Ali Kaya Soysal
Ali Kaya Soysal - Koronavirüs ve spor

Koronavirüs ve spor

Bildiğiniz gibi dünyanın başına gelen bu salgın nedeniyle  spor müsabakaları, turnuvalar, şampiyonalar ve  hatta Olimpiyatlar iptal edildi, ertelendi. Doğru kararlar ve tek itirazım dahi yok...

Fakat, beni ilgilendiren ve bu yazımın konusu farklı. Diyelim ki, bu pandemi zayıfladı, ne zaman bilemem, artık turnuvaların başlamak zorunda olduğunu düşünelim. Çünkü  başta futbol olmak üzere basketbol, özellikle NBA ve Amerikan Futbolununun, azda olsa profesyonel tenisin toplam hacmi tahminen onlarca trilyon dolar boyutunda.

Ayrıca bu sektörde çalışan yan endüstri ve kulüp taraftarlarının sayısı dünya nüfusunun beşte biri nerdeyse. Dolayısıyla aklıma şu geliyor...

İlk düzenlenecek Tokyo Olimpiyatlarında bazı branşların yasaklanması gerekir. Başta "güreş" Bu spor dalının olimpik yarışmalardan uzaklaştırılması zaten yıllardır tartışılıyor ama FILA ve Rusya Federasyonu, İran, Türkiye başta olmak üzere bazı ülkeler karşı çıkıyordu, çünkü madalya beklentileri vardı.

Ancak içinde bulunduğumuz durum değişik ve tehlikeli. Bu bağlamda boks, atletzimde orta mesafe koşuları, takım sporlarında voleybol dışında tüm diğer branşlar olimpiyatlar dışında bırakılmalıdır.

Yüzmeler 6 kulvara düşürülmeli, su topu tamamen kaldırılmalıdır.

Benim şimdilik aklıma gelenler bunlar. Uluslararası Olimpiyat Komitesi de bunları düşünüyordur zaten.

Ben nacizane, ABC'ye yazayım diye düşündüm...

Toplam 2395 defa okunmuştur.

Ali Kaya Soysal diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.