Korkusuz yazarı Ahmet Takan: Sarayda zehir olan yemek

Korkusuz yazarı Ahmet Takan: Sarayda zehir olan yemek

Korkusuz yazarı Ahmet Takan: Sarayda zehir o... “İnsan kendi evine sahip çıkmak için herhalde davet beklemez''

AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, partisinin eski milletvekillerini sarayda bir araya getirdi. Onlara dedi ki;

“İnsan kendi evine sahip çıkmak için herhalde davet beklemez. Algı operasyonlarının yürütüldüğü bir dönemde sizleri bir kez daha saflarımızı sıkılaştırmaya davet ediyorum.”

Zaten, davetler yapılırken belliydi düne kadar hatırlanmayan (e) milletvekillerinin saray sofrasına neden oturtulduğu… Saray sofrasından zengin fotoğraflar yansıyınca hemen tartışılmaya başlandı; “Yemeğin parasını kim ödedi?. Cumhurbaşkanlığı bütçesinden mi yoksa AKP kasasından mı?” diye… “Helal mi, haram mı” diye sorgulayanlar da vardı. Yanıtı asla verilemeyecek sorularda haklılık payı var da bir de o buluşmanın içine, perde arkasına bakmak lazım. Yemeğe icap eden bazı eski AKP milletvekilleri ile konuştum. Ha, bu arada çok ince bir ayrıntının altını çizmeliyim; Tekrar saray sofrasına oturtulan o AKP (e) milletvekilleri partisinden hâlâ ayrılmamış olanlar… Tayyip Erdoğan’ın bu yemekten beklediği verimi alacağını sanmıyorum. Neden?.. Çünkü, konuştuğum (e) milletvekillerinden birinden dahi bana yansıyan bir mutluluk belirtisi olmadı. “İçerdeki hava nasıldı” soruma ağız birliği etmişlercesine “samimi değildi” yanıtını aldım. Yemekte, birbirleri arasında “şimdi mi aklınıza geldik” diye konuşmuşlar ama bunu Erdoğan’ın yüzüne açıktan söyleyememişler. Kayıt dışı kalmak şartıyla bana aktarılanlardan ancak şu kadarını ifade edebilirim;

AKP’li (e) milletvekilleri yemekten “Bir başka yere giderseniz sizin için iyi, hayırlı olmaz” havasını çıkarmışlar. Bunu, kendilerine yönelik  ağır bir tehdit olarak algılayanlar da vardı…

★★★

Hâlâ mı memleket ne halde diye merak ediyorsunuz?..

O zaman, sizlere evvelki günden kalma 2 haberi hatırlatayım;

Aydın merkezli 11 ilde tarihi eser operasyonu: Müze müdürü ve 33 şüpheli gözaltında

Aydın merkezli 11 ilde düzenlenen tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda, aralarında Aydın Arkeoloji Müzesi Müdürü Abdülbari Yıldız, bazı müze çalışanları ve 2 polisin de olduğu 34 şüpheli gözaltına alındı.

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında tarihi eser kaçakçılığı yaptıkları belirlenen 37 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Aydın başta olmak üzere Ankara, Amasya, Aksaray, Karaman, Kayseri, Mersin, Muğla, Samsun, Yalova ve Zonguldak’ta önceden belirlenen adreslere sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda aralarında Aydın Arkeoloji Müze Müdürü Abdülbari Yıldız ve bazı müze çalışanlarının da aralarında bulunduğu 34 kişi gözaltına alındı. Firari 3 şüphelinin de arandığı bildirildi. Operasyonda 18’nci yüzyıla ait olduğu değerlendirilen mermer heykel de ele geçirildi. Heykelin inceleme için Aydın Müze Müdürlüğü’ne teslim edileceği bildirildi.

Operasyonda gözaltına alınan 34 kişi arasında aktif olarak görevde bulunan 2 polis memurunun da bulunduğu bildirildi. Şüphelilerin 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanuna Muhalefet, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma, resmi belgede sahtecilik suçlarından gözaltına alındıkları belirtildi. Şüphelilerin, ev, iş yeri, otomobil ve üzerlerindeki aramalarda 2 dedektör ve 1 ruhsatsız tabancanın ele geçirildi kaydedildi.

★★★

Aracı polis memuru kullanıyordu: Hakkari’de bir araçtan kilolarca patlayıcı çıktı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde sürücülüğünü İstanbul’da aktif olarak görev yapmakta olan bir polis memurunun yaptığı araçta 52 kilo 500 gram patlayıcı çıktı.

Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü’nce Asena analiz programı üzerinden yapılan çalışmalar neticesinde, sürücülüğünü İstanbul ilinde aktif olarak görev yapmakta olan polis memurunun yaptığı araç, Yüksekova ilçesi çıkışında durduruldu.

