Kızılay, AK Partili belediyeye taksi durakları yapmış

Kızılay, AK Partili belediyeye taksi durakları yapmış

Kızılay, AK Partili belediyeye taksi durakla... Kızılay, AK Partili Ümraniye Belediyesi'ne de taksi durakları yapmış. TEB’in şartlı bağışıyla meydana getirilen duraklara ATM de konulmuş.

İstanbul Ümraniye'de 2019 mahalli seçimlerinde Belediye Başkan talibi İsmet Yıldırım, taksi duraklarını yenileyeceğini söylemiş oldu. Ümraniye Belediyesi'nin 2020 senesinde yenileme için tüm taksicilerden 10 bin TL istemesi taksicilerin tepkisini çekti. BirGün'den Kayhan Ayhan'ın haberine nazaran, Bir süre sonrasında ise taksi duraklarının yapımına başlandı ve 8 Nisan 2021 tarihinde Ümraniye Belediyesi resmi web sitesi üstünden 5 mahallenin taksi durağını yenilediğini, 1 mahallede durak inşaatının devam ettiğini duyurdu. Taksi duraklarının üstünde Ümraniye Belediyesi logosunun yanında Kızılay Beykoz (Avrasya) Şubesi’nin logosunun bulunduğunu fark eden yurttaşlar, mevzuyu toplumsal medyada gündeme getirdi.

Ümraniye Kent Savunması sözcüsü Bulut Okuducu bağışı yapanın Türk Ekonomi Bankası (TEB) bulunduğunu belirterek, "Bu banka niçin bağış yaparak taksi durağı yaptırıyor sorusunun cevabı Ümraniye Belediyesi'nin Web sitesinde duyurduğu ATM'li taksi durağı projesinde karşımıza çıkıyor" diye konuştu.

‘Vergi kaçırılıyor’

"Kişi ya da kurumlar Kızılay’a yapmış olduğu bağışın tamanını, ödeyeceği vergi matrahından düşebiliyor" diyen Okuducu, "Bu şirket değişik bir kuruma bağış yapsaydı yalnız o yıla ilişik kurum kazancının yüzde 5’ine kadar olan kısmını vergiden düşebilecekti. Kızılay üstünden yapmış olduğu şartlı bağış ile devlete ödenecek verginin tamamı Ümraniye Belediyesi’ne aktarıldı. Daha ilkin Ensar Vakfı’na benzer yöntemle bağış yapılmış Kızılay Başkanı’nın vergi kaçırma farklıdır, ‘vergiden kaçınma’ farklıdır yorumu uzun süre konuşulmuştu. Bu yöntemle, ilişkide olduğu şirketlerin devlete ödeyeceği vergiyi Ümraniye Belediyesi’ne aktarılması sağlandığı benzer biçimde ihalenin istenilen şirkete verilmesinin önü açılıyor. Yani banka devlete vergi vereceğine bunu belediyeye aktarıyor ve karşılığında taksi duraklarına ATM koyuyor. Devletten vergi kaçırılıyor" şeklinde konuştu.

Okuducu, “Kızılay bu milletin kurumudur. Ümraniye Belediyesi’ne taksi durağı yapılması için vergi pozitif yanları sağlanılan aracı kurum değildir. Belediyelerin yada şirketlerin paravanı olarak kullanılamaz. Bunu kabul etmek mümkün değil. 150 senelik bir zamanı olan Kızılay’ın depreme niçin hazırlıklı olmadığını yalnız bu örnekten bile anlayabiliriz. Kızılay'ın görevi taksi durağı yapmak mıdır?” diye ifade etti.

"Kızılay, AK Partili belediyeye taksi durakları yapmış" haberi, 14 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. 14 Mart 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Kızılay, AK Partili belediyeye taksi durakları yapmış haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kızılay, AK Partili belediyeye taksi durakları yapmış 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:12 Anket: Halkın Gözünden Trump'ın Sus Payı Davası
  2. 19:10 Son dakika: Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunuyor
  3. 19:08 Galatasaray, İtalyan Yıldızı Vecino İçin Transfer Hareketi Başlattı
  4. 18:56 Kurtuluş Mahallesi'nde Köpek Saldırısı: Komşuların Yardımıyla Kurtarıldı
  5. 18:52 65 yıllık dev Türk giyim devi iflasın eşiğinde
  6. 18:51 Sağlıklı Kilo Verme Yöntemleri ve Doğal Kürler: Yaz İçin Hazırlık Başladı!
  7. 18:47 Borsa İstanbul günü düşüşle kapattı
  8. 18:47 Yıldızların Yol Gösterdiği Gün: Günlük Burç Öngörüleri
  9. 18:46 İsrail ordusu: "Böyle bir saldırıya yanıt vermemek mümkün değil"
  10. 18:41 Vefa Küçük, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı’na yeniden aday oldu
  11. 18:37 Manchester City-Real Madrid maçı ne zaman?
  12. 18:35 Savunma Devleri Su Altı Savaşında Yarışıyor: Manta Ray ve Türk Savunma Projeleri
  13. 18:29 İtalya'da ilginç uygulama! Cep telefonunu bırakana bir şişe şarap ücretsiz
  14. 18:28 Gülben Ergen: Sağlıklı Cilt İçin Lavanta Suyu Önemli!
  15. 18:24 İsviçre'nin Beypazarı Maden Suyu Yasağı: Doğurganlık İddiasıyla Gerginlik
  16. 18:22 İsrailli Bakan Katz’dan 32 ülkeye karşı "İran'a yaptırım" çağrısı geldi
  17. 18:19 AB'nin Kızıldeniz misyonu akıllarda soru bıraktı: İran saldırısından etkilendi mi?
  18. 18:19 Türk Yetkililer ABD'ye Yola Çıkıyor: Ekonomik Güven ve Yatırım Fırsatları Masada
  19. 18:16 Aç Karnına Ceviz Tüketmenin Sağlığa Faydaları
  20. 18:11 Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan Lokanta ve Kafelerde KDV düzenlemesi
Gündem Haberleri