Kısırlaştırılan tüm hayvanlar sağlıklı şekilde doğaya emanet edildi

Kısırlaştırılan tüm hayvanlar sağlıklı şekilde doğaya emanet edildi

Kısırlaştırılan tüm hayvanlar sağlıklı şekil... Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ın 4 Ekim Hayvan Hakları Günü’nde müjdelediği “Sokak Hayvanları Bakım ve Kısırlaştırma Merkezi” Kasım 2019’da açılmış ve sokaklarda yaşayan kedi ve köpeklerin kısırlaştırılma...

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ın 4 Ekim Hayvan Hakları Günü’nde müjdelediği “Sokak Hayvanları Bakım ve Kısırlaştırma Merkezi” Kasım 2019’da açılmış ve sokaklarda yaşayan kedi ve köpeklerin kısırlaştırılma işlemi başlanmıştı. Aradan geçen kısa sürede kısırlaştırma Merkezinde 710 kedi ve köpeğin, kısırlaştırılma işlemi sorunsuz olarak tamamlandı.

TİTİZ ÇALIŞMA, KISIRLAŞTIRMADA BÜYÜK BAŞARI GETİRDİ

Şehir içinde kedilerin de kısırlaştırılabildiği Türkiye’nin ilk ve tek kısırlaştırma merkezi olan Seyhan Belediyesi Sağlık Müdürlüğü Sokak Hayvanları Bakım ve Kısırlaştırma Merkezi’nde gerçekleştirilen 710 kısırlaştırma operasyonunda büyük başarı sağlandı. Kedi ve köpeklerin sokakta yaşamasından dolayı değişik hastalıkları barındırmasına karşın, gerçekleştirilen kısırlaştırma operasyonlarında hiçbir kedi ya da köpek kaybedilmedi. Titizlikle yapılan 710 operasyonun ardından 710 sokak hayvanı da sağlıklarına kavuşturularak Seyhan Belediyesinin besleme alanlarına yakın doğal ortamlarına bırakıldı.

“GÖNÜLLÜ HAYVAN SEVER” BELGELİ VATANDAŞLARA MAMA DESTEĞİ

Seyhan Belediyesi, sokak hayvanlarının kısırlaştırma ve bakımlarının yanı sıra aç kalmamaları için düzenli şekilde mama, tavuk kırıntısı ve kıyma dağıtıyor. Seyhan Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğünce resmi “Gönüllü Hayvan sever” belgesi olan ve daha önce belirlenmiş liste içinde yer alan vatandaşlara düzenli olarak mama dağıtımı yapıyor. Mamalar, Seyhan Belediyesinde kriterlere göre belirlenmiş hayvan severlere dağıtılıyor. Seyhan Belediyesi’nin  yılsonuna kadar en az 37,5 ton mama dağıtımı yapması bekleniyor.

HAYVANLAR SOKAKTA AÇ BIRAKILMIYOR

Seyhan Belediyesi, mama dağıtımı yaparken, hayvan severlerin ulaşamadığı yerlerde bulunan sokak hayvanları için de 84 noktada oluşturulan besleme alanlarına mama, tavuk kırıntısı ve kıyma dağıtımı yapıyor.  Düzenli aralıklarla ve sürdürülebilir bir planlamayla yapılan dağıtımla, sokak hayvanlarının özellikle beslenme alanlarında ve çevresinde aç kalmaması sağlanıyor.

AKAY “OPERASYON YAPILAN HİÇBİR SOKAK HAYVANI ZARAR GÖRMEDİ”

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay Seyhanlının yaşam kalitesini artırmak için çalışırken, doğaya ve hayvanlara da sahip çıktıklarını söyledi. Sokak hayvanlarına mama desteği vermenin yanında üremelerinin de kontrol altında tutulmasının önemine dikkat çeken Başkan Akay, Seyhan’da bulunan yaklaşık 40 bin sokak hayvandan 710’unun kısırlaştırılarak doğal ortamlarına bırakıldığını belirtti. Kısırlaştırma işleminin uzmanlar tarafından yapıldığını anımsatan Başkan Akay “Titiz çalışma sonucu sokak hayvanlarının kısırlaştırma işlemi sorunsuz şekilde tamamlandı. En büyük mutluluğumuz operasyon yapılan hiçbir sokak hayvanının zarar görmemiş olmasıdır” dedi.

Seyhan Belediyesi Sağlık Müdürlüğü Sokak hayvanları bakım ve kısırlaştırma merkezinde 2 Veteriner, 3 tekniker ve 5 personel bulunuyor. Merkezde günde 10 kısırlaştırma işlemi yapılabiliyor.

"Kısırlaştırılan tüm hayvanlar sağlıklı şekilde doğaya emanet edildi" haberi, 18 Şubat 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Kısırlaştırılan tüm hayvanlar sağlıklı şekilde doğaya emanet edildi haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kısırlaştırılan tüm hayvanlar sağlıklı şekilde doğaya emanet edildi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  2. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  3. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  4. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  5. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  6. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  7. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  8. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  9. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  10. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  11. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  12. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  13. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  14. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  15. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  16. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  17. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  18. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  19. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  20. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
Haberleri