Araçta yapılan aramalarda, stepne havuzunun alt kısmına yapılmış zula içerisine gizlenmiş vaziyette 133 parça halinde 52 kilo 500 gram patlayıcı madde ele geçirildi.

Konu ile ilgili gözaltına alınan şüpheli ve suç unsurları, gerekli tahkikat yapılmak üzere Yüksekova TEM Büro Amirliği görevlilerine teslim edildi.

★★★

Alıntı yaptığım haberlerde siyahladığım satırlardan neye dikkat çekmek istediğimi anlamışsınızdır… Saray iktidarının en çok eleştiriye muhatap kaldığı ve hiç tınmadığı bir sorun var; “Devlette liyakat”… Devlette kadrolaşmaların hangi kriterlere bağlı olduğunu yazmak çok yorucu bir iş oldu!.. Artık, orayı da çoktan geçtik!.. Devletin içinin nasıl çürütüldüğü ayan beyan ortada. Biz gazeteci ve köşe yazarlarına iş kalmıyor aslında. Her gün okuduğumuz 2-3 haberi alt alta koymak yeter. Altına da “yorumsuz” yazmak kafi gelir.

Bir haber de dünden;

– Nebati ‘garanti’yi böyle verdi: Türk Lirası en düşük durumda, vatandaş rahat olsun

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Kur korumalı mevduatta yatırımcının çıkması için bir neden yok. Hazine’ye olan etkisi de çok düşük. Çünkü Türk Lirası en düşük durumda, daha ineceği bir yer yok, vatandaş rahat olsun” dedi.

İşte tepeden tırnağa yönetilen Türkiye!..

Tuz koktu!..

★★★

Ulu Tanrı,  tüm şehitlerimizle birlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun kahraman silah arkadaşlarına rahmet etsin. Nur içinde yatsınlar. Mekanları cennet olsun.

"Korkusuz yazarı Ahmet Takan: Sarayda zehir olan yemek" haberi, 23 Mart 2022 tarihinde yazılmıştır. 23 Mart 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Korkusuz yazarı Ahmet Takan: Sarayda zehir olan yemek haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Korkusuz yazarı Ahmet Takan: Sarayda zehir olan yemek 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:16 Bugün Ankara'da bazı yollar trafiğe kapalı olacak
  2. 09:51 Belediye başkanları Özgür Özel'den Erdoğan’ı ikna etmesini istedi
  3. 09:45 Yanardağda fotoğraf çekilirken volkana düşen kadın feci şekilde can verdi
  4. 09:41 Abdurrahman Dilipak: Çok komik bir rejimimiz var
  5. 09:36 Songül Karlı: İstediğim bir insan çıkmadı karşıma
  6. 09:31 Esteban Ocon: Güncellemelerle geliştik ama daha fazlasını bekliyorduk
  7. 09:22 AK Parti'den sosyal medya uyarısı: Paylaşım yaparken dikkatli olun
  8. 09:16 Bakan Yerlikaya duyurdu: Bir organize suç örgütü çökertildi: Elebaşı dahil 8 kişi gözaltına alındı
  9. 09:11 10haber yazarı Erdal Sağlam: Bahçeli'nin çıkışı 2002'deki koalisyonu bozma sürecini hatırlattı
  10. 09:06 Kolombiya'da hükümet ve ELN, müzakerelere yeniden başlıyor
  11. 09:01 Cinci hoca dehşeti: Sana cin musallat olmuş diyerek çocukları taciz ve tecavüz etmiş
  12. 08:54 Murat Ağırel: Ülkemizde de sıklıkla yaşanan bu yakalamalarda metamfetamin maskelenmeye çalışılıyor
  13. 08:48 Barış Yarkadaş: Mustafa Kemal’in askeri olmaktan onur duyduk
  14. 08:42 Türkiye'de satılan en ucuz Tesla modeline 814 bin TL zam yapıldı
  15. 08:37 Akli denge iddiasıyla ipler iyice gerildi: İbrahim Tatlıses açtı ağzını yumdu gözünü
  16. 08:32 Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında birbirine girdi
  17. 08:27 Ölen borçlusunun mezarını açtı, ateşe verip cesedi yakmak istedi
  18. 08:22 Diyanet'in gezi maliyeti dudak uçuklattı
  19. 08:17 Nuray Babacan: Cumhurbaşkanlığı ekibinin Akşener’in ekibiyle yakın ilişkide olduğu iddia edildi
  20. 08:13 İsmail Saymaz: Yolcular uyarmış, 50 saniye önce teleferiği durdurmuşlar
Gündem Haberleri