Kömür ocaklarına baskın öncesi haber veren 16 sanığa 200 yıl hapis istemi

Kömür ocaklarına baskın öncesi haber veren 16 sanığa 200 yıl hapis istemi

Kömür ocaklarına baskın öncesi haber veren 1... ZONGULDAK'ta, 2014'te ruhsatsız işletilen kömür ocaklarının sahiplerine baskınlardan ilkin haber verdikleri ve etkin ocaklara 'terk edilmiş' raporu düzenledikleri iddiasıyla haklarında 'rüşvet alma-verme, görevi kötüye kullanma, resmi evrakta sahtecilik, nüfuz ticareti' suçlamalarıyla dava...

ZONGULDAK'ta, 2014'te ruhsatsız işletilen kömür ocaklarının sahiplerine baskınlardan ilkin haber verdikleri ve etkin ocaklara 'terk edilmiş' raporu düzenledikleri iddiasıyla haklarında 'rüşvet alma-verme, görevi kötüye kullanma, resmi evrakta sahtecilik, nüfuz ticareti' suçlamalarıyla dava açılan davada tutuksuz yargılanan, 1'i polis 16 sanık hakkında 9 yıl sonra mütalaa açıklayan savcı, 200 yıl 5 aya kadar hapis cezası istedi.

Asma Mahallesi'nde 2014 yılında işlettiği kaçak kömür ocağı imha edilen kişi, polis merkezine giderek kendi ocağının yakınlarında bulunan ocaklara işlem yapılmadığını söyledi. Ocak sahiplerinin, polis ve orman muhafaza memurlarına ruhsatsız işletilen ocaklara işlem yapılmaması için rüşvet verdiğini iddia etti. İhbarcı, bir kaçak ocak sahibinin polis memuru M.D. ile irtibat sağlayıp, diğer ocak sahiplerini uyardığını, ocak sahiplerinin de M.D. ve Orman İşletme Müdürlüğü'nde çalışanlara para verdiklerini söyledi.

TERK EDİLMİŞ RAPORU TUTULAN OCAKLAR FAALMİŞSoruşturma başlatan polis, 2014 yılında telefon dinlemeleri ve fiziki takibe başladı. Yapılan dinlemelere orman muhafaza memurları ile ocak sahipleri arasında geçen konuşmalar takıldı. Konuşmalarda orman memurunun ocak sahiplerini uyarmaları, uyarı karşılığında para talep etmeleri, yaptıkları işlemler hakkında bilgi vermeleri ve evrak düzenlediklerinden bahsettikleri yer aldı. Polis ekipleri, dinlemelerle bağlantılı olarak şüphelileri takip ederek fotoğraf çekti. Ayrıca takip edilen kişilerce yapılan denetimden sonra 'terk edilmiş ocak' şeklinde rapor düzenlenen maden ocaklarının bulunmuş olduğu sahaları inceleyen polisler, ocakların etkin bulunduğunu tespit etti.Soruşturmayı tamamlayan takımlar, 21 kişiyi gözaltına aldı. Dosya kapsamında tutuklanan bulunmazken, polis memuru M.D. ihraç edildi. 1 polis, 5 Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) çalışanı, 5 Orman Müdürlüğü çalışanı, 5 kaçak ocak sahibi toplam 16 kişiye dava açıldı. Polis memuru haricindeki şüphelilere yönetimsel yaptırım uygulanmadı. TTK çalışanları, savunmalarında polislerin etkin olarak değerlendirdiği ocakların içlerinde yaptıkları araştırmalarda girişten birkaç metre sonrasının tahrip olmasıyla ocakların kapandığını, bir maden ocağının etkin olup olmamasına gözle karar verilemeyeceğini uzmanlık gerektirdiğini belirterek suçlamaları reddetti.9 YIL SONRAKİ MÜTALAADA 200 YIL HAPİS İSTEMİDavada 2014'te süregelen yargılamada 9 yıl sonrasında mütalaa verildi. Cumhuriyet savcısı, mütalaasında TTK çalışanı 5 kişiyi 3'er kez 'görevi kötüye kullanma,' ve 'resmi evrakta sahtecilik' ile Orman Bölge Müdürlüğü çalışanı 5 kişiyi 4'er kez 'rüşvet almak,' 'görev kötüye kullanmak' 3'er kez 'resmi evrakta sahtecilik' ve nüfuz ticareti ile 5 kaçak ocak sahibini 6 kez 'rüşvet vermek' 1 nüfuz ticareti ve 1 suçluyu kayırma ile polis memurunu ise 'rüşvet almak' ve 'suçluyu kayırmak'la suçlayarak cezalandırılmalarını istedi. Suçlamalara göre, 16 sanık hakkında toplam 200 yıl 5 aya kadar hapis cezası istendi.Duruşma, avukatlara mütalaaya karşı süre verilmesiyle ertelendi.

"Kömür ocaklarına baskın öncesi haber veren 16 sanığa 200 yıl hapis istemi" haberi, 13 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. Gündem kategorisi altında bulunan Kömür ocaklarına baskın öncesi haber veren 16 sanığa 200 yıl hapis istemi haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kömür ocaklarına baskın öncesi haber veren 16 sanığa 200 yıl hapis istemi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:01 Tekstil Sektöründe Sarsıntı! Dev Firma İflas İlan Etti!
  2. 01:01 Arka Sokaklar'a Bomba Transfer! Asıl Kadro Şevket Çoruh'tan Sonra Bu Ünlüyle Tamamlanıyor!
  3. 00:52 Sarı-Lacivertlileri Çileden Çıkaran Açıklama: "Yardım Olmadan Asla Kazanabilirler mi?"
  4. 00:49 Kenya'yı Vuran Sel Felaketinde Ölü Sayısı 44'e Yükseldi!
  5. 00:30 İflas Haberleri Artıyor: Bir Giyim Şirketi Daha Kapanıyor!
  6. 00:27 Belçika Ukrayna'ya F-16 desteği verme kararı aldı
  7. 00:23 Türkiye Yollarının Kötülüğü İlk Kez Bir İşe Yarayacak: Elektrik Üreten Süspansiyon Sistemi!
  8. 00:22 Tırnak Diplerinizdeki Bu Değişiklik Vücudunuzdaki Bir Organın Çöküşünün Habercisi Olabilir!
  9. 00:22 Tansiyon Sorununuza Çözüm Bu Bitkide! Tuz Bile Kullanılsa Tansiyonunuz Yükselmiyor!
  10. 00:19 Emeklilere Müjde: 08,00 İtibari İle O İşlem Ücretsiz!
  11. 00:19 Galatasaray'ın Tarihi Zaferi: Okan Buruk'tan Efsanevi Bir Başarı!
  12. 00:16 New York Borsası günü yükselişle tamamladı
  13. 00:09 Darphane 1 TL ve 50 kuruşların gramajını azaltacak
  14. 23:55 Arda Güler Real Madrid'te ilk golünü attı
  15. 23:43 Okan Buruk'dan efsane sözler; “Büyük rekorlara imza atıyoruz”
  16. 23:34 Fernando Muslera'nın rekoru! Çok konuşulacak rekor!
  17. 23:28 Yıldız Tilbe Yepyeni Görünümüyle Hayranlarını Şaşırttı: Tanıyamayacaksınız!
  18. 23:19 Okan Buruk'tan derbi açıklaması geldi!
  19. 23:04 Safiye Soyman-Faik Öztürk çiftinden kötü haber geldi! Faik Öztürk felç geçirdi!
  20. 22:09 Galatasaray, Adana'dan 3 puanla ayrılıyor!
Gündem Haberleri