Kızılay - Ensar Vakfı skandalında yeni belge

Kızılay - Ensar Vakfı skandalında yeni belge

Kızılay - Ensar Vakfı skandalında yeni belge Torunlar Holdinge ait Başkent Doğalgaz üzerinden Kızılay’ı aracı kullanarak Ensar Vakfına aktardığı 8 milyon doları ve yaşanan skandalı 2020 yılında Haber Alternatif Genel Yayın Yönetmeni Celal Eren Çelik ortaya çıkarmıştı.

Celal Eren Çelik / Haber Alternatif

BAŞKENT DOĞALGAZ tarafından “ENSAR VAKFI’na aktarılması” şartı ile KIZILAY’a bağışlanan 8 milyon Dolar, KIZILAY’ın aracılığı ve bu paranın 75 bin Dolar’ını alması karşılığında ENSAR VAKFI’na aktarılmıştı.

Türkiye’nin 2020 yılında günlerce konuştuğu bu skandal ile ilgili yeni bir belge ortaya çıktı.

KIZILAY’a ait belgeler ile BAŞKENT DOĞALGAZ’ın 8 milyon Dolar’lık “Hülle” bağışının nasıl gerçekleştiği ve sürecin nasıl işlediği ortaya çıktı.

TORUNLAR HOLDİNG’e ait BAŞKENT DOĞALGAZ üzerinden Kızılay’ı aracı kullanarak yandaş ENSAR VAKFI’na aktardığı 8 milyon Dolar’ı ve yaşanan skandalı 2020 yılında Haber Alternatif Genel Yayın Yönetmeni Celal Eren Çelik ortaya çıkartmıştı.

BAŞKENT DOĞALGAZ tarafından “ENSAR VAKFI’na aktarılması” şartı ile KIZILAY’a bağışlanan 8 milyon Dolar,KIZILAY’ın aracılığı ve bu paranın 75 bin Dolar’ını alması karşılığında ENSAR VAKFI’na aktarılmıştı.

Türkiye’nin 2020 yılında günlerce konuştuğu bu skandal ile ilgili yeni bir belge ortaya çıktı.

KIZILAY’a ait belgeler ile BAŞKENT DOĞALGAZ’ın 8 milyon Dolar’lık “Hülle” bağışının nasıl gerçekleştiği ve sürecin nasıl işlediği ortaya çıktı.

02.01.2018 tarihli KIZILAY belgesinde MADDE 28/BAĞIŞ YÖNETİMİ BÖLÜMÜ başlığı altında BAŞKENT DOĞALGAZ A.Ş’nin “Bağış yapma talebi” ile bu talebin KIZILAY Hukuk Müşavirliği tarafından 29.12.2017 tarihli hukuki incelemesine yer veriliyor.

Bağış talebine ilişkin İNCELEME bölümünde: ” Başkent Doğalgaz A.Ş tarafından kurumumuza gönderilen ilgi talep (a) yazısında, kurumumuz 8 milyon USD “Şartlı” bağış yapmak istediklerini, yapılacak bağışın 75 bin USD’sinin Kızılay faaliyetlerinde kullanılması, kalan 7.925.000 USD’nin kurumumuz ile ENSAR VAKFI arasında yapılacak protokol doğrultusunda yurt inşaatı yapımında kullanılması şartıyla ENSAR VAKFI hesaplarına aktarılması talep edilmiştir. Ayrıca yurt inşaatı sürecine ilişkin  Kurumumuzun hiçbir hukuki, idari, mali sorumluluğu olmadığını kabul ettikleri tarafımıza bildirilmiştir.” ifadeleri ile Başkent Doğalgaz A.Ş’nin KIZILAY’dan talebi belirtiliyor.

Hukuk Müşavirliği’nin yaptığı değerlendirme sonucunda belgedeki KARAR TEKLİFİ bölümünde “BAŞKENT DOĞALGAZ A.Ş tarafından kurumumuz hesaplarına aktarılan 8.000.000 USD şartlı bağışın, 120.000 Dolarının Kızılay faaliyetlerinde kullanılması, kalan 7.880.000 USD’nin kurumumuz ile ENSAR VAKFI arasında yapılacak protokol doğrultusunda yurt inşaatında kullanılması şartıyla ENSAR VAKFI hesaplarına aktarılması ve ENSAR VAKFI ile imzalanacak protokolle ilgili başkanlığın yetkili kılınması” teklif ediliyor.

Belgenin KARAR kısmında ise:

”BAŞKENT DOĞALGAZ DAĞITIM A.Ş’nin teklifinin kabulü ile bu doğrultuda ENSAR VAKFI ile 29.12.2017 tarihinde yapılan protokolün tasvibi ile karar teklifinin kabulüne” kararı veriliyor.

