Komünist başkandan üç bin kişilik Ovacık'a 10 bin kitaplı iki kütüphane

Komünist başkandan üç bin kişilik Ovacık'a 10 bin kitaplı iki kütüphane

Komünist başkandan üç bin kişilik Ovacık'a 1... Tunceli'nin Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Belediye binası içinde 10 bin kitaplık 2 kütüphane kurdu. Başkan Maçoğlu, "Belediye binamıza kim girerse girsin, ilk kitapla karşılaşacak. İsteyen herkes giriş kapısının...

Tunceli'nin Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Belediye binası içinde 10 bin kitaplık 2 kütüphane kurdu. Başkan Maçoğlu, "Belediye binamıza kim girerse girsin, ilk kitapla karşılaşacak. İsteyen herkes giriş kapısının yanındaki kütüphanede, isterse ikinci kattaki kütüphanede istediği kitapları alıp orada veya evine götürüp okuyabilir"dedi. Referandumda Parlamenter sistemin devamı için, "Hayır" oyu vereceğini de söyleyen Belediye başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Türkiye'de en yüksek "Hayır" oyunun Dersim'den (Tunceli) çıkacağını söyledi.Tunceli'nin Komünist Partili tek Belediye başkanı olan Ovacık Belediye başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, 3 bin nüfuslu ilçede kitap okuma oranını artırmak için Belediye binası içerisinde içinde 10 bin kitap bulanan 2 kütüphane açtı. Başkan Maçoğlu, Belediye binasının girişi ve 2'nci katında açtığı kütüphanelerin 24 saat boyunca isteyen herke açık olduğunu belirtirek, "Biz sadece halka hizmet için buraya seçildik ve amacımız halkımızı memnun etmektir. Belediye binamıza kim girerse girsin, ilk kitapla karşılaşacak. İsteyen herkes giriş kapısının yanındaki kütüphanede, isterse ikinci kattaki kütüphanede istediği kitapları alıp orada veya evine götürüp okuyabilir. Bu kütüphaneler hem bizim, hem ilçemiz adına bir prestij meselesidir. Biz okuyan, araştıran bir toplumuz. İlçemizdeki herkes okumaya araştırama çok meraklı. Biz Dersim'lilerin aynası eğitimdir, okuyan bir toplumuz. Belediyemizdeki kütüphanemizi gören son derece mutlu oluyor ve gençler buraya çok geliyor. İkinci kattaki kütüphanemizde her türlü kitap var, gençler buraya gelerek bilgisayar başında ders çalışıyor ve Üniversite ile KPSS sınavlarına hazırlanıyorlar"diye konuştu.

Komünist başkan Maçoğlu, Türkiye'de bir çok Belediye binasına gittiğini, araştırma yaptığını ve şu ana kadar Belediye girişine kütüphane kuran bir Belediyeye rastlamadığını da belirterek, "Bir çok vatandaşımız mesai saati dışında Belediyeye gelerek oturup dinleniyor ve kitap okuyor. Bazıları kitapları alıp götürüp evinde okuyor. Ayrıca Türkiye'nin bir çok yerinde yaşayan duyarlı vatandaşlar kütüphanemizi öğrenmiş ve sürekli kolilerle kitap yolluyorlar. Sanırım önümüzdeki günlerde kitap sayımız iki katına çıkacak"dedi.

"ŞİMDİ BORCUMUZ YOK, BANKADA PARAMIZ VAR"

Belediye başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Belediye'nin önceki dönemlerde hep zararda olduğunu, borçlu olduğunu ancak, şuan borcu kalmadığını ve bankada parası olduğunu da ifade ederek, "Belediyemizin yıllık bütçesi 3 milyon civarında. Bu bütçenin nereye nasıl harcandığını kalem kalem açıkladık ve dışarıya astık. Tablo karşımızda asılı, toplam 3 milyon lira giderimiz olmuş. Geçmiş yıllarda bize bırakılan borçları hala ödüyoruz. Borçlarımızı aksamadan ödüyoruz ve kimlere nekadar borç var hepsi ortada. Bizim dönemimizde borçlanma olmadı, geçmiş dönem borçları var. Şu an belediyemizin bankalarda nakit 735 bin TL parası da var. Belediyemiz artık işçisinin, memurunun maaşlarını rahatlıkla ödüyor. Halkına bütün hizmetleri götürüyor, eksi durumdan artı durumuna geçti ve bundan sonra daha rahat çalışmalar yapacağız. Yeni projelerimiz var onları hayata geçireceğiz"dedi.

