Köpek eti satışı iddiası! Gerçek ortaya çıktınca tepki yağdı!

Köpek eti satışı iddiası! Gerçek ortaya çıktınca tepki yağdı!

Köpek eti satışı iddiası! Gerçek ortaya çıkt... Sosyal medyada, bir hesabın Bursa'dan köpek eti satışı yapıldığını iddia etmesinin ardından gerçeğin ortaya çıktığı belirtildi.

Sosyal medyada, bir hesabın Bursa'dan köpek eti satışı yapıldığını iddia etmesinin ardından gerçeğin ortaya çıktığı belirtildi.

Sosyal medyada, "Damak tadınızın sınırlarını zorlayan kasap" sloganıyla ve "Deniz, yaban, yerli besi, av etleri ve alışılmışın dışında yüzlerce çeşit" ifadeleriyle oluşturulan hesabın hayal ürünü olduğu ortaya çıktı. Bu hesabın paylaşımlarını gören vatandaşlar, yetkililere hesap hakkında çağrıda bulundu.

 

HESABIN PAYLAŞIMLARININ DOĞRU OLMADIĞI ORTAYA ÇIKTI

"Bugüne kadar yediğiniz bütün etleri unutturacak bir lezzet, köpek eti" paylaşımına çok sayıda sosyal medya kullanıcısı tepki gösterdi. Söz konusu hesap şu ifadelere yer verdi: "Köpek eti Asya tıbbında yüzyıllardır şifa amaçlı olarak tüketilir. Özellikle yaşlılar ve hastalarda yaraların çabuk iyileşmesinde verem başta olmak üzere pek çok akciğer hastalığında etkili olduğu rivayet edilir. Köpek sanılanın aksine etobur değil, hepçil bir hayvandır. Veteriner hekimlerimiz tarafından özel olarak hazırlanmış, et ve sebze yönünden zengin içerikli yemlerle beslediğimiz köpeklerimizin eti yumuşak olur ve bolca lif içerir. Hem protein bakımından zengin hem de b12 kaynağıdır."

"Nereden temin ediyorsunuz?" sorusuna ise hayal ürünü sosyal medya hesabı, "Ürünlerimiz yerli besidir. Bursa'da kendi çiftliğimizde yetirdiğimiz ve özel karışım yemlerle beslediğimiz hayvanlarımız sürekli veteriner kontrolünde geçirilir. Yemlerinde herhangi bir katkı maddesi veya antibiyotik bulunmaz" dedi.

Hesaptan 26 Aralık 2023 tarihinde yapılan ilk paylaşımda, yaban.kasap sayfasının "sosyal deney" adı altında tamamen kurguya dayalı olarak açıldığı belirtildi. Bu açıklama, hesabın aslında gerçek bir kasap veya işletme tarafından değil, bir sosyal deney veya sanal bir platform olarak oluşturulduğunu gösterdi.

Hesap, "Bu sayfada yapılan paylaşımlar ile sosyal deney kapsamında bir kasap işletiliyormuş gibi gıda ürünü fotoğrafları paylaşılmaktadır. Paylaşılan görseller herkesin ulaşımına açık kaynaklardan temin edilen temsili fotoğraflardır. Bu sayfa aracılığı ile herhangi bir ticari faaliyet yürütülmemekte, hiçbir şekilde hayvan/hayvan ürünü satışı yapılmamaktadır. Bu sayfanın herhangi bir gerçek şahıs, kasap ya da işletme ile bağı bağlantısı bulunmamaktadır. Bu sayfa aracılığı hiçbir şekilde halkı yanıltıcı bilgi yayma amacı güdülmemektedir. (Kişi ya da topluluğun ismi) aracılığı ile bu sayfada yapılan paylaşımlar nedeniyle sosyal deney kapsamı dışında herhangi bir amaç uyuşmazlığı söz konusu olur ise paylaşım yapan kişilerin hukuki/cezai herhangi bir sorumluluğunun olmadığını, bu sayfadan ve yapılan paylaşımlardan kaynaklanabilecek doğrudan ya da dolaylı zarar ve kayıplardan sorumlu tutulamayacağını beyan eder" şeklinde paylaşımda bulundu.

"Köpek eti satışı iddiası! Gerçek ortaya çıktınca tepki yağdı!" haberi, 25 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 25 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Köpek eti satışı iddiası! Gerçek ortaya çıktınca tepki yağdı! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Köpek eti satışı iddiası! Gerçek ortaya çıktınca tepki yağdı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:İHA

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:12 Apple yeni iPad cihazları duyuracak: tarihler belirlendi
  2. 15:10 ABD istihbaratı açıkladı: Navalni'yi öldüren emri Putin vermedi
  3. 15:09 Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu’nda başkanlık seçimi günü geldi
  4. 15:06 Audi e-tron GT yenilecek: Ön gösterim yapıldı
  5. 15:02 İnci Taneleri'ne sürpriz transfer gerçekleşti: Usta oyuncu kadroya dahil oldu
  6. 15:00 Galatasaray'da Dursun Özbek başkanlığa yeniden aday açıklaması
  7. 14:58 Yargı ekibi finali seyircisiyle izleyeceğini açıkladı
  8. 14:57 Merkez Bankası genel kurulu her yıl nisan ayında toplanacağını belirtti
  9. 14:55 Galatasaray'dan önemli galibiyet geldi
  10. 14:53 Trump'ın sus payı davasında dikkat çeken itiraf geldi: O haberi yayımlasaydım başkan olamazdı
  11. 14:48 Zamlar katlanacak: Kafe ve restoranlarda KDV ikişer puan arttı
  12. 14:44 Özel Erdoğan’la yapacağı görüşmeyi açıkladı: ‘Siyasette, münakaşa ile müzakere birlikte yürür'
  13. 14:41 Blinken'den yaptırım tehdidi geldi: Çin ABD seçimlerini etkilemeye çalışıyor
  14. 14:38 Turistlerin kapkaç olaylarına en çok maruz kaldığı ülkeler: Türkiye sıralamada üst basamaklarda
  15. 14:33 Büyük otomobil markası iflas bayrağını kaldırıyor! Satış için görüşmeler başladı
  16. 14:25 Hakan Fidan, Riyad'a gidiyor
  17. 14:19 Tesla, ekonomik zorluklara rağmen cesur bir adım attı! Türkiye'de o modele büyük indirim
  18. 14:19 Ali Yerlikaya 500 milyon liralık vurgunu duyurdu: 48 kişi gözaltına alındı
  19. 14:16 Japonya, Fuji Dağı'ndaki turist sorununa çözüm arıyor: Fotoğraf noktalarına bariyer çekilecek
  20. 14:11 Özgür Özel, 1.5 milyar borçla devralınan Yunusemre Belediyesi'nde
Gündem Haberleri