Koronavirüs salgınında ikinci dalga riski olan 10 ülke sıralandı. İşte Türkiye'nin kategorisi

Koronavirüs salgınında ikinci dalga riski olan 10 ülke sıralandı. İşte Türkiye'nin kategorisi

Koronavirüs salgınında ikinci dalga riski ol... Oxford Üniversitesi ve The Guardian gazetesinin ortak çalışmasında koronavirüs salgınında ikinci dalga riski olan 10 ülke sıralandı.

Oxford Üniversitesi ve The Guardian gazetesinin ortak çalışmasında koronavirüs salgınında ikinci dalga riski olan 10 ülke sıralandı.

İngiltere’deki Oxford Üniversitesi ile The Guardian gazetesi, ortak bir çalışma yürüterek koronavirüs salgınında tedbirlerin hafifletilmesiyle ikinci dalga riski arasındaki ilişkiyi inceledi. Araştırmada, bugüne dek 25 binin üzerinde vaka bildiren 45 ülkenin son dönemde tedbirleri hafifletme oranı ile vaka sayılarındaki artış hızı analiz edildi.

Tedbirlerin hafifletildiği 10 ülkede ikinci dalga riski bulunduğu saptanırken Türkiye, tedbirleri hafifleten ama artış hızının azaldığı ülkeler arasında yer aldı.

 

HANGİ 10 ÜLKEDE RİSK VAR?

Araştırmada, vakaların artış hızının yeniden yükselmekte olduğu ve ikinci dalga riski altında bulunan ülkeler şöyle sıralandı: Almanya, Ukrayna, ABD, İsviçre, Bangladeş, Fransa, İsveç, İran, Endonezya, Suudi Arabistan.

The Guardian gazetesi, bu ülkelerin hepsinde son dönemde tedbirlerin hafifletildiğini ve hükümetlerin artık çok daha rahat bir politika izlediğine dikkat çekti. ABD’nin nisan ayından bu yana en yüksek vaka artışlarına sahne olduğu, iki Avrupa ülkesi olan Almanya ve İsviçre’de ise virüsün bulaşma katsayısını temsil eden R değerinin bu hafta yeniden 1’in üzerine yükseldiği belirtildi.

TÜRKİYE HANGİ KATEGORİDE?

Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 11 ülke tedbirlerin daha az bir oranda hafifletildiği veya Belarus gibi zaten çok sıkı tedbirler almamış olan, son dönemdeyse vaka artış hızı ciddi oranda yükselmeyen ülkeler olarak sınıflandı. Bu kategoride şu ülkeler yer alıyor: Türkiye, Belçika, Kanada, Polonya, Pakistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Belarus, İtalya, İspanya, Sİngapur, Hollanda.

Araştırmada, sokağa çıkma tedbirlerinin sürmesine rağmen vakaların artmaya devam ettiği ülkeler şöyle verildi: Dominik Cumhuriyeti, Şili, Hindistan, Güney Afrika, Portekiz, Brezilya, Mısır.

"HÜKÜMETLER KAZANDIKLARI ZAMANI NASIL KULLANDI?"

Oxford Üniversitesi’nden profesör Thomas Hale, birçok ülkenin sokağa çıkma kısıtlamalarını Dünya Sağlık Örgütü’nün tavsiye ettiği koşulları sağlamadan hafiflettiğini söyledi. Hale, sokağa çıkma tedbirlerinin maliyetli olduğunu ama enfeksiyon zincirlerini kırıp yayılmayı yavaşlatarak hükümetlere test yapmak açısından zaman kazandırdığını belirtti.

Hale, “Asıl soru şu: Hükümetler büyük bir maliyetle satın aldıkları bu zamanı nasıl kullandı? Eğer koruyucu politikalar yürürlüğe sokulmadan önlemlerden çok hızlı vazgeçilirse, ikinci dalga riski muhtemel hale gelir” dedi. Profesör Martin McKee ise “Tedbirler ancak enfeksiyon oranı çok düşük seviyelere indiğinde güvenli biçimde hafifletilebilir” diye konuştu.

"Koronavirüs salgınında ikinci dalga riski olan 10 ülke sıralandı. İşte Türkiye'nin kategorisi" haberi, 25 Haziran 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Koronavirüs salgınında ikinci dalga riski olan 10 ülke sıralandı. İşte Türkiye'nin kategorisi haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Koronavirüs salgınında ikinci dalga riski olan 10 ülke sıralandı. İşte Türkiye'nin kategorisi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  2. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  3. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  4. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  5. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  6. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  7. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  8. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  9. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  10. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  11. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  12. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  13. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  14. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  15. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  16. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  17. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  18. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  19. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
  20. 23:13 Seda Sayan ve Çağlar Ökten'in yeni aşk yuvası! Yuva değil saray!
Haberleri