Kocaeli’de Ümit T.’ye torununa cinsel istismardan dava

Kocaeli’de Ümit T.’ye torununa cinsel istismardan dava

Kocaeli’de Ümit T.’ye torununa cinsel istism... Kocaeli’de 7 yaşındaki torununa cinsel istismarda bulunduğu ileri sürülen Ümit T. (55) hakkında 26 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Kocaeli’de 7 yaşındaki bir kız çocuğunun dedesi Ümit T., tarafından cinsel istismara uğradığını iddia etmesi üzerine ailesi, Ümit T., hakkında şikâyetçi oldu. Çocuğun beyanı sonrası Ümit T., 31 Mart tarihinde gözaltına alındı.

Cumhuriyet’ten Kübra Köklü’nün haberine göre; Ümit T’nin emniyette verdiği ifadesinde, üzerine atılı suçu kabul etmediğini dile getirerek, “Oğlumun evinde 4-5 ay kadar kaldım. Bu esnada torunumla iki kere aynı yatakta yattığım doğrudur. Ancak erkek torunumla da aynı yatakta yatmıştım. Ben torunuma kesinlikle cinsel organımı elletmedim. Ancak kucağıma oturtturduğum, sırtıma aldığım doğrudur” dediği ortaya çıktı. İfadenin ardından Gölcük Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Ümit T., 1 Nisan tarihinde tutuklandı. Soruşturma kapsamında Gölcük Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı. İddianamede, Ümit T’nin 7 yaşındaki torununa karşı cinsel istismar suçunu işlediği kaydedildi. Ayrıca iddianamede, adli görüşmecinin hazırladığı raporda yer aldı. Raporda, mağdurun ifadesinin tutarlı ve güvenilir olduğu belirtildi. Savcılık, Ümit T, (55) hakkında “üçüncü derece alt soy olan on iki yaşından küçük mağdura karşı cinsel istismar” suçundan 26 yıla kadar hapis cezası istedi. Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada mağdurun ailesi dinlendi. İsminin yazılmasını istemeyen mağdurun babası, sanığın hak ettiği cezayı alması gerektiğini vurgulayarak, “Sanık benim babam olur. Kısa süreliğine evimize gelmişti. O süre zarfında sürekli kızımla uyumak istiyordu” dedi. Mağdur ailenin ifadesi sonrası mahkeme heyeti, Ümit’nin tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 7 Ekim tarihine erteledi.

‘DEDESİ BİLE OLSA SUSMUYOR, ANLATIYOR’

“Biz bu yargılamada sanığın hak ettiği cezayı alacağına gönülden inanıyor ve bekliyoruz” diyen Ucim Kocaeli İl Temsilcisi mağdurun avukatı Ayşe Pınar Eren, “ Bu davamızda da aile başvurduğu andan itibaren her celse yanlarında olduk. Ön görüşmeleri gerçekleştirdik. Davanın görüldüğü mahkeme zaten oldukça etkin yargılama yapan, tüm delilleri toplayan oldukça kıdemli yargı mensuplarının çalıştığı bir mahkemedir. Özellikle çocuğun adli görüşme odasında yaptığı görüşmelerde çocuğu en az incitecek şekilde aynı soruyu tekrar tekrar sormadan ifade almaktadır. Bu davamız bize gösterdi ki çocukların yaşı ne olursa olsun ailesi tarafından iyi dokunuş, kötü dokunuş ve vücutta mahrem bölgeler öğretilirse, dedesi bile olsa susmuyor, anlatıyor. Biz Ucim olarak tüm ailelerden çocuklarına bu güveni vermelerini, çocuklarının arkalarında olmalarını bekliyoruz” diye ifade etti.

"Kocaeli’de Ümit T.’ye torununa cinsel istismardan dava" haberi, 10 Ağustos 2021 tarihinde yazılmıştır. 10 Ağustos 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Kocaeli’de Ümit T.’ye torununa cinsel istismardan dava haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kocaeli’de Ümit T.’ye torununa cinsel istismardan dava 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:55 Diyarbakır'da Kentsel Dönüşüm Şirketi Tevfik İnşaat İflas Etti: Mağduriyet ve Belirsizlik
  2. 15:53 Araba alacaklara müjde! Yerli ve daha ucuz olan TOGG için müjdeyi verdi
  3. 15:52 Fransız Gazeteci Filistin Desteği Nedeniyle 'Terör Propagandası' İddiasıyla İfade Vermeye Çağrıldı
  4. 15:49 Galatasaray Kulübü Olağan Genel Kurulu için Tarih Belirlendi
  5. 15:46 Dünyaki en tehlikeli ülkeler belli oldu: Türkiye kaçıncı sırada?
  6. 15:46 Heyecan Verici Başlangıç: Moskova Film Festivali Uluslararası Sinema Dünyasını Ağırlıyor
  7. 15:42 İstanbul ve Marmara Bölgesi'nde Yoğun Yağış ve Fırtına Uyarısı: İBB'den Açıklama
  8. 15:41 Real Madrid-Barcelona Karşılaşmasında, Arda Güler Sürprizi!
  9. 15:38 ABD basını açıkladı: "Hamas, Katar'dan ayrılmayı değerlendiriyor"
  10. 15:38 Türkiye'nin Mart Ayı Enflasyonu Dünya Sıralamasında Dördüncü Sırada
  11. 15:30 Beşiktaş'ta Svensson Fenerbahçe derbisinde cezalı duruma düşen oyuncu!
  12. 15:29 Fenerbahçe Süper Lig Maçı İçin Sivasspor Karşısında Hazırlıklarını Sürdürüyor
  13. 15:28 Putin ile Aliyev, Moskova'da görüşeceklerini açıkladı
  14. 15:25 Galatasaray kulübünün başkanlık seçimi zamanı!
  15. 15:25 Yeme-içme Sektöründe Çözüm Odaklı Adımlar: Federasyon Başkanı Karabağlı'nın Önerileri
  16. 15:23 Kızıl Ordu Korosu'nun sürgününün yıl dönümlerinde düzenleyeceği konsere tepki: ayıbı durdurun!
  17. 15:22 Hakkari'de Heyelan Felaketi: Onlarca Küçükbaş Hayvan Toprak Altında Kaldı
  18. 15:21 Livakovic'ten Çok başarılı performans geldi!
  19. 15:19 Kuzey Kore’den yeni füze denemesi geldi
  20. 15:16 Max Verstappen Rekor Kralı Oldu!
Gündem Haberleri