Kızılay bağışlarıyla yapılan yurt AK Partili belediyeye ek hizmet binası oldu

Kızılay bağışlarıyla yapılan yurt AK Partili belediyeye ek hizmet binası oldu

Kızılay bağışlarıyla yapılan yurt AK Partili... Balıkesir Karesi ilçesi Paşaalanı Mahallesi’nde hayırseverlerin bağışları ile Kızılay’ın yaptırdığı öğrenci yurdunun belediye ek hizmet binasına dönüştürüldüğü ortaya çıktı.

Balıkesir’de öğrenci yurdu olması için, yardımseverlerin bağışları ile Kızılay’ın yaptırdığı binanın belediye ek hizmet binasına dönüştürüldüğü ortaya çıktı.

CHP İl Başkanı Serkan Sarı, AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz tarafından Kızılay’ın yaptırmış olduğu binanın belediyeye kiralanmasının birçok bağışçıyı da, öğrenciyi de hayal kırıklığına uğrattığını söyledi.

Balıkesir Karesi ilçesi Paşaalanı Mahallesi’nde hayırseverlerin bağışları ile Kızılay’ın yaptırdığı öğrenci yurdunun belediye ek hizmet binasına dönüştürüldüğü ortaya çıktı.

Kızılay'a yaptırılan bina, belediyeye kiralandı

AK Parti hükümetinin temsilcilerinin gençleri gözardı ederek yaşanılan sorunlara kulaklarını tıkadıklarını ifade eden CHP il Başkanı Serkan Sarı, “AKP’li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, öğrenci yurdu olması için, yardımseverlerin bağışları ile Kızılay’ın yaptırmış olduğu binayı belediyeye kiralayarak ek hizmet binasına dönüştürmüştür. Böylece birçok bağışçıyı da, öğrenciyi de hayal kırıklığına uğratmıştır” dedi.

Sarı, “Aldığımız başka bir bilgi doğrultusunda ise yine Kızılay’ın şehir merkezinde hizmet veren öğrenci yurdunun kapatıldığını öğrendik. Görüyoruz ki kentimizdeki öğrencilerin barınma sorunu için kaygı duyan sadece bizleriz, kenti yönetenlerin bu kaygımıza ortak olmadığını görmek bizleri derinden yaralıyor” ifadelerini kullandı.

Sözcü’den Halil Ataş’ın haberine göre Balıkesir Valiliği’nin aracılığı ile öğrencilerin geçici olarak barınma imkanına çözüm aranmış olsa da, rakamlara bakıldığında yurt sorununun uzunca bir süre Balıkesir gündemini meşgul edeceğini gördüklerini belirten Sarı şunları söyledi;

Yaklaşık 55 bin öğrenciye sahip Balıkesir’in hali hazırda Yüksek Öğrenim Kurumu’nun açıklanan yatak kapasitesi 7 bin 500 civarında. Yapmayı planladıkları yeni yurtla birlikte ancak 11 bin civarında üniversiteli öğrencimizin barınma sorununu çözülmüş olacak. Şehrimizi yöneten anlayışın, geriye kalan 44 bin öğrencimizin barınma sorunu ile ilgili bir çözüm üretmediği gibi var olanı da yok etmekte olduğunu hep birlikte görüyoruz.

CHP’li Sarı, “Geleceğimizin teminatı olan üniversiteli gençlerimizin barınma sorununu tartışırken en son aldığımız bilgilere göre çocuklarımıza üniversitelerde verilen öğle yemeğinin de sadece Balıkesir merkezde verilebildiğini, ilçelerdeki Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin ise bu imkandan yararlanamadığını üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız” şeklinde konuştu.

Haziran ayında Kızılay’ın yaptırdığı binanın açılışında konuşan AK Partili Başkan Yücel Yılmaz şu ifadeleri kullanmıştı: 

Büyükşehir Belediyesi’nin merkezde dağınık bir şekilde olan birimleri, Kızılay binasında toplayarak Ek Hizmet Binası oluşturduk. Farklı noktalarda hizmet veren dağınık birimlerimizin hepsini buraya taşıdık. Bütün çalışmalarımızı vatandaşımıza daha kaliteli hizmet nasıl veririz, onların şehirdeki konforunu nasıl hissederiz diye yapıyoruz.

Yaklaşık 300 personelin hizmet verebileceği Ek Hizmet Binasında; Başkanlık ve Genel Sekreterlik çalışma ofisleri, konferans salonları, toplantı salonları ve bir de Fırıntaş Kafe bulunuyor. Bodrum ve terasla birlikte 7 katlı olan bina yaklaşık 6 bin 750 metrekare kapalı alandan oluşuyor.

"Kızılay bağışlarıyla yapılan yurt AK Partili belediyeye ek hizmet binası oldu" haberi, 04 Ekim 2021 tarihinde yazılmıştır. 04 Ekim 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Kızılay bağışlarıyla yapılan yurt AK Partili belediyeye ek hizmet binası oldu haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kızılay bağışlarıyla yapılan yurt AK Partili belediyeye ek hizmet binası oldu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  2. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  3. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  4. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  5. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
  6. 00:01 İbrahim Tatlıses ve Oğlu Ahmet Tatlıses Arasındaki Mahkeme Süreci Sürüyor: İddialar ve Açıklamalar
  7. 23:57 Netflix'in İlk Çeyrek Geliri Yüzde 15 Arttı: Abone Sayısı 37 Milyon Kişi Arttı
  8. 23:36 UEFA Avrupa'da, Aston Villa ve Fiorentina ilk iki finalist oldu!
  9. 23:26 CHP'li Zeyrek, Manisa'da indirim sözünü yerine getirdi!
  10. 22:58 Bill Gates açıkladı: Yapay zeka işte bu meslekleri yerinden edemiyor!
  11. 22:58 Aston Villa, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde büyük bir etki yarattı
  12. 22:55 Burdur'da Çöl Tozu Etkisi: Kent Tozla Kaplandı, Yetkililer Uyarıyor!
  13. 22:50 NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, G7 Toplantısında Ukrayna'ya Destek Vurgusu Yaptı
  14. 22:44 Tunceli'de PKK'ya Ait 8 Sığınak Tespit Edildi: 'Şehit Savcı Murat Uzun' Operasyonu
  15. 22:40 Diyadin İlçesinde İmamın Öğrencilere Şiddet İddiası: Gözaltı ve Soruşturma Başladı
  16. 22:36 Türkiye'deki Enflasyon Artışı: Ankara Havalimanı'nda Bir Bardak Çay 100 TL!
  17. 22:27 Kenya'da Helikopter Kazası: Genelkurmay Başkanı Ogolla ve 10 Askeri Personel Hayatını Kaybetti
  18. 22:22 Bahar Geldi, Flamingolar Ankara'nın Gölbaşı İlçesine Misafir Oldu!
  19. 22:22 Çin BM Güvenlik Konseyi'nde İsrail'e Gazze Çağrısı Yaptı
  20. 22:09 Türkiye'nin Önde Gelen Mobilya Devi İflas Etti!
Gündem Haberleri