Korkmayın adalet yürüyor! Baro başkanlarına Ankara'da polis müdahalesi...

Korkmayın adalet yürüyor! Baro başkanlarına ... AKP'nin baroların yapısına yönelik müdahalesine karşı Savunma Yürüyüşü başlatan baro başkanları Ankara'da. Barolar, Ankara Barosu tarafından...

AKP’nin baroların yapısına yönelik müdahalesine karşı Savunma Yürüyüşü başlatan baro başkanları Ankara’da polis engeliyle karşılaştı. Gerekçe göstermeyen polis, “Valilik yasakladı” diyerek baro başkanlarına müdahale etti. Baro başkanlarının bekleyişi sürüyor.

Resim

Baroların yapısı ve seçim sisteminde yapılmak istenilen düzenlemeye baro başkanları “Savunma Yürüyüşü” başlattı. Yürüyüşün 4. gününde Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan ile baro üyesi yüzlerce avukat, diğer kentlerden gelecek baro başkanları ve üyelerini cübbeleriyle Eskişehir yolu girişinde polis tarafından engellendi. Baro başkanları, engellemenin hukuksuz olduğunu söyleyerek, oturma eylemine başladı. İstanbul Barosu da meslektaşlarına yönelik engelleme girişimini protesto etmek için akşam saat 18.30’da İstanbul Barosu önünde buluşacaklarını duyurdu.

ADALET BAKANI: HANGİ MADDEYE KARŞI ÇIKIYORSUNUZ?

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise 24 TV canlı yayınında müdahale edilen ‘Savunma Yürüyüşü’ ile ilgili, “Henüz teklif yok, hangi maddeye karşı çıkıyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

ANKARA GİRİŞİNDE MÜDAHALE

Polis yoğunluğunun olduğu Eskişehir yolunda baroların karşılama noktasına ulaşması ile birlikte açıklama yapılması beklenirken, diğer baro başkanları ve üyelerinin önü karşılama noktasına kısa bir mesafe kala polisler tarafından kesildi. Polis amirleri “kamu düzeni bozulduğu” gerekçesiyle yürüyüşe izin verilmeyeceğini belirtti.

Bu engelleme üzerine Eskişehir yolu girişinde bekleyen Ankara Barosu yönetimi ve üyesi avukatlar, baro başkanlarının durdurulduğu noktaya doğru yürümeye başladı. Fakat onların da önü polislerce kesildi.

MUĞLA BAROSU BAŞKANI: YOLA ÇIKIŞIMIZIN NE KADAR GEREKLİ OLDUĞU BİR KEZ DAHA ORTAYA ÇIKTI

Polis müdahalesinin ardından açıklama yapan Muğla Barosu Başkanı Av. Cumhur Uzun, “Anayasal hakkımızı, Ankara’ya girişimizi engelleyen bir durumla karşı karşıya kaldık. Bizlerin yola çıkışının ne kadar anlamlı ve gerekli olduğu bir kez daha ortaya çıktı” dedi ve Anıtkabir’e gitmek istediklerini söyledi.

OTURMA EYLEMİ BAŞLADI

Baro başkanları yol açılana kadar bulundukları yerde oturma eylemine geçti. “Savunma susmadı susmayacak” diyen avukatlar, barikatın açılması için polisle karşı karşıya geldi.

Yürüyüşteki avukatlardan biri, “Yeter artık, kendi ülkemin başkentine gireceğim” sözleriyle isyan etti.

DİYARBAKIR BARO BAŞKANI AVUKATLARIN YERLERDE SÜRÜKLENDİĞİ GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞTI

Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın, avukatların yerlerde sürüklendiği görüntüleri paylaştı.

Aydın, “3 günlük yürüyüşümüzün amacı barışçıl bir gösteriydi. Artık bir şey söylemeye zaten gerek kalmadı, manzara ortada” dedi.

