Koray Aydın: En kötü şartlarda yaşayan milyonların seçimi olacak

Koray Aydın: En kötü şartlarda yaşayan milyonların seçimi olacak

Koray Aydın: En kötü şartlarda yaşayan milyo... "Erken açıklamayacağız lakin geç de kalmayacağız"

Aydın, 6'lı masayı oluşturan partilerin her bir oya sahip çıkabilmek için çalışmalarını yürüttüğünü belirterek, “Sandıkları sonuna kadar koruyacak bir düzen inşa ediliyor” dedi. Aydın altılı masanın cumhurbaşkanı adaylarını ne zaman açıklayacaklarıyla ilgili olarak da, "Erken açıklamayacağız lakin geç de kalmayacağız" diye konuştu.

Sözcü yazarı Ruhat Mengi'nin sorularını yanıtlayan Koray Aydın, ekonomiyi ve iktidarın ekonomi politikalarını eleştirdi. "Bütün bu ekonomik hedefler, atmasyon tahminler, hesapsız öngörüler yeniden yerle bir oldu" diyen Aydın, şunları kaydetti:

"Ekonomiye ilişkin tahminlerde her ay sapma olur mu, dünyada böyle bir ülke var mı? Bu iktidarın, unutmayalım 2022 bütçesine koyduğu enflasyon hedefi yüzde 9.8, enflasyon Haziran ayı itibarıyla yüzde 78'i aştı, böyle yanılma, hedeften bu kadar sapma, böyle bir öngörüsüzlük ekonominin literatüründe yok. Bütün bu açıklamalar ve iflas etmiş politikalar iktidarın ne denli basiretsiz ve beceriksiz olduğunun delilidir, onun için “Bu iktidar gitmelidir” diyoruz. Türkiye Cumhuriyeti devleti böylesine kötü bir yönetimi hak etmediği için diyoruz. Bu enflasyon rakamlarıyla Türkiye'nin geleceğini çok sıkıntılı günler bekliyor."

"Altılı masa, sandıkları sonuna kadar koruyacak bir düzen inşa ediliyor"

"Çok ilgili olmayan vatandaşlarımız karıştırabiliyor; 6'lı Masa Millet İttifakı demek değildir, Millet İttifakı 2018 genel seçimlerinde kurulmuş bir ittifaktır, ancak yerel seçimlere dönük bir ittifak olmadığı için CHP ve İYİ Parti ülke safında bir seçim işbirliğine gitti ve bu ittifakı devam ettirdi. Ama 2018'de Millet İttifakı'nda yer alan partilerden Saadet Partisi İle Demokrat Parti 2019 yerel seçimlerinde doğal olarak kendi adaylarını çıkardılar. Gelinen noktada 6'lı masayı oluşturan partilerin Millet İttifakı'na katılmaları, ittifakı genişletmeleri kendi kararlarıdır, böyle bir karar alırlarsa elbette bundan bir memnuniyet duyarız" açıklaması yapan Aydın, şunları kaydetti:

"Seçim Güvenliği Komisyonu kuruldu, çalışmaları sürüyor, seçim güvenliği konusunda da partiler arasında tam bir mutabakat var. Halkımız seçim ve sandık güvenliğinden endişe etmesin, her bir oya sahip çıkacağımız bir düzen çalışması yapılıyor, sandıkları sonuna kadar koruyacak bir düzen inşa ediliyor ve seçimden sonra hızlı bir şekilde sistemin değiştirilmesinin çalışmaları sürdürülüyor, yasal ve anayasal alt yapısı hazırlanıyor. Nihayetinde de cumhurbaşkanı adayını belirleyecekler."

Cumhurbaşkanı adayı açıklaması

"Cumhurbaşkanı adayımızı erken açıklamayacağız, erken açıklamayacağız lakin geç de kalmayacağız, tam zamanında açıklayacağız" diyen Aydın, "Sayın Erdoğan ve Cumhur İttifakı her şeyi bunun üzerine inşa etmiş vaziyetteler, çok merak ediyorlarsa erken seçim kararını alsınlar" dedi.

“Tek bir yerde olunca para saçan bir iktidarla yarışa girmenin manası yoktur”

Koray Aydın, tartışma konusu olan Dodurga’daki seçimlerde neden aday çıkarmadıklarını ise şöyle açıkladı:

“Çocukluğundan beri siyasetin içinde olan ve 5 dönem Meclis'te bulunan biri olarak söylüyorum, statü olarak belde statüsüyle belediye olan, 1000-1400 seçmenli olan yerlere devlet gider çöker, valisini kaymakamını oraya iletir, vaatleriyle o insanlardan oy ister, insanlar da ‘bu kadar vaat varken oyumu vereyim de ben de yararlanayım’ der. İlçeler için daha zordur, küçük bir yerde vaat yapıp insanların karşılık beklemesi ayrı şeydir, il veya ilçeden vaatle oy alabilmek başkadır. Seçim sadece burada yapıldı, tek bir yerde olunca para saçan bir iktidarla yarışa girmenin manası yoktur. Tayyip Erdoğan sadece Dodurga'da kazandı diye mutlu oluyorsa vay haline.”

"Koray Aydın: En kötü şartlarda yaşayan milyonların seçimi olacak" haberi, 07 Temmuz 2022 tarihinde yazılmıştır. 07 Temmuz 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Koray Aydın: En kötü şartlarda yaşayan milyonların seçimi olacak haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Koray Aydın: En kötü şartlarda yaşayan milyonların seçimi olacak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:48 Özel: "Mithat Bülent Özmen, tam Eyüpsultan gibi bir başkan"
  2. 13:47 CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan "şüpheli" sıfatı ile ifade verdi
  3. 13:46 Dilan Polat ve Nez Demir davasında mahkeme kararı verdi!
  4. 13:23 "TKP'liyim, AKP'ye oy vereceğim" demişti, AKP'nin Gençlik Kolları yöneticisi olduğu ortaya çıktı!
  5. 13:23 Anket şirketi şaşkına döndü, sonuçları yeniden kontrol edecek!
  6. 13:04 Ankara seçim anketi şok etti: Asal Araştırma inanmakta zorlandı!
  7. 12:58 Ekrem İmamoğlu: "Anketlerde hep öndeyiz, seçimi de kazanacağız!"
  8. 12:58 Yaz saati uygulaması başlıyor: Saatler bir saat ileri alınacak!
  9. 12:58 Ankara ve İstanbul için yepyeni bir seçim Kararı!
  10. 12:58 Karabük'te sosyal medya skandalı: 8 kişi gözaltına alındı!
  11. 12:56 Putin: Polonya ve Baltık Ülkelerine Yönelik Saldırı İddiaları 'Tamamen Saçmalık'
  12. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
  13. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
  14. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  15. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  16. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  17. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  18. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  19. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  20. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
Politika Haberleri