Bu belge ile KIZILAY-ENSAR VAKFI Skandalı’nın HABER ALTERNATİF Genel Yayın Yönetmeni Celal Eren Çelik tarafından ortaya çıkartıldığı 2020 yılının Ocak ayından 3 sene önce başlayan bir sürecin sonucu olduğu anlaşılırken bu güne kadar KIZILAY-ENSAR VAKFI arasında yaşanan bu para aktarma skandalında KIZILAY’ın aldığı pay 75 bin Dolar olarak bilinirken bu rakamın 120 bin Dolar olduğu ortaya çıkıyor ve aradaki 45 bin Dolarlık “Farkın” nerede olduğu da halen bilinmiyor.

Öte yandan karara 7 üye kabul imzası kullanırken bir üyenin ise “Hukuk Müşavirliğimizin ve Genel Müdürlüğümüzün hukuk boyutunda uygunluğu durumda kabul ediyorum” şeklinde karara imza atarken şerh düştüğü de dikkat çekiyor.

Öte yandan aynı belgede Erenköy Cemaati’ne ait Aziz Mahmut Hüdai Vakfı’nın da KIZILAY eli ile yurt dışında çeşitli ülkelerde 200 bin 100 Dolar’lık kurban kesimi yaptırdığı, Yurtdışı Kurban Kampanyasından kalan bakiyenin ise Yurtiçi Kurban Kampanyasının eksi bakiyesinin kapatılması ve kalan tutarın yurtdışı faaliyetlerde kullanılması teklif ve kabul edildiği görülüyor.

kizilayyyy-639x536.png

 

"Kızılay - Ensar Vakfı skandalında yeni belge" haberi, 03 Ağustos 2022 tarihinde yazılmıştır. 03 Ağustos 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Kızılay - Ensar Vakfı skandalında yeni belge haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kızılay - Ensar Vakfı skandalında yeni belge 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:52 Fatih Karagümrük: Stadyum Eksikliği Nedeniyle Ceza Almamız Adaletsiz!
  2. 15:46 Putin ve Aliyev, Stratejik Görüşme İçin Buluşuyor: Güney Kafkasya'da Yeni Dönem Başlıyor
  3. 15:39 Polonya'da Tutuklanan Adam, Rusya'nın Zelenski'ye Suikast Girişiminde Rol Almakla Suçlanıyor
  4. 15:21 TCMB'nin Haftalık Verilerine Göre Rezervler Artıyor: Dövizde Gerileme, Altında Yükseliş
  5. 15:16 İran Ordusu Komutanı: İsfahan'daki Patlama Şüpheli Hava Cisminin Tespiti Sonucu Gerçekleşti
  6. 15:12 Capri Adası'nda Feribot Çarpışması: En Az 29 Yaralı
  7. 15:07 TCMB Nisan Toplantısında Faizde Değişiklik Beklenmiyor: Deutsche Bank Raporu
  8. 14:59 Türkiye'de Eğitim Alan Yabancı Öğrenci Sayısı 1 Milyonu Aştı: İstanbul'da 185 Bin Öğrenci Okuyor
  9. 14:53 "Oxford Üniversitesi Resim Galerisinden Çalınan Tablo Romanya'da Bulundu"
  10. 14:51 CHP Milletvekili Gürer, Et ve Süt Kurumu'nun Yapılan Zamları Sert Bir Dille Eleştirdi
  11. 14:44 Sağlık Bakanı Koca'dan MHRS Randevularında Yeni Düzenlemeler
  12. 14:40 G7 Bakanlarından İran'a Yeni Yaptırımlar Kararı: İsrail'in Güvenliği Vurgusu ve Ortadoğu Gerilimi
  13. 14:34 "Ukrayna'da Rus Saldırılarında Sekiz Kişi Öldü, İki Çocuk Hayatını Kaybetti"
  14. 14:34 Marmara Bölgesi'nde Şiddetli Yağış Uyarısı
  15. 14:25 "Beylikdüzü'nde Bir Giyim Dükkanına Silahlı Saldırı: Şüpheliler Henüz Yakalanamadı"
  16. 14:22 "Tesla Model Y, Türkiye'de Ön Siparişe Açıldı: İşte Fiyatı ve Özellikleri"
  17. 14:22 Milletvekili Zamı Tartışması: Asgari Ücrete Zam Yok, Milletvekillerine 43.302 TL'lik Artış
  18. 14:19 "Konya'da Oto Hırsızlığı Operasyonu: 13 Milyon Liralık Değerde Araç ve Parçalar Ele Geçirildi"
  19. 14:14 "Diyarbakır'da Kadın Kafa ve Yüzünden Bıçaklandı: Eş Şiddetle Suçlanıyor"
  20. 14:12 TBMM lokantasının fiyatları gündeme bomba gibi düştü: Simitten bile daha ucuz bir menü fiyatı!
Gündem Haberleri