"PARLAMENTER SİSTEMİN DEVAMI İÇİN 'HAYIR' OYU KULLANACAĞIM"

Ovacık'ın Komünist Partili Belediye Başkanı Maçoğlu, bir çok kesimin Ovacık halkının ve kendisinin Referandumda tutumunun ne olduğunu merak ettiğini bildiğini de belirtirek, "Biz halk olarak Parlamenter sistemden yanayız ve bu nedenle ben Parlamenter sistemin devamı için Referandumda 'Hayır' oyu kullanacağım. Sol, Sosyalist düşünceyi savunuyoruz. Bizler yerelden, genele kadar yönetim şeklinin meclisler ile halkın yönetime katılımı ile yönetilmesini savunuyoruz. Biz bu ülkede Sosyalist siyasetin gereğini yerine getireceğiz. Biz meclisin devamından yani mevcut Parlamenter sistemin devamını istiyoruz. Halkın doğrudan katılımının olduğu meclis yani Parlamenter sistemi savunuyoruz eskiden beri. Dersim halkı ilerici, aydın ve ileri görüşlüdür ve Parlamenter sistemin devamını isteyen bir halkız. Bu nedenle bende halkımızda bu referandumda 'Hayır' oyu kullanacağız. Anayasa referandumunda Dersim halkı Evet-Hayır tercihinde kesinlikle 'Hayır' oyunu çok güçlü bir şekilde vurgulayacaktır. Türkiye şuna şahit olacaktır, ben eminim ki bu konuda da çok iddialıyım. Türkiye'de en yüksek 'Hayır' oranı Dersim'de çıkacaktır, bu konuda çok eminim"diye konuştu.

"Komünist başkandan üç bin kişilik Ovacık'a 10 bin kitaplı iki kütüphane" haberi, 15 Şubat 2017 tarihinde yazılmıştır. 15 Şubat 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Komünist başkandan üç bin kişilik Ovacık'a 10 bin kitaplı iki kütüphane haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Komünist başkandan üç bin kişilik Ovacık'a 10 bin kitaplı iki kütüphane 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:01 Tekstil Sektöründe Sarsıntı! Dev Firma İflas İlan Etti!
  2. 01:01 Arka Sokaklar'a Bomba Transfer! Asıl Kadro Şevket Çoruh'tan Sonra Bu Ünlüyle Tamamlanıyor!
  3. 00:52 Sarı-Lacivertlileri Çileden Çıkaran Açıklama: "Yardım Olmadan Asla Kazanabilirler mi?"
  4. 00:49 Kenya'yı Vuran Sel Felaketinde Ölü Sayısı 44'e Yükseldi!
  5. 00:30 İflas Haberleri Artıyor: Bir Giyim Şirketi Daha Kapanıyor!
  6. 00:27 Belçika Ukrayna'ya F-16 desteği verme kararı aldı
  7. 00:23 Türkiye Yollarının Kötülüğü İlk Kez Bir İşe Yarayacak: Elektrik Üreten Süspansiyon Sistemi!
  8. 00:22 Tırnak Diplerinizdeki Bu Değişiklik Vücudunuzdaki Bir Organın Çöküşünün Habercisi Olabilir!
  9. 00:22 Tansiyon Sorununuza Çözüm Bu Bitkide! Tuz Bile Kullanılsa Tansiyonunuz Yükselmiyor!
  10. 00:19 Emeklilere Müjde: 08,00 İtibari İle O İşlem Ücretsiz!
  11. 00:19 Galatasaray'ın Tarihi Zaferi: Okan Buruk'tan Efsanevi Bir Başarı!
  12. 00:16 New York Borsası günü yükselişle tamamladı
  13. 00:09 Darphane 1 TL ve 50 kuruşların gramajını azaltacak
  14. 23:55 Arda Güler Real Madrid'te ilk golünü attı
  15. 23:43 Okan Buruk'dan efsane sözler; “Büyük rekorlara imza atıyoruz”
  16. 23:34 Fernando Muslera'nın rekoru! Çok konuşulacak rekor!
  17. 23:28 Yıldız Tilbe Yepyeni Görünümüyle Hayranlarını Şaşırttı: Tanıyamayacaksınız!
  18. 23:19 Okan Buruk'tan derbi açıklaması geldi!
  19. 23:04 Safiye Soyman-Faik Öztürk çiftinden kötü haber geldi! Faik Öztürk felç geçirdi!
  20. 22:09 Galatasaray, Adana'dan 3 puanla ayrılıyor!
Gündem Haberleri