili ile bulunan Delice tuzu, Kırıkkale Delice bölgesinde bulunan kaynağından sıvı halde yeryüzüne çıkar, güneşte kurutularak üretilen doğal kaynak tuzudur. Delice'de bulunan kırmızı toprakta tuzun minerallerini artıran bir faktördür" ifadelerini kullandı.

Gözüyukarı ayrıca, rafineri işlemi uygulanmadan üretilen Delice tuzunun, coğrafi işaretli tesciliyle doğal kaynaklarından çıkarak, güneşte kurutularak elde edildiğini ve Kırıkkale Delice bölgesinde bulunan kırmızı toprakta tuzun minerallerini artıran bir faktöre sahip olduğunu açıkladı.

"Kırıkkale'den dünyaya açılan lezzet! Yerin bin 300 metre altından çıkıyor: İşte sporcuların sırrı" haberi, 21 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 21 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan Kırıkkale'den dünyaya açılan lezzet! Yerin bin 300 metre altından çıkıyor: İşte sporcuların sırrı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kırıkkale'den dünyaya açılan lezzet! Yerin bin 300 metre altından çıkıyor: İşte sporcuların sırrı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 02 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:İHA

Sara Ö Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:27 Otomobil alana iyi haber!: MR Ekspertizi şimdi Türkiye'de
  2. 12:25 Kemal Kılıçdaroğlu’na Hapis Cezası Talebi!
  3. 12:24 OECD'den Türkiye için 2025 enflasyon tahmini geldi!: Ortalama enflasyon yüzde kaç olacak?
  4. 12:18 iPhone'un alarm sorununa dikkat edin!: Bu yüzden uyuyakalabilirsiniz!
  5. 12:15 En çok iş ilanı veren ve başvuru yapılan sektörler neler oldu?
  6. 12:12 İşte Türkiye'nin en iyi 10 lisesi!: Peki, ilk sırada hangisi var?
  7. 12:10 Elon Musk Taylor Swift'e övgüler yağdırdı: 'Kendini aşmışsın!'
  8. 12:08 Tamı tamına 5 bin kişi onun için sıraya girdi!: Böylesi görülmedi!
  9. 12:02 Dava Sonuçlandı: Can Atalay'a Beraat Kararı Verildi!
  10. 12:02 Yumurtaya dev indirim geliyor!: Peki, bu büyük indirimin sebebi ne?
  11. 11:58 İnsan geceleri neden uyanır?: İşte gece uyanmanın nedenleri ve çözümü!
  12. 11:55 1 Mayıs Çarşamba gününün Fed faiz kararı ne oldu?: Piyasaları nasıl etkiledi, kim ne söyledi?
  13. 11:54 Sertab Erener, Yıllar Sonra Eurovision Sahnesinde Tekrar Boy Gösterecek!
  14. 11:49 Rakı Fiyatlarına Yeni Zam!
  15. 11:48 Resmi Gazete'de yayımlandı!: İşte telefon parçalarının ithalatı hakkındaki o karar!
  16. 11:44 İstanbul Ticaret Odası Başkanı: İş Dünyası Enflasyonu Yüzde 43-44 Aralığında Bekliyor
  17. 11:43 Kadınlar Futbol 3. Ligi'nde arbede: 7 oyuncu yaralandı
  18. 11:41 AstraZeneca Covid Aşısıyla İlgili Toplu Davada: TTS İddiaları ve Güvenlik Tartışmaları
  19. 11:37 Galatasaray'da Başkanlık Yarışı: Dursun Özbek'e Süpriz Rakip!
  20. 11:34 Türk Yatırımcılar Avrupa Vizesi Krizinden Kaçarak Karayip'e Yöneliyor
Yerel Gündem Haberleri