Koronavirüs hastası anlattı: Evdekilere test yok, ikinci test için vatandaş, özel sektöre mecbur bırakılıyor!

Koronavirüs hastası anlattı: Evdekilere test yok, ikinci test için vatandaş, özel sektöre mecbur bırakılıyor!

Koronavirüs hastası anlattı: Evdekilere test... Koronavirüse yakalanan Mustafa Yılmaz, bilikte yaşadığı ailesine test yapılmadığını, hastalığı atlatıp atlatmadığını öğrenmek için test yaptırmak istediğinde ise "Kontrol testi yapılması yasak" denilerek testin yapılmadığını aktardı.

Evrensel'den Orkun Özkaya'nın haberine göre; Koronavirüs testi pozitif çıktığı için evde tedavi olan ve 14 günlük karantina süreci yaşayan 25 yaşındaki Mustafa Yılmaz karantina sürecini ve yaşadıklarını Evrensel'e anlattı. Mustafa Yılmaz, Kovid testi pozitif çıktıktan sonra uygulanacak ilaç tedavisi için gittiği hastanede 8 saat bekletildiğini, ailesine test yaptırmak istediğinde ise "Ağır semptom yoksa test yapamayız" dendiğini söyledi. Karantina sonrası hastalığı atlatıp atlatmadığını öğrenmek için test yaptırmak istediğinde ise Sağlık Bakanlığı kararıyla "Kontrol testi yapılması yasak" dendiğini aktardı. Yılmaz, son çare olarak kontrol için testi özel bir hastanede 250 TL’ye yaptırdığını söyledi.

AĞIR SEMPTOM YOKSA TEST YOK

11 Ağustos’ta koronavirüs testi yaptırmak için Antalya Eğitim Araştırma Hastanesine gittiğini belirten Yılmaz “Yaklaşık 4 saatin sonunda testi yaptırdım ve eve döndüm. Ertesi gün il sağlıktan arayanlar testimin pozitif olduğunu söyledi. Temas ettiğim kişilerin bilgilerini paylaştım ve bu süreçte yapmam gerekenlerle ilgili bilgilendirildim. Aynı evde yaşadığım kronik rahatsızlıkları olan annem ve babama bulaşma durumunu öğrenmek için test yaptırmak istediğimizi söylediğimde ise ‘Ağır semptom olmadığı sürece test yapamayız’ dediler. Evde kalmamız ve herhangi bir sıkıntıda 112’yi aramamız gerektiği bilgisi verildi” dedi.

"BİR SIKINTI OLURSA TAKSİYLE GELİN"

13 Ağustos’ta tekrar arandığını ve uygulanacak ilaç tedavisi için hastaneye gitmesi gerektiğinin söylendiğini ifade eden Yılmaz şunları dile getirdi: “Nasıl gitmem gerektiğini sorduğumda ise ‘Kendi imkanlarınızla, tedbir alarak taksiyle gidebilirsiniz’ cevabı verildi. Ben de taksiyle hastaneye tekrar gittim. Test olmaya gelen kişileri ve kontrole gelen pozitif vakaları aynı kapıdan içeri alıyorlardı. İçeride 1 doktor pozitif vakaları, 1 doktor da test için gelenleri muayane ediyordu. İçeride 10-15’e yakın pozitif vaka ve test olmaya gelenler hepimiz iç içeydik. Fiziki mesafe ise neredeyse yoktu.”

"BİR ŞEY YOKSA BİLE HASTA OLMA RİSKİ YÜKSEK"

Bu koşullarda hastaneye giden hasta olamayan kişilerin dahi hastalık kapma ihtimalinin çok yüksek olduğuna vurgu yapan Yılmaz “İçeri girdikten sonra işlemler bitmeden dışarı çıkmak da yasak. Ancak bu bilgi bize verilmediği için o gün tam 8 saat içeride aç susuz muayene olmayı bekledim. 8 saatin sonunda muayene olabildim” dedi. 14 gün boyunca odasından çıkmadan ilaç tedavisini uyguladığını anlatan Yılmaz “14 günün sonunda kendimi iyi hissediyordum ama hastalığı atlatıp atlatmadığımdan da emin olamıyordum. Kalp hastası olan annemi, işyerindeki arkadaşlarımı riske atmamak adına kontrol testi için yeniden hastaneye gittim. Burada da 6 saat bekledim. Muayene eden doktor, ‘Kontrol testi yapılmasının yasak olduğunu, Sağlık Bakanlığının izin vermediğini’ söyleyerek testi parasını verip özelde yaptırmam gerektiğini de ekledi. Ben kimseyi riske atmak istemediğimi, maddi durumumun iyi olmadığını yineledim ama bir sonuç alamadım” diye konuştu.