ANKARA BAROSU BAŞKANI ERİNÇ SAĞKAN: HUKUK DEVLETİ OLMADIĞIMIZIN GÖSTERGESİ

Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan, “2020 yılında insanların yürüyerek şehre girmesine ve Anıtkabir’e gitmesine izin verilmiyor. Bunu reddetmenin yasal bir gerekçesi olma ihtimali dahi yok. Yalnızca “Valilik müsaade etmiyor” deniliyor. Valiliğe yazılı olarak bilgi verdik, bize herhangi bir yazılı ret cevabı gelmedi. Gelemez çünkü anayasaya aykırı olur. Bu, bir hukuk devleti olmadığımızın en açık göstergesidir. Bugün, baro başkanlarını Ankara’ya sokmayan tarihi bir gündür” açıklamasında bulundu.

CİHANER: TEKMELERLE SALDIRDILAR

Eski milletvekili ve CHP PM üyesi İlhan Cihaner, avukatlara tekmelerle saldırdıklarını söyleyerek,   “Birkaç arkadaşımızın gözlüğü kırıldı” dedi.

Cihaner, “İbretlik mi desem, trajikomik mi desem” sözleriyle, polisin basın mensuplarını da ablukaya aldığı bilgisini paylaştı.

‘BASINI ÇEMBERE AL’ TALİMATI

Paylaşılan başka bir görüntüde de polis amirinin, “Basını çember içine al, hareket etmesin” dediği görüldü.

Gazeteciler, “Özgür basın susturulamaz” diyerek yanıt verdi.

İlhan Cihaner

@ilhancihaner 

İbretlik mi desem, trajik mi desem!

Bu kez basın abluka altına alındı!#SavunmaDurdurulamaz#Baro#Avukatlar#SavunmaYürüyor

Resmi Twitter'da görüntüleResmi Twitter'da görüntüleResmi Twitter'da görüntüle

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan bilgide ise Aksaray Baro Başkanı Evren Dinçer, Trabzon Baro Başkanı Sibel Suiçmez ile birlikte 2 baro başkanı ise tüm müdahalelere rağmen barikatı aşarak, Ankara Barosu avukatlarının yanına geçmeyi başardı.

BARO BAŞKANLARI TELE1’E KONUŞTU

Gün Ortası programında Zeynel Lüle’ye konuşan baro başkanları, yürüyüşlerinde kararlı olduklarının altını çizdi.

Hatay Baro Başkanı Av. Ekrem Dönmez, hukuksuz bir engelleme olduğunun altını çizerek yürüyüşün anayasal bir hak olduğunu belirtti. Dönmez, Ankara’ya gelene kadar bir sorunla karşılaşmadıklarını söyleyerek, “42 vilayette ayrı Ankara’da ayrı hukuk” ifadelerini kullandı.

Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun, tek bir talimatla baro başkanlarının yürütülmediğinin altını çizdi. “Yürüyene kadar gitmeyeceğiz” dedi.

‘BOYUN EĞMEK  BİZE YAKIŞAN BİR ŞEY DEĞİLDİR’

İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu da bekleyişlerini sürdüreceklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Barolara ilişkin gibi görülen ancak toplumun çok fazla etkilenebileceği yasa tasarısını geri çekmelerini istedik. Buraya gelene kadar aynı güvnelik güçlerinin korumasıyla geldik, ancak buraya geldiğimizde Emniyet güçlerinin engellemesiyle karşılaştık. Bir polis devletiyle karşılaştık. 60 tane baro başkanı Ankara’ya giremiyor, bunu hukuk devletiyle izah edebilmek mümkün değil. Bu görüntülerle, yürüyüşümüzün ne kadar haklı olduğunu onlar anlatıyor.

“Biz kararlıyız” diyen Durakoğlu, “Boyun eğmek bize yakışan bir şey değildir. Biz bize yakışanı yapacağız. Hukuk devleti olduğumuzu kanıtlamak istiyorsak, bu yürüyüşü yapacağız” dedi.

yaşananlara tepki göstererek, “Şu görüntü hiç bir yerde olmadı. Bu görüntüyü vererek, pandeminin mücadelesine kibrit suyu döktünüz. Baroları hedefe koydunuz, bitkisel hayata almaya çalışıyorsunuz. Baroları bozma girişimi yeni değil her yıl aynı dertten muzdaripiz, siyaset yapıyor diyorlar.

