Kısa çalışma ödeneği alanlara kamu bankalarından kötü haber!

Kısa çalışma ödeneği alanlara kamu bankaları... Kamu bankalarının, geçtiğimiz günlerde açıklanan düşük faizli konut kredisini kullandırırken, kısa çalışma ödeneği alanlar arasında meslek ayrımcılığı...

Kamu bankalarının, geçtiğimiz günlerde açıklanan düşük faizli konut kredisini kullandırırken, kısa çalışma ödeneği alanlar arasında meslek ayrımcılığı yaptığı ortaya çıktı.

Kamu bankalarının, normalleşme sürecine geçiş ve sosyal hayatın canlanması için haziran ayı başında hayata geçirdiği düşük faizli konut kredisi kampanyasında kısa çalışma ödeneği alanlar arasında meslek ayrımcılığı yaptığı ortaya çıktı.

Cumhuriyet'ten Şehriban Kıraç'ın haberine göre; bazı kamu bankaları, krediye başvuran ve kısa çalışma ödeneği alan aralarında avukat, mühendis, noter ve pilotların da olduğu bazı mesleklere kredi kullandırırken, kısa çalışma ödeneği alan madenci, gazeteci, öğretmen, tekstil işçisi, muhasebeci, perakende sektörü çalışanı gibi birçok meslek grubunun ise kredi başvurusu geri çeviriyor.

'KREDİ KULLANDIRILMAK ZORUNDA'

Türkiye genelinde bugüne kadar 3.5 milyon çalışan kısa çalışma ödeneğinden faydalanırken yapılan ödeme ise 10.5 milyar lirayı buldu. Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, yapılan ayırımcılıkla ilgili son dönemde ciddi şikayetler aldıklarını bunun anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu aktardı. Ağaoğlu, kısa çalışma ödeneğini devletin verdiğini anımsatarak, kamu bankalarının devletin ödemelerini gördüğü halde bazı meslek gruplarına kredi vermemesini bankaların işgüzarlığı ve bazı banka çalışanlarının kişiye özel tutumları olarak değerlendirdi. Kamu bankalarının haziran ayı başında hayata geçirdiği düşük faizli konut kredisi kampanyası kredisinde 12 ay ödemesiz dönem olduğuna işaret eden Ağaoğlu, “Kısa çalışma ödeneği alanların zaten bir işleri var, maaşları var. Sadece belli bir süre maaşın bir kısmını devlet ödüyor. Bankalar meslek ayırımı yapmadan ödeme kabiliyeti olan herkese kredi kullandırmak durumunda” dedi.

‘İŞSİZ DEĞİLİZ, MAAŞIMIZ TAM ÖDENİYOR’

Düşük faizli konut kredisinde kısa çalışma ödeneği alanlara ayrımcılık yapıldığı ile ilgili şikâyetvar.com sitesine de birçok yurttaş şikâyet mesajı yazdı.

Bir yurttaş, “İlaç sektöründe ilaç tanıtımında çalışmaktayım. Sağlık sektöründe olup pandemi süreci ilan edilmesiyle beraber tanıtım faaliyetleri durdurulan ve kısa çalışma ödeneğine ayrılan ilk grupta yer alıyorum. Bugün konut kredisine başvuru yaptığımda kısa çalışma ödeneğinde olmamızdan dolayı bu krediden yararlanamayacağımı öğrendim. Biz işsiz olmayıp maaşını devlet tarafından alan eksik kalan kısmını da şirketlerimizden alan kişiler olup herhangi bir gelir kaybı olmayan kişileriz. Düzenleme yapıp, zaman kaybetmeden bu krediyi kullanmamız sağlanmalı” diye şikâyetini dile getirdi.

Bir diğer yurttaş da, “18.06.2020 tarihinde kamu bankasından yapmış olduğum konut kredisi başvurusu kısa çalışma ödeneği aldığım ve sigorta dökümünde prim ücreti sıfır olarak göründüğü için kredi talebim olumsuz olarak değerlendirildi. Bu konut kredilerinin biz düşük gelirliler için çıkarıldığı söylenirken elimizde olmayan kısa çalışma ödeneği sebep gösterilerek reddediliyor. Buna bir çözüm bulunmasını bekliyorum” dedi.

"Kısa çalışma ödeneği alanlara kamu bankalarından kötü haber!" haberi, 24 Haziran 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Kısa çalışma ödeneği alanlara kamu bankalarından kötü haber! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kısa çalışma ödeneği alanlara kamu bankalarından kötü haber! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:16 Avcılar’da dehşet: Eşini çocuklarının gözü önünde öldürdü
  2. 09:49 Sermaye Piyasası Kurulu: Şirketlerin ilk halka arz ön şart tutarlarında indirime gidildi
  3. 09:45 Pelin Karahan: Eşime çıplak fotoğraflar attılar
  4. 09:38 Asal Araştırma Ankara ve İstanbul anketlerini açıkladı: Fark çok büyük
  5. 09:32 Audi, Nisan ortasına kadar Carlos Sainz'dan haber bekliyor
  6. 09:28 Seren Serengil kime oy vereceğini açıkladı: Ben onlar için çok üzülüyorum
  7. 09:23 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Dış güçler olmasa günahlarımızı kime yükleriz
  8. 09:19 Lille'den ayrılmaya hazırlanan Yusuf Yazıcı'dan Beşiktaş kararı
  9. 09:13 Kendini Hazreti Meryem ilan etti
  10. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
  11. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
  12. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  13. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  14. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  15. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  16. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  17. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  18. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  19. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  20. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
Haberleri