"PARAYLA TEST YAPTIRMAK ZORUNDA KALDIM"

Hastaneden olumsuz cevap alınca evin yakınında bulunan özel hastanelerden birine gittiğini belirten Yılmaz; “İsteğe bağlı testin 500 TL, yurt dışı çıkışı için yapılan testin ise 260 TL olduğunu söylediler. Başka bir hastanede testin 250 TL olduğunu öğrendim. Başka seçeneğim olmadığı için testi yaptırmaya karar verdim. En az 1-2 hafta karnımı doyurabileğim parayı tek bir test için ödedim maalesef. Test olmadan önce bana bir kaç belge doldurttular. İsteğe bağlı test yasak olduğu için belgelerde beni yurt dışına çıkıyormuş gibi gösterdiler” diye konuştu.

"Koronavirüs hastası anlattı: Evdekilere test yok, ikinci test için vatandaş, özel sektöre mecbur b." haberi, 05 Eylül 2020 tarihinde yazılmıştır. 05 Eylül 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Koronavirüs hastası anlattı: Evdekilere test yok, ikinci test için vatandaş, özel sektöre mecbur b.. haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Koronavirüs hastası anlattı: Evdekilere test yok, ikinci test için vatandaş, özel sektöre mecbur b.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:24 ABD Kısıtlamalarına Rağmen: Nvidia Çipleri Çin'de Alıcı Buluyor
  2. 14:20 Kağıthane'de Tehlikeli Yolculuklar: Çocuklar Risk Altında!
  3. 14:15 Türkiye'nin iş gündemi Beştepe'de: Çalışma Meclisi'nde neler konuşulacak?
  4. 14:15 Tottenham, Fenerbahçe'nin Yıldızı Sebastian Szymanski İçin Hamle Yapıyor
  5. 14:09 Albanese, Elon Musk'ı Twitter'daki Tutumu Nedeniyle Eleştirdi
  6. 14:06 Kayseri’den milli takıma 13 sporcu birden gitti!
  7. 14:06 Beşiktaş Transfer Çalışmaları: Nicolas Valentini İddiaları ve Boca Juniors'tan Açıklama
  8. 14:03 Duracell ve Doğa Koleji İş Birliğiyle Atık Pil Toplama Kampanyası: Battery Friend Forever
  9. 14:00 Cübbeli Ahmet'ten şeyh açıklaması geldi: İsmailağa Cemaati'nde 'Post'a kim oturacak?
  10. 13:59 Derbide Taraftar Dehşeti! O Yıldız Futbolcunun Başına Bıçak Denk Geldi!!
  11. 13:58 Hazine İki Tahvil İhalesiyle Toplamda 31.7 Milyar TL Borçlandı
  12. 13:50 Halil Umut Meler, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yer alacak!
  13. 13:31 Balıkesir'de Mahzen-31 Operasyonuyla 8 Şüpheli Yakalandı!
  14. 13:20 İsrail Ordusunun Batı Şeria'ya Baskını
  15. 13:16 Balıkesir'in Büyüleyici Köyleri: Doğanın ve Tarihin İç İçe Geçtiği Bir Tatil Deneyimi
  16. 13:13 Savaşın Masum Kurbanı: Gazze'de Bir Anne, Bir Bebek ve Yürek Burkan Dram
  17. 13:10 Netflix Türkiye'nin kararı şaşırttı: Ferzan Özpetek'in filmi neden yayınlanmadı?
  18. 13:09 Elektrikli Araçlar: Sektördeki Yükseliş ve Rekabetin Getirdiği Heyecan
  19. 13:08 Tasarruf çabaları boşa mı gidiyor? Kamuda kiralık araçlara ödenen rakamlar dudak uçuklattı
  20. 13:06 Doğal Şifa Deposu: Sarımsak ve Limon Kürüyle Sağlıklı Yaşam!
Sağlık Haberleri