FEYZİOĞLU ANITKABİR’DE

Baro başkanları Ankara girişinde polis müdahalesiyle karşılaşırken Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, beraberindeki bir grup baro başkanıyla Anıtkabir’i ziyaret etti.

Afyon, Ardahan, Iğdır, Ağrı, Konya, Elazığ, Sivas, Gümüşhane-Bayburt, Çorum, Yozgat, Kütahya, Edirne, Samsun Erzurum, Kahramanmaraş baro başkanları, Metin Feyzioğlu’na eşlik etti.

Çağdaş Hukukçular Derneği, baro başkanlarına müdahale edilirken Feyzioğlu’na Anıtkabir’i ziyaret için izin verilmesine “Savunma makamı onuru için direniyor. Halkın hak arama özgürlüğü için polis kalkanına göğüs geriyor. Safımız sık, başımız dik, mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Saraya sırtını dayayanlar ise düşüp gidecek” sözleriyle tepki gösterdi.

HUKUK ÖRGÜTLERİ ÇAĞLAYAN ADLİYESİ ÖNÜNDE

Hukuk örgütleri,  polis tarafından engellenen meslektaşları için saat 14.30’da Çağlayan Adliyesi önünde bir araya geldi.

İstanbul Barosu da Çağlayan Adliyesi önündeki eylem sonrası saat 18.30’da İstanbul Barosu önünde buluşacaklarını duyurdu.

ÇADIR KURMAYA ENGEL

Elya Center önünde avukatların çadır kurmasını engellemeye çalışan polisle baro başkanları arasındaki gerginlik sürüyor. Polis, baro başkanlarına müdahale ediyor.

"Korkmayın adalet yürüyor! Baro başkanlarına Ankara'da polis müdahalesi..." haberi, 22 Haziran 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Korkmayın adalet yürüyor! Baro başkanlarına Ankara'da polis müdahalesi... haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Korkmayın adalet yürüyor! Baro başkanlarına Ankara'da polis müdahalesi... 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  2. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  3. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  4. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  5. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  6. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
  7. 10:24 Eşitsizlik artıyor: Türkiye'de yüzde 1’lik kesim servetin yüzde 40’ını alıyor
  8. 10:20 İspanyol basını: Fenerbahçe'nin La Liga'da yer almasına hukuki engel
  9. 10:07 Orkun Kökçü, Beşiktaş Teklifini Geri Çevirerek Avrupa Macerasına Devam Ediyor
  10. 10:01 Japonya'da Sağlık Skandalı: Kobayashi Pharmaceutical Co.'nun Ürünü Ölümlere Neden Oluyor
  11. 09:57 2024 Ramazan Bayramı Öncesi Bayram Şekeri Fiyatlarında Yüzde 50 Artış: Pazarı Nasıl Etkiliyor?
  12. 09:56 Özgür Özel: 11 büyükşehire 3, 4, 5 büyükşehir eklememiz mümkün
  13. 09:53 Volvo'nun Çinli Şirkete Satılması: İnovasyon ve Sürdürülebilirlikte Yeni Dönem
  14. 09:51 Emeklilere 'ek gelir için simit satma' tavsiyesi veren MHP’li vekil ihale üstüne ihale almış
  15. 09:48 Fenerbahçe, Levent Mercan İçin Transfer Girişiminde Bulundu!
  16. 09:47 Emekliler dikkat: Ödemeler bugün başlıyor
  17. 09:45 Meteoroloji Uyardı! Sağanak Yağışlarla Karışık Bulutlar Ülkeyi Kaplıyor!
  18. 09:41 Dünya'nın Dönüşünde Hızlanma: Saat Ayarları Değişiyor!
  19. 09:37 Felipe Melo'dan Dani Alves Açıklaması: Taciz Suçuna Karşı Sert Tavır
  20. 09:36 Haas: Kevin Magnussen takıma kızmakta haklı
Haberleri