Kırklareli Belediyesi’nden devrim gibi proje!

Kırklareli Belediyesi’nden devrim gibi proje!

Kırklareli Belediyesi’nden devrim gibi proje! Lüleburgaz Belediyesi’nin de üyesi olduğu KIRKAB-1’in Düzenli Depolama Alanı 2. Lot, Mekanik Ayırma ve Biyometanizasyon Tesisi projesi için ÇED süreci başladı. Tesiste elde edilecek biyogaz, Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi’nde...

Lüleburgaz Belediyesi’nin de üyesi olduğu KIRKAB-1’in Düzenli Depolama Alanı 2. Lot, Mekanik Ayırma ve Biyometanizasyon Tesisi projesi için ÇED süreci başladı. Tesiste elde edilecek biyogaz, Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi’nde yakılarak ısı ve elektrik enerjisi elde edilecek.

Lüleburgaz Görünüm gazetesinden Çınar Türkmen'in haberine göre; Kırklareli Yerel Yönetimleri Katı Atık Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği, mevcut atık depolama tesisine ek olarak Düzenli Depolama Alanı 2. Lot, Mekanik Ayırma ve Biyometanizasyon Tesisi kurmak için kolları sıvadı.

Kırklareli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, yapımı planlanan tesis için Çevresel Etki Değerlendirme sürecinin başladığını duyurdu.

CHP'li Kırklareli Belediyesi Katı Atık Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği’nin hazırladığı ÇED başvuru dosyasına göre tesis, Karacaibrahim Mahallesi’ndeki mevcut depolama tesisinin yanında Kırklareli Belediyesi’ne ait 150 bin metrekare alana yapılacak.

Proje ile tesise kabul edilecek atıklar, kurulacak Mekanik Ayırma Tesisi’nde işleme tabi tutulacak, Mekanik Ayırma Tesisi’nden gelen geri kazanımı mümkün olan atıklar atık türlerine göre ayrılacak ve ekonomiye geri kazandırılacak.

ISI VE ELEKTRİK ENERJİ ELDE EDİLECEK

Biyobozunur atığın tamamı Biyometanizasyon Tesisi’ne gönderilerek anaerobik fermantasyon işlemine tabi tutulacak ve elde edilecek biyogaz Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi’nde yakılarak ısı ve elektrik enerjisi elde edilecek. Isı, Biyometanizasyon Tesisi’nde kullanılarak elektrik enerjisi enterkonnekte sisteme verilecek. Mekanik Ayrıma Tesisi ve Biyometanizasyon Tesisi’nden elde edilen bakiye atık ise II. Sınıf Düzenli Depolama Alanı’nda depolama suretiyle bertaraf edilecek.

Tesis, Birliğe üye belediyeler olan Kırklareli Belediyesi, İnece Belediyesi, Kavaklı Belediyesi, Üsküp Belediyesi, Babaeski Belediyesi, Alpullu Belediyesi, Büyükmandıra Belediyesi, Karahalil Belediyesi, Demirköy Belediyesi, İğneada Belediyesi, Kofçaz Belediyesi, Lüleburgaz Belediyesi, Ahmetbey Belediyesi, Büyükkarıştıran Belediyesi, Evrensekiz Belediyesi, Pehlivanköy Belediyesi, Pınarhisar Belediyesi, Kaynarca Belediyesi, Vize Belediyesi, Çakıllı Belediyesi ve Kıyıköy Belediyesi’ne hizmet verecek.

KATI ATIĞIN YÜZDE 29’U DÖNÜŞTÜRÜLEBİLİR

Başvuru dosyasında, Kırklareli Yerel Yönetimleri Katı Atık Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği tarafından hazırlanan ve 2017-2018 yılını kapsayan atık karakterizasyon çalışmasında Kırklareli’nden gelen katı atığın yaklaşık yüzde 54,35’ini biyobozunur atık, yüzde 28,92’sini geri dönüşümü mümkün olan atık, yüzde 16,45’ini diğer atıklar ve yüzde 0,095’inin ise tehlikeli atıktan oluştuğunun tespit edildiği aktarıldı.

Projenin inşaat aşamasının 1 yıl içerisinde tamamlanmasının planlandığı, inşa edilecek tüm ünitelerin operasyonel süreçlere en az 15 yıl yetkin bir şekilde karşılık verecek kalite ve verimlilikte olacağı belirtildi.

TIBBİ ATIK KABUL EDİLMEYECEK

Hayata geçirilmesi planlanan projede tıbbi atık sterilizasyon tesisi planlanmadığı, bu nedenle depolama alanına tıbbi atık kabul edilmeyeceği ifade edildi.

Ayrıca tesiste mevcut durumda araç parkı, giriş ve güvenlik binası, kantar, sızıntı suyu havuzu ve idari bina bulunduğu, proje ile ilave sızıntı suyu havuzu, tekerlek yıkama ünitesi ve arıtma tesisi kurulacağı belirtildi.

"Kırklareli Belediyesi’nden devrim gibi proje!" haberi, 03 Eylül 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Kırklareli Belediyesi’nden devrim gibi proje! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kırklareli Belediyesi’nden devrim gibi proje! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:03 25 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları
  2. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  3. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  4. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  5. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  6. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  7. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  8. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  9. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  10. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  11. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  12. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  13. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  14. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  15. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  16. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  17. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  18. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  19. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  20. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
Politika Haberleri