Köpek ya da kedi neden ot yer?: İşte açıklaması

Köpek ya da kedi neden ot yer?: İşte açıklaması

Köpek ya da kedi neden ot yer?: İşte açıklaması Köpeğinizin neden ot yediğini bilmiyorsanız , bu tür davranışlar endişe verici olabilir, özellikle de köpeğinizin bir saat sonra hepsini kusmasıyla sonuçlanırsa. Peki bu davranış gerçekten endişeye neden oluyor mu, yoksa zararsız mı?

Köpekler-kediler pek çok tuhaf şey yerler. Kendileri için iyi olan yiyecekleri, kendileri için zehirli olan yiyecekleri ve hatta yiyecek olmayan bazı şeyleri bile yiyecekler. Çoğu köpek-kedi ebeveyni şüphesiz köpeklerinin hayatlarının bir noktasında çim yediğini görecektir.

Davranışın kendisi bir tür köpek pikası olduğu için köpeklerin ot yediğine dair uzun süredir kabul gören bir varsayım var. Pika, acayip, gıda dışı öğelerin tüketilmesi olarak tanımlanıyor ve bazı beslenme eksikliklerinin veya altta yatan bir probleminin göstergesi olabilir . Eksik vitaminler, mineraller veya besin maddeleri kadar basit olabilir. Ayrıca köpeklerin lif eksikliğini gidermek, gaz veya dışkı çıkarmalarına yardımcı olmak için çim yemesi de mümkündür.

Öte yandan köpeğiniz çimin tadı ve dokusunun tadını çıkarabilir. Köpeklerin de tıpkı bizim gibi tercihleri ​​vardır ve taze, çimenli tat tam da onların özlemini duyduğu şey olabilir.

KÖPEĞİMİN BESLENMESİ DENGELİYSE NE OLUR?

Köpeğinizin beslenmesinin tamamen dengeli olduğunu düşünebilirsiniz ama köpeğin içgüdüsünün hâlâ algıladığı bir şeyi kaçırıyor olabilirsiniz. Yabani köpekler tüm besinlerini bir hayvanın tamamını yiyerek elde ediyorlardı. Neredeyse tamamen otla beslenen bir av hayvanını yemekten elde ettikleri lif veya besin maddeleri de dahil olmak üzere, beslenme ihtiyaçlarının her biri bu tek öğünle karşılandı.

Köpekler omnivordur, dolayısıyla bu ot yeme, karşılanmayan bazı ilkel ihtiyaçlara geri dönebilir. Bir çalışmada minyatür Kaniş'in tam da bu nedenle ot yediği bildirildi. Bu köpek ot yedi ve yedi yıl süresince her gün kustu, ta ki insanı köpeğe yüksek lifli bir diyet uygulayana kadar . (Lif yalnızca bitkilerde bulunur; et ve diğer hayvansal ürünlerde lif yoktur). İşte! Kaniş ertesi gün ot yemeyi bıraktı ve yaşamının geri kalanında tamamen sağlıklıydı.

OT YEMEK KÖPEĞİMİN HASTA OLDUĞU ANLAMINA MI GELİR?

kopek-ot.jpg

Köpeğinizin ot yemesi, öncesinden rahatsız olduğu anlamına gelmez. Aslında göre köpeklerin yüzde 10'undan azı ot yemeden önce hasta görünüyor . Ot yemek de kesinlikle kusmalarına neden olmaz. İddiaya göre köpeklerin yalnız yüzde 25'i otladıktan sonra kusuyor. Bununla birlikte, kuralı kanıtlayan istisnalar vardır. Köpeğinizin bağırsak solucanları olabilir veya yediği başka kötü şeyleri sindirmek için desteğe ihtiyacı olabilir.

KÖPEĞİM-KEDİM İÇİN OT YEMEK KÖTÜ MÜ?

Çim yemek köpeğiniz için kesinlikle kötü değildir, özellikle de daha sonra kusmasına neden olmuyorsa. Çimlere kimyasallar, gübreler veya köpekler için toksik olan başka bir bileşik püskürtülmüşse bu durum kötüdür.

Ayrıca, köpek otlatmayla birlikte iştahta azalma, uyuşukluk, kilo kaybı, ishal, aşırı kusma veya dudak yalama gösteriyorsa, davranışı frenlemenin ve veterineri aramanın zamanı gelmiş olabilir. Bu, köpeğin zehirli bir şey yediğinin veya sağlık açısından bir şeylerin yolunda gitmediğinin bir işareti olabilir.

"Köpek ya da kedi neden ot yer?: İşte açıklaması" haberi, 15 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 15 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan Köpek ya da kedi neden ot yer?: İşte açıklaması haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Köpek ya da kedi neden ot yer?: İşte açıklaması 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:51 Avrupa’da elektrikli araç satışları düştü
  2. 15:49 Formula 1 efsanesi Senna'nın otomobili satışa çıkacağını duyurdu
  3. 15:47 MG'den elektrikli hiper otomobil modeli: 0'dan 100'e 1,9 saniye
  4. 15:45 Honda'dan Kanada'ya 11 milyar dolarlık yatırım teklifi: Elektrikli araç ve batarya tesisi kuracak
  5. 15:43 Toyota, 2023 yılında 10,1 milyonluk üretim hedefini yakalayamadığını açıkladı
  6. 15:29 Sertab Erener'in Değişimi Sosyal Medyada Gündem! "Ne Yaptın Kendine?"
  7. 15:28 Milli Emlak 400 Tarla ve Arsayı Satışa Çıkardı: Aylık Sigara Parasıyla Tarlanız Olabilir!
  8. 15:28 Dev Derbiye Saatler Kala Fenerbahçe'de Deprem! İsmail Kartal 3 Futbolcuyu Kadro Dışı Bıraktı!
  9. 15:28 Et ve Süt Ürünleri Uzun Ömürlü Olsun! Pratik Muhafaza Yöntemleri
  10. 15:27 En Yüksek Faiz! 100 Bin TL'ye Ne Kadar Kazanırsınız? Aylık Kazanç Hesaplaması!
  11. 15:27 CHP'den Önemli Adım: Asgari Ücrete Otomatik Enflasyon Oranında Artış Önerisi!
  12. 15:26 Evlilik Hayali Kabusa Dönüyor! Düğün Maliyeti 500 Bin Liraya Ulaştı!
  13. 15:26 Kalp Sağlığınızı Güvene Alın! Damar Tıkanıklığına Son Veren Mucizevi İçecek: Günde 2 Bardak Yeter
  14. 15:24 Volkswagen'den Çin'e özel elektrikli model
  15. 15:22 Bilim insanları saniyeler içinde şarj olabilen batarya ürettiğini açıkladı
  16. 15:18 ABD'li çip şirketi Nvidia, İsrailli Run:ai'yi satın alacağını duyurdu
  17. 15:16 TikTok CEO’su açıkladı: İçiniz rahat olsun, hiçbir yere gitmiyoruz
  18. 15:14 ABD Kongresi'nden TikTok kararı geldi: Satışı için 12 ay süresi var
  19. 15:12 Apple yeni iPad cihazları duyuracak: tarihler belirlendi
  20. 15:10 ABD istihbaratı açıkladı: Navalni'yi öldüren emri Putin vermedi
Yaşam Haberleri