Koç Üniversitesi öğrencileri protesto etti

Koç Üniversitesi öğrencileri protesto etti

Koç Üniversitesi öğrencileri protesto etti Koç Üniversitesi Rektörlüğü, burslara yeni yılda zam yapmama kararı aldığında öğrencilerin tepkisine neden oldu. Ancak, yapılan eylemlerin ardından rektörlük, burslara enflasyon oranında zam yapacaklarını duyurdu. Açıklanan yüzde 127 enflasyon oranına rağmen zam yalnızca yüzde 17 olarak kaldı.

İstanbul'da Koç Üniversitesi'ndeki öğrenciler, burs miktarlarının enflasyon karşısında yetersiz kalmasına karşı protesto düzenledi.

Koç Üniversitesi Rektörlüğü, burslara yeni yılda zam yapmama kararı aldığında öğrencilerin tepkisine neden oldu. Ancak, yapılan eylemlerin ardından rektörlük, burslara enflasyon oranında zam yapacaklarını duyurdu. Ancak yapılan zam ENAG’ın açıkladığı yüzde 127 enflasyon oranına rağmen yalnız yüzde 17 olarak kaldı.

Öğrenciler, bu duruma tepki olarak eylemlerine devam etmeye karar verdiler. Perşembe günü gerçekleştirilen eylemde, Koç Üniversitesi Tam Burslular Ağı (KUTBA), rektörlük binası önünde bir açıklama yaptı.

Yönetimin üniversiteyi bir eğitim-araştırma kurumu yerine bir ticarethane olarak görmüş olduğu vurgulanan açıklamada, "Biz bunu kolaylıkla anlayabiliyoruz çünkü okulumuzun bir başarı bursu yok. Biz bunu kolaylıkla anlayabiliyoruz çünkü okulu tam burslu kazanan arkadaşlarımız arasında cep harçlığı ve yurt bursu verilmeyen arkadaşlarımız var," denildi.

Açıklamada, HGS ücretlerinin cep harçlığı adlı burslardan daha fazla zamlandığına dikkat çekilirken, okulun öğrenim ücretlerinin her yıl iki katına çıkarken burs miktarlarına yüzde 17 gibi düşük oranlarda zamlar yapıldığına vurgu yapıldı.

Açıklamada, yemekhanede sunulan yemeklerin öğrencileri tehlikeye sokacak kadar düşük kalitede olduğu belirtilirken, üniversitede dönem başına en az 5 ders alınmadan mezun olunamadığına ve kitap bursunun iki kitaptan fazlasını alacak kadar yetersiz olduğuna dikkat çekildi.

"YÖNETİMİN ÖĞRENCİLERİN AKADEMİK HAYATINI UMURSAMADIĞINI ANLAYABİLİYORUZ"

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

"Üstelik Anadolu Bursiyeri arkadaşlarımızın tüm derslerinin kitaplarını alabilmelerini taahhüt eden kitap bursları 2023 güz döneminde kısıtlanmaya çalışılmış, öğrencinin tepkisi üzerine bu yanlıştan dönülmüştür. İçinde bulunduğumuz 2024 bahar dönemi kitap burslarına dair de hala herhangi bir açıklama yapılmamıştır. En hafif tabiriyle sorumsuz olarak niteleyebileceğimiz okul yönetiminin Türkiye’nin en başarılı üniversitelerinden birinde öğrencisinin akademik yaşamını umursamadığını kolaylıkla anlayabiliyoruz. İçinde bulunduğumuz kampüsün bir ticarethaneye dönüşmemesi için ses çıkarırken okulun reklamını yapmayı çok sevdiği sosyal hayatımızın da savunucusu olmamız gerektiğinin farkındayız. Lojistik yetersizlikler ve çalışan eksikliği bahane edilerek iki senedir Koç Üniversitesinde yeni öğrenci kulübü açılamıyor. İsminde Koç geçen bir kurumun bünyesine iki senedir bir çalışan daha ekleyemeyip 'Kulüp ofisinde yalnız 2 kişi çalışıyor, imkanlarımız yetersiz' bahanesi ardına sığınmasını yüzümüzde acı bir tebessümle karşılıyor ve kabul etmiyoruz."

TACİZ VAKASINA DAİR AÇIKLAMA TALEBİ

Açıklamada, kampüsteki güvenlik sorunlarına da değinilerek, okulda geçen ay yaşanan taciz olayına vurgu yapıldı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Son olarak öğrencilerin kampüsteki güvenliği meselesine değinmeyi zaruri buluyoruz. Öğrenci dekanı Bülent Kılıç’ın Anadolu Bursiyeri arkadaşlarımıza 'Paranız bitince Anadolu Bursiyeri ofisine gidip para istemeyin' derken, tam burslu arkadaşlarımıza 'Ananız babanız yok mu onlar versin paranızı' derken gösterdiği cüretkarlığı medya okulumuzda gerçekleşen vakaları çarpıtılmış bir şekilde kamuoyuna sunarken susmak yerine açıklama yaparak da göstermesini beklerdik fakat bu gerçekleşmedi. Kendisinden beklentimiz en azından şu aşamadan sonra gelişmelerden öğrenciyi de haberdar etmesi ve öğrenci arasında dolaşan

1- Tacizci öğrenciye dair şikâyet dilekçeleri medyanın tepkisinden dolayı bekletiliyor, işleme konulmuyor;

2- Tacizci öğrenci yurttan tacizci olduğu için değil yurtta alkollü içecek tükettiği için uzaklaştırıldı;

İddialarının doğru olup olmadığının açıklanması. Bu okulda adaletin mi sosyal-siyasal kuvvetin mi kararlarda başat unsur olduğunu bilmeye hakkımız var, bilmek istiyoruz. Bahsettiğimiz iddialardan dolayı tacizin ve ırkçılığın karşısında duran öğrenciler olarak bu soruyu sormak mecburiyetini hissediyoruz: Tacizin ve ırkçılığın karşısında mısınız?"

"Koç Üniversitesi öğrencileri protesto etti" haberi, 23 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 23 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Koç Üniversitesi öğrencileri protesto etti haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Koç Üniversitesi öğrencileri protesto etti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:19 Ali Yerlikaya 500 milyon liralık vurgunu duyurdu: 48 kişi gözaltına alındı
  2. 14:16 Japonya, Fuji Dağı'ndaki turist sorununa çözüm arıyor: Fotoğraf noktalarına bariyer çekilecek
  3. 14:11 Özgür Özel, 1.5 milyar borçla devralınan Yunusemre Belediyesi'nde
  4. 14:07 İşte 2023 model Fiat Egea Cross'un dikkat çeken yeni fiyatları!
  5. 14:06 Nisan 2024'te alkol fiyatlarına zam yapıldı: Rakı ve şarap fiyatlarında artış yaşandı
  6. 14:04 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı: Kamuda tasarruf dönemi başlıyor
  7. 14:04 Tarım Kredi Holding'de yağ skandalı: 2500 ton ham yağ kayıp!
  8. 14:01 İYİ Parti'de yeni lider arayışı başladı: Dört adayın yarışacağı salona seyirci alınmayacak
  9. 14:00 31 Mart gecesi seçimi kaybettiğini anlayan başkan gece yarısı belediyeyi batırdı iddiası
  10. 13:51 Şimşek'ten 'KDV' açıklaması geldi: Doğru belgelendirme için yapıldı
  11. 13:48 Akşener İYİ Parti'ye veda etti: Başarısızlığı ben aldım başarıyı siz yakalayacaksınız
  12. 13:44 Eski arabanızı elektrikliye dönüştürün! Türk firmadan devrim yaratan icat
  13. 13:38 Afrika Bitti Suriye Başladı: Pazartesi Gününe Dikkat! Alerjisi Olanlar Evden Çıkmasın
  14. 13:37 Altın Fiyatlarında Son Dakika Gelişmesi! Gram Altın 3.500 TL'yi Aşıyor mu?
  15. 13:36 Asgari Ücrete Zam Sürprizi! Işıkhan'dan Son Dakika Açıklama Geldi
  16. 13:36 İYİ Parti'nin Yeni Lider Adayı: Müsavat Dervişoğlu'nun Yaşamı ve Siyasi Deneyimi
  17. 13:35 Mercedes'ten devrim yenilik: Efsane G Serisi artık tamamen elektrikli
  18. 13:29 Ekonomik krize inat Tesla'dan dev indirim!
  19. 13:24 Boeing, uçan araba üretme kararı aldı! 2030 yılına kadar göklerde olacak
  20. 13:22 Sürücüler dikkat: Sıcak havalarda sakın böyle yola çıkmayın!
Gündem Haberleri