Kocaoğlu''ndan ''İzmir''e suyu ben getirdim'' diyen Erdoğan''a yanıt

Kocaoğlu''ndan ''İzmir''e suyu ben getirdim'' diyen Erdoğan''a yanıt

Kocaoğlu''ndan ''İzmir''e suyu ben getirdim'... İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AKP''nin ''İzmir''e yatırımı biz yaptık, suyu biz getirdik, İzmir kokuyor'' gibi iddialarına yanıt verdi. "Hükümet İzmir''e bir damla bile su getirmedi. Metroyu 11 kilometreden 179 kilometreye uzattık" diyen Kocaoğlu, projelerine engel çıkarıldığını da söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AKP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci'nin iddialarına yanıt verdi.

'HÜKÜMET İZMİR'E BİR DAMLA SU BİLE GETİRMEDİ'

Sözcü'den Saygı Öztürk'e konuşan Aziz Kocaoğlu şunları söyledi:

"AKP hükümetinin yetkilileri yıllardır her seçim döneminde İzmir'e su getirdiklerini, kenti susuzluktan kurtardıklarını söylüyor. Üstelik bunu, sanki başka bir ülkenin halkına lütufta bulunurcasına, İzmirlilerin başına kakarak yapıyor. Seçim sürecine girildikten sonra Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sık sık aynı şeyi tekrarlıyor, 'İzmir susuzdu, biz su getirdik' diyor. Garip olan bir şey var; o da söylediklerinin aksine İzmir'e hükümet eliyle getirilmiş bir damla bile su olmaması. Neden mi? Çünkü İzmir'e suyunun verildiği iddia edilen Gördes Barajı tam bir fiyaskoya dönüştü. İmalat sırasında yapılan hatalar nedeniyle milyonlarca lira harcanarak yapılan barajda su tutulamıyor. Çünkü Gördes Barajı'nın tabanı delik. Yıllardır bu sorun çözülemedi."

'SU GETİRECEĞİ SÖYLENEN GÖRDES BARAJI ÖLÜ YATIRIM'

"Ocak ayında İzmir rekor yağış aldı" diyen Kocaoğlu, "Tüm barajlar neredeyse yüzde 100 doldu. Ama Gördes Barajı'ndaki su seviyesi yüzde 10-12'yi bir türlü geçmiyor. İzmir'e su verileceği söylenen Gördes Barajı ölü bir yatırım haline geldi" dedi.

'İZMİR'E SU VERİLMİYOR AMA PARASI ALINIYOR'

"Hadi diyelim barajdaki büyük arıza giderildi, su tutulmaya başlandı. Yine İzmir'e su vermeleri mümkün değil" diyen Kocaoğlu, "Çünkü ortada İzmir'e uzanan bir isale hattı yok. Yapılan protokole rağmen DSİ tarafından inşa edilmesi gereken hattın yapımı savsaklandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kurduğu Kavaklıdere Arıtma Tesisi ise atıl durumda bekliyor. Çünkü 2016'da tamamlanan tesisi test edecek su gelmedi henüz. 3 yıldır su bekliyor Kavaklıdere. İzmir'e su verilmiyor ama verilmeyen suyun parası belediyeden kuruşu kuruşuna tahsil ediliyor. Bu da ayrı bir komedi" ifadelerini kullandı..

'BİZ CEVAP VERMEKTEN YORULDUK, İKTİDAR USANMADI'

AKP'nin 17 yıldır İzmir'e açıkça ayrımcılık uyguladığını, yapılmayan yatırımı propaganda aracı olarak kullandığını dile getiren Kocaoğlu, "Çünkü ortada İzmirliye anlatabilecekleri elle tutulur bir hizmet yok. Sayın Cumhurbaşkanı, Gördes örneğinden sonra bir de 'Beydağ Barajı'nı yaptık, İzmir'i susuzluktan kurtardık' dedi. Oysa Beydağ Barajı bir tarımsal sulama barajıydı. Sürekli bu iddialara cevap vermekten yorgun düştük ama iktidar aynı şeyleri tekrarlamaktan usanmadı" dedi.

'ZEYBEKCİ BİLMİYOR, DERSİNİ ÇALIŞMAMIŞ'

AKP'nin adayı Nihat Zeybekci'nin 'İzmir'de yağmur suyu ayrıştırması olmadığı' iddiasına da cevap veren Kocaoğlu, "İzmir, Avrupa Birliği standartlarında arıtma sayısı ve kişi başına düşen arıtma miktarıyla Türkiye lideridir. Son 4 yılda, yağmur suyu altyapısı için 175 milyon TL yatırım yapıldı. 514 kilometre uzunluğunda yağmur suyu hattı var. Bilmezsen, dersini çalışmazsan böyle olur. Zeybekci, 8 yıl belediye başkanlığı yaptığı Denizli'de kaç arıtma tesisi kurdu" dedi.

'İZMİR'DE KOKU SORUNU YOK'

Erdoğan'ın 'İzmir 'kokuyor' sözlerinin de gerçeği yansıtmadığını dile getiren Kocaoğlu, "Büyük Kanal'da emeği geçen herkesten, bütün belediye başkanlarımızdan Allah razı olsun. Artık o sorun kalmadı. Bu algı yönetimidir. İzmir kokmuyor. ‘Kokuyor' diye propaganda yapanlar, 31 Mart akşamı cevabını görür" dedi.

"Kocaoğlu''ndan ''İzmir''e suyu ben getirdim'' diyen Erdoğan''a yanıt" haberi, 25 Şubat 2019 tarihinde yazılmıştır. 25 Şubat 2019 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kocaoğlu''ndan ''İzmir''e suyu ben getirdim'' diyen Erdoğan''a yanıt haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kocaoğlu''ndan ''İzmir''e suyu ben getirdim'' diyen Erdoğan''a yanıt 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:30 Mehmet Şimşek talimat verdi: 500 makam aracı satışa çıkarıldı
  2. 10:27 Sermaye Piyasası Kurulu’ndan iki şirketin halka arzına onay
  3. 10:27 Fenerbahçe'nin Yıldızı İrfan Can Kahveci, Sevilla'nın Hedefinde!
  4. 10:24 Galatasaray, Şampiyonlar Ligi İçin Transfer Atağına Geçiyor: Porto'nun Golcüsü Galeno Hedefte!
  5. 10:21 Ergin Ataman'a "siyonizm" tehdidi: "İsrail'de siyonistlerin sana ne yapacağını göreceksin"
  6. 10:21 Ev Yapımı Süt Mısır Tarifi: Sokak Lezzetleri Evde!
  7. 10:18 TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi: Ali Koç'un talebi, Türk hakemliğine zarar verecekti
  8. 09:50 Oyuncu Bade İşçil'den itiraf: Beni eşlerinden, sevgililerinden kıskandılar
  9. 09:45 Oscar Piastri: McLaren'in şaşırtıcı inişli çıkışlı F1 formunu anlaması gerekiyor
  10. 09:41 Hamas lideri İsmail Haniye, İstanbul’da İsmailağa Cemaati'ni ziyaret etti
  11. 09:35 Bahçeli’nin şarkısının söz yazarı konuştu
  12. 09:31 Mülkiye müfettişleri geldi: Diyarbakır Büyükşehir’de incelemeler başlıyor
  13. 09:21 Husiler, Aden Körfezi’nde bir İsrail gemisini vurduklarını açıkladı
  14. 09:17 İsias Otel davası ikinci duruşması bugün görülecek: Kıbrıslı aileler 3 talepte bulunacak
  15. 09:08 Cem Yılmaz'dan Hasan Can Kaya'ya gönderme
  16. 09:04 İnsan sağlığının hiçe sayılıyor: Et ve Süt Kurumu'nun ithal etlerinde yönetmeliğe aykırı uygulama
  17. 09:00 Bakan Yerlikaya duyurdu: Sarallar'a operasyon: Ümit Saral'ın kardeşi Hakkı Saral yakalandı
  18. 08:50 Cemaat içerisindeki bölünme milyonlarca liralık vurgunu ortaya çıkardı
  19. 08:47 THY’deki huzur hakları dudak uçuklatıyor
  20. 08:39 AK Partili başkan parayla ödül aldı ödemesini İYİ Parti’ye bıraktı
Politika Haberleri