Kocaeli ve Çevresinde 3,5 Milyon TL'lik Hırsızlık Yapan Çete Yakalandı

Kocaeli ve Çevresinde 3,5 Milyon TL'lik Hırsızlık Yapan Çete Yakalandı

Kocaeli ve Çevresinde 3,5 Milyon TL'lik Hırs... Kocaeli ve çevresinde hırsızlık yapan 6 kişi, sahte plaka ve işçi kıyafetleri kullanarak 3,5 milyon TL değerinde malzeme çaldı. İstanbul'da yakalanan şüpheliler, 199 suç kaydı ve 18 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir kişiyle birlikte adliyeye sevk edildi.

Kocaeli ve çevresinde hırsızlık yapan 6 kişilik bir çete, web ilanlarındaki araçların plakalarını sahte olarak çıkarıp kendi araçlarına takarak ve işçi kıyafetleri giyerek şantiyelere girip 3,5 milyon TL değerinde malzeme çaldı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaklaşık 40 gün süren takibi sonucu, şüpheliler İstanbul'da yakalanarak adliyeye sevk edildi.

Kocaeli ve farklı illerde web ilanlarındaki araçların plakalarını sahte olarak çıkarıp kendi araçlarına takarak hırsızlık yapan, işçi bareti ve yeleği giyerek şantiyelere giren 6 şüpheli, İstanbul'da düzenlenen operasyonla yakalanıp Kocaeli’ne getirildi. Toplam 3,5 milyon TL değerinde çeşitli malzemeler çalan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, İzmit, Kartepe ve Çayırova ilçelerinde iş yeri, şantiye ve TIR olmak üzere 6 hırsızlık olayıyla ilgili çalışma başlattı. Ekipler, şüphelilerin kimliklerini belirlemek ve çevre illerde de benzer hırsızlık olaylarının yaşandığını tespit etmek için harekete geçti. Yaklaşık 40 gün süren çalışmanın ardından şüpheliler ve kullanılan araçlar belirlendi.

Şüphelilerin İstanbul'un Sancaktepe ilçesinde bir depoda olduğunu belirleyen ekipler, adrese baskın düzenledi. Operasyonda şüpheliler, polislerin üzerine araç sürmeye çalışırken M.E. (49), O.K. (22), B.E. (24), B.E. (37), S.M. (39) ve S.G. (43) yakalanarak gözaltına alındı.

İncelemelerde, şüphelilerin web ilanlarında satılan kamyonetlerin plakalarını sahte plaka haline getirip kendi araçlarına taktıkları, hırsızlık yapmak için geldikleri şantiyelere de baret ve işçi yelekleriyle girdikleri tespit edildi. Ayrıca, Kocaeli'de bulunan bir TIR'dan piyasa değeri 700 bin TL olan et çaldıkları da belirlendi. İş yerleri, şantiyeler ve TIR'lardan kablo ve elektronik eşyalar da çalan hırsızların toplam 3 milyon 500 bin TL değerinde hırsızlık yaptıkları belirlendi.

Şüpheliler, Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü'nde ifadelerinin alınmasının ardından Kocaeli Adliyesi’ne sevk edildi. 6 şüphelinin benzer suçlardan toplam 199 suç kaydının bulunduğu, S.G.'nin ise 18 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu öğrenildi. Şüphelilerin deposunda bulunan 1 milyon TL'lik çalıntı malzemeler sahiplerine teslim edildi. (DHA)

"Kocaeli ve Çevresinde 3,5 Milyon TL'lik Hırsızlık Yapan Çete Yakalandı" haberi, 02 Ağustos 2024 tarihinde yazılmıştır. 02 Ağustos 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan Kocaeli ve Çevresinde 3,5 Milyon TL'lik Hırsızlık Yapan Çete Yakalandı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kocaeli ve Çevresinde 3,5 Milyon TL'lik Hırsızlık Yapan Çete Yakalandı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 24 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 06:57 Sedat Peker'den Çarpıcı Açıklamalar: Sokağa Dökülmek Çok Yakın!
  2. 06:48 Şam'da Patlama Sesleri! İsrail'in Hava Saldırısı Düzenlediği İddia Ediliyor
  3. 06:44 Bağışıklık Sisteminin Nadir Yanıtı! Sürekli Hapşıran Kadın Başarıyla Tedavi Edildi
  4. 06:32 Tezkere Onaylandı: Türk Askerinin Lübnan’daki Görevi Bir Yıl Daha Uzatıldı
  5. 01:17 Çağla Şıkel'in spor yaşamı sona erdi! İşte sebebi
  6. 01:17 Bu restoranlardan birine gittiyseniz eşek eti yemiş olabilirsiniz! Bakanlık duyurdu
  7. 00:58 Teröristler tarafından katledilen taksi şoförünün babası Özgür Özel'le telefonda görüştü
  8. 00:58 Uzmanlar uyarıyor: Okullarda hızla yayılıyor, dikkat!
  9. 00:45 Şampiyonlar Ligi'nin 3. haftası sona erdi
  10. 00:45 Peker TUSAŞ Saldırısının Ardından Konuştu: 'Vatandaşların Sokağa Dökülmesi Uzun Sürmeyecek!'
  11. 00:44 İstanbul'da Bomba İhbarı! 380 Yolcu Tahliye Edildi!
  12. 00:44 Büyük fırın zinciri iflas tehlikesiyle karşı karşıya! Şubelerini kapatma kararı aldı
  13. 00:43 İflas eden Tupperware'in yeni sahibi belirlenmiş oldu
  14. 00:39 24 Ekim okullar tatil mi? Ankara'da 24 Ekim'de okullar kapalı mı?
  15. 00:37 150 Senelik dev firma iflas bayrağını çekti!
  16. 00:32 TUSAŞ saldırısında şehit olanların isimleri açıklandı!
  17. 00:30 Teröristlerin Saldırı Öncesi Görüntüleri Ortaya Çıktı! Dikkat Çekmemek İçin El Ele Gezmişler
  18. 00:19 Ankara'da TUSAŞ'taki Terör Saldırısı Sonrası Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri İptal Edildi!
  19. 00:18 TSK, Suriye ve Irak'taki PKK Hedeflerine Hava Taarruzuna Geçti!
  20. 00:03 Terör Saldırısında Yürek Dağlayan Detay: Şehit Başmühendis Çiçek Almak İçin Nizamiyeye İnmişti!
Yerel Gündem